Anwar Ibrahim Hilang Akal Bila Cabar KJ Sertai Misi Ke Palestin

Wednesday, February 22, 2012
Misi Gaza

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim diminta tidak bersikap hipokrit dengan berpura-pura seolah-olah beliau tidak mengetahui mengenai wujudnya hubungan perdagangan antara syarikat antarabangsa di Malaysia dengan di Israel.

Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin berkata, pindaan terhadap Akta Kastam yang memberi kelonggaran kepada syarikat di Malaysia berdagang dengan syarikat di Israel diluluskan oleh Kabinet pada 1996 ketika Anwar menjadi Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan.

"Saya hendak dedahkan di sini, kawalan terhadap perdagangan dengan Israel adalah di bawah Akta Kastam di bawah Kementerian Kewangan dan kelonggaran untuk syarikat-syarikat berdagang dengan syarikat lain di Israel dibuat pada 1996 oleh Jemaah Menteri."Pada 1996, siapa Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan? Tidak lain tidak bukan Datuk Seri Anwar. Jadi, kalau dia kata hari ini kerajaan Malaysia buat perdagangan dengan Israel, dia buat-buat tidak tahu, dia sebenarnya menteri yang membenarkan perkara ini," katanya.

Sambil menegaskan Malaysia tidak mempunyai hubungan diplomatik dan politik dengan Israel, Khairy berkata, hubungan dagangan antara dua negara itu hanya antara syarikat antarabangsa dan ia dibuat atas keperluan globalisasi.

Katanya, sebagai contoh syarikat Intel atau pengilang di Malaysia terpaksa mengimport bahan membuat mikrocip atau semikonduktor dari syarikat Intel yang berpangkalan di Israel kerana bahan tersebut tidak boleh diperolehi dari negara lain.Menurut Ketua Pemuda Barisan Nasional (BN) itu, kebenaran perdagangan itu jauh berbeza daripada sokongan politik seperti kenyataan Anwar dalam The Wall Street Journal (WSJ) yang menyokong segala usaha memastikan keselamatan negara Israel.

"Kalau Israel, negara itu akan memberikan justifikasi mempertahankan keselamatan mereka dengan apa jua cara termasuk pembunuhan rakyat Palestin," ujar beliau.

Khairy juga berkata, Pemuda UMNO menyanggah apa jua alasan yang diberikan oleh bekas Timbalan Perdana Menteri itu termasuk menyalahkan media arus perdana memutar-belit laporan WSJ berhubung kenyataannya dalam isu Israel.

"Sekarang dia beri penjelasan itu (sokongan) bergantung kepada kebebasan, kemerdekaan dan penubuhan negara Palestin yang berdaulat, tetapi dalam kenyataan itu dia menyokong segala tindakan untuk mempertahankan Israel. Itu kenyataan umum yang menunjukkan Anwar menyokong Israel," katanya.

Beliau berkata, ekoran isu tersebut, sokongan orang Melayu terhadap pakatan pembangkang semakin luntur dan sebab itu mereka kelam-kabut untuk memberi penjelasan bagi menarik semula sokongan kaum tersebut.
-- UTUSAN MALAYSIAAnwar Ibrahim pernah melakukan misi kemanusian ke Gaza Palestin? Emmm Gomo tak pernah dengan satu apa pun misi yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim dalam membantu rakyat palestin dari penindasan Israel.

Ketua Pemuda UMNO Khairy Jamaluddin yang membidas Anwar Ibrahim sepertimana dalam kenyataan diatas pernah pada tahun lalu bersama sama aktivis kemanusian dalam misi pelayaran bersama kapal Flotilla ke Gaza. Misi bantuan kemanusian dalam membantu rakyat Palestin yang ditindas oleh Israel yang mana mendapat sokongan dari Anwar Ibrahim.Jadi usahlah ANwar Ibrahim nak bercakap banyak soal Israel ini kerana anda belum pernah sekalipun menunjukkan Ihsan dan Simpati keatas rakyat Palestin. Berpuluh tahun anda hidup dalam kemewahan namun sekali pun tidak ada sumbangan anda buat rakyat Palestin.

Sekarang Anwar Ibrahim menyokong Keselamatan Israel dan ini jelas menunjukkan bahawa Anwar Ibrahim adalah REGIM CHANGE yang digerakkan oleh Amerika dan Israel demi menggangkat Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri Malaysia.

Rakyat Malaysia perlu menolak Anwar Ibrahim ini, Bagaimana caranya? Pada PRU 13 Kelak usah mengundi PAS, PKR mahupun DAP. Kerana dengan mengundi ketiga tiga parti ini maka memberikan kuasa dan mandaat kepada Boneka Israel iaitu Anwar Ibrahim untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia.


Misi Bantuan Ke Gaza Palestin

Sama sama kita Tentang Anwar Ibrahim dan pakatan PAS,DAP,PKR yang bersekongkol mengiktiraf Israel sebagai sebuah negara dan menjamin Keselamatan Israel dan menafikan Keselamatan Palestin.

Psssttt... Aku harap Lepas ni kalau ada misi ke Gaza aku dapat pi hulurkan bantuan Kemanusian..... Amin


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Kalau Berani Jom Kita Ke Bicara Minda Bersama Ayahnda Tun Mahathir
Sukacita dimaklumkan bahawa Kementerian Belia dan Sukan dengan kerjasama Majlis Belia Malaysia (MBM) akan menganjurkan Program Bicara Minda bertemakan Transformasi Kepimpinan Belia: Meniti Cabaran Wawasan 2020. YABhg. Tun Dr. Mahathir Mohamad telah bersetuju untuk menyampaikan ceramah sepertimana berikut:Tarikh : 24 Februari 2012 (Jumaat)

Masa : 8.00 pagi hingga 12.00 tengahari

Tempat : Dewan Tun Dr. Ismail Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) Kuala LumpurUntuk makluman, program ini dapat memberi kefahaman terhadap konsep kepimpinan yang efisien dan berketerampilan dalam menghadapi arus perubahan perdana di samping membuka ruang perkongsian pengalaman dan penetapan hala tuju antara tokoh pemimpin negara dan peserta.sehubungan dengan itu, MBM ini berbesar hati menjemput YB/Dato/Saudara/Saudari. Peserta yang dicalonkan diharap memenuhi kriteria berikut :

i. Pemimpin belia yang berumur 18 hingga 40 tahun.

ii. Pemimpin yang memegang jawatan dalam pertubuhan belia di pelbagai peringkat.Pihak penganjur akan menyediakan makan minum peserta sepanjang program ini diadakan. Bersama-sama ini dilampirkan aturcara ceramah dan borang penyertaan untuk dilengkapkan dan dikembalikan kepada Sekretariat MBM di talian faks (03) 9173 2759 atau emel mbm@belia.org.my sebelum atau pada 16 Februari 2012 (Khamis). Tempat adalah terhad.

Borang penyertaanATURCARA

PROGRAM BICARA MINDA

BERSAMA YABHG TUN DR MAHATHIR MOHAMAD

Tarikh : 24 Februari 2012 (Jumaat)

Masa : 8.00 pagi - 12.00 tgh.

Tempat : Dewan Tun Dr. Ismail Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) Kuala Lumpur


>MASA ACARA

8:00 pg4 Pendaftaran Peserta & Sarapan

9:00 pg Ketibaan Tetamu Jemputan

9:20 pg Ketibaan YB. Timbalan Menteri Belia dan Sukan I & II

9.25 pg Ketibaan YB Menteri Belia dan Sukan Malaysia

9.30 pg Ketibaan YABhg. Tun Dr. Mahathir Mohamad Presiden Kehormat Yayasan Kepimpinan Perdana

9.40 pg Nyanyian Lagu Negaraku

9.45 pg Bacaan Doa

9:50 pg Aluan oleh: YB Dato’ Sri Ahmad Shabery Cheek Menteri Belia dan Sukan Malaysia

10:00 pg Program Bicara Minda oleh: YABhg. Tun Dr. Mahathir Mohamad Presiden Kehormat Yayasan Kepimpinan Perdana

“Transformasi Kepimpinan Belia: Meniti Cabaran Wawasan 2020”

11:00 pg Sesi Soal Jawab

12:00 tghari Sidang Akhbar

Jamuan Tengah Hari

Bersurai>Psssttt... Jom anak anak muda kita kesana.......DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Video Inside - Pengakuan Anak Kapal Israel Yang Berlabuh Di Malaysia
Syarikat ZIM dimiliki orang Israel? Bagaimana Mac Donald, Starbucks, Levis dan lain lain di Malaysia? Nik Aziz pernah membanggakan Tesco apabila terbinanya Tesco di Kelantan walhalkan pemilik Tesco adalah rakyat Israel. Cer Cite...
Pada peringkat awal blogger pembangkang mendakwa kapal israel memasuki Pelabuhan Klang. Setelah berjaya dibuktikan bahawa ianya bukan kapal israel sebaliknya kapal Liberia, puak pembangkang pusing cerita pula kata syarikat Zim milik Israel.

Penjelasan didalam video diatas jelas buat kita rakyat Malaysia memahami berhubung isu yang direkayasan oleh puak Pembangkang mengenai kapal Israel.

Undang-undang Malaysia telah menetapkan bahawa kapal-kapal yang berdaftar di Israel (kapal Israel) tidak dibenarkan berlabuh dimana-mana pelabuhan dalam Malaysia kerana Malaysia tidak mempunyai sebarang hubungan diplomatik dengan Israel. Jauh sama sekali lagi untuk melindungi negara israel. Read More

Sebarang urusniaga juga tidak terus melibatkan negara Malaysia dan juga Israel kerana kita menjual kepada pembeli dan seterusnya pembeli tersebut menjual kepada pihak lain bukanlah diatas keputusan Kerajaan Malaysia untuk menyekat dari menjual kepada mana mana negara yang ingin membeli.

Gomo harap rakyat jelas mengenai apa yang dinyatakan oleh Pegawai Perkapalan didalam video diatas. Pihak pembangkang boleh menampilkan bukti bukti jika benar kapal Israel yang berlabuh di Malaysia dan kami semua menunggu jawapan balas anda.Pekara pokok yang sebenarnya rakyat Malaysia perlu sedar adalah sokongan Anwar Ibrahim keatas Israel yang dinyatakan secara jelas dan terang sama sekali. Anwar Ibrahim menyokong KESELAMATAN Israel dan menafikan hak rakyat Palestin ditanah air mereka.Sehingga kehari ini Anwar Ibrahim belum MENYAMAN Akhbar Wall Street Jurnal yang menyiarkan berita sokongannya kepada Israel. Malah Anwar Ibrahim terus mendapat sokongan Israel sehinggakan kenyataan Anwar Ibrahim yang menyokong Israel dipaparkan akhbar Israel.

Jika benar Anwar Ibrahim tidak menyokong Israel maka adalah elok jika kita minta Anwar Ibrahim menemplak Israel dan menyatakan kepada dunia bahawa Israel telah merampas dan membunuh rakyat Palestin sepertimana yang pernah Tun Mahathir nyatakan dulu.Amacam Anwar Ibrahim dan gerombolan puak puak Pakatan? Ada berani ke tidak ni? Ataupun masih lagi berfikir apa lagi yang nak diFitnah keatas kerajaan BN demi menyelamatkan Kote Bengkok Anwar Ibrahim ni?


Lagi Menarik Blogger Pembangkang Dimalukan KLIK DISINI

Psssttt.... Anwar Ibrahim sokong Keselamtan Israel, Bagaimana rakyat Palestin yang dibunuh Israel?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT
Read more...

Kenapa Kerajaan Pakatan Selangor Takut Tubuh Suruhanjaya Diraja Siasat Isu Pasir?
Skandal Pasir memasuki era baru di Selangor apabila sah KSSB syarikat yang ditubuhkan oleh MB Selangor gagal untuk menepati janji sumbangan RM150 juta kepada rakyat Selangor seperti yang dijanjikan oleh Tan Sri Khalid Ibrahim dalam Ucapan Belanjawan Selangor 2009.

Maknanya dari tahun 2009 hingga sekarang dianggarkan lebih RM300 juta pendapatan rakyat Selangor dari hasil pasir telah diselewengkan oleh pihak-pihak tertentu yang menjalankan peniagaan pasir di Selangor khususnya KSSB.

KSSB yang diberikan hak mutlak dan monopoli peniagaan pasir di Selangor sejak pakatan DAP, PKR dan PAS memerintah juga dilihat sangat lemah sehingga gagal untuk melaksana, mengawal, menyelia dan memberikan pulangan kewangan seperti yang dijanjikan oleh MB Selangor.

Lebih buruk lagi apabila kematian seorang pemberi maklumat skandal pasir yang juga seorang ahli perniagaan yang dikatakan mempunyai kaitan dengan skandal pasir di Selangor itu.

Sehingga ini pejabat MB Selangor memandang sinis kepada Raja Petra Kamaruddin, blogger tersohor yang terus mendedahkan maklumat-maklumat di media maya tanpa segan dan silu yang menjadikan rakyat semakin jelas dengan maklumat terkini lagi sensasi polemik pasir Selangor ini.

Pemecatan 9 orang kakitangan KSSB yang cuba mencari kebenaran dalam skandal Pasir merupakan episod kezaliman kerajaan negeri Selangor kepada kakitangan anak syarikat nya. Dimanakah nasib dan masadepan mereka yang cuba menegakkan kebenaran dan keadilan dalam pentadbiran di Selangor sekarang ? - jawapan nya - You are FIRED !

Dimanakah kesudahan skandal yang melibatkan wang ratusan jutaan ringgit ini ? Mahkamah Rakyat atau Debat Rakyat, pilihan kerajaan negeri ? Debat Rakyat tentunya tidak menyelesaikan skandal ini malah ia sekadar mempolemik terus isu penyalahgunaan ini.

SELCAT pula terlalu politiking sifat nya selain mempunyai bidang kuasa yang amat terbatas. Skandal Pasir ini terlalu besar dan replika kuching dan tikus tidak mampu untuk menyelesaikan persoalan penyelewengan yang besar ini.

GAPS melihat penubuhan Suruhanjaya Diraja Skandal Pasir Selangor memang satu kewajipan kerana skandal ini melibatkan penyelewenang ratusan jutaan ringgit wang rakyat Selangor dan menyebabkan kematian seorang rakyat Malaysia.

Cakap kosong MB dan putar alam Exco nya dalam skandal pasir ini langsung tidak menyakinkan rakyat Selangor. Rakyat Selangor menuntut agar Suruhanjaya Diraja Skandal Pasir Selangor ditubuhkan segera agar penyangak pasir ini dapat dihadapkan kemuka pengadilan.

Rakyat Selangor menuntut ketelusan yang hakiki, bukan ketelusan yang diwarnai oleh kepentingan politik individu atau parti tertentu.

Kenyataan Media GAPSPsssttt... Takkan pihak Kerajaan Pakatan PAS,DAP,PKR takut untuk suruhanjaya Diraja ni? Hua Hua Hua.....


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBATRead more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP