Malam Ni Kita Layan Dikir Barat - Sebarkan Please

Thursday, February 23, 2012


Mari kito pakat dok layan lagu Dikir Barat ni wei. Lagu hok mano kito buleh ingat hok mano hok molek dan hok mano hok punoh. Lagu rakyat untuk rakyat dalam memastikan Malaysia selamat dari puok puok hok dudok Gilo nok ko Putrajaya.


Psssttt.... Memang layan dikir barat ni beb.......


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Kenapa DAP Arahkan Rafizi & Zuraidah Hentikan Serangan Ke Atas Shahrizat Jalil?
Mangsa Fitnah Pembangkang

Sepi dan ianya berkemungkinan akan terus sepi waktu ini dalam merungkai apa lagi serangan dan rekayasa Jahat pakatan PAS,DAP dan PKR ke atas NFCorp dan target utama mereka iaitu Datuk Seri Shahrizat Jalil Ketua Wanita UMNO.

Sebelum ini serangan dilakukan cukup hebat oleh gerombolan PKR yang dikepalai oleh Saifuddin Nasution, Zuraidah Mak Lampir dan Rafizi Gay Jamban keatas NFCorp dan Shahrizat Jalil. Kini ianya sepi mengundang perasaan tidak senang rakyat Malaysia mengapa serangan ke atas NFCorp dan Shahrizat Jalil sudah reda.Waktu awal isu NFCorp timbul Gomo ada menyatakan bahawa kepala yang sebenar dalam serangan NFCorp adalah DAP parti yang Anti Islam dan Melayu. DAP tidak senang dengan apa sahaja kebaikan yang dibawa ataupun dibuat oleh orang Melayu yang mana mereka DAP takut orang Melayu akan menguasai Ekonomi Negara pada satu masa kelak.

Serangan sebenar adalah datangnya dari DAP, namun demi memperlihatkan DAP tidak terlibat dan mencetuskan rasa kurang senang orang Melayu maka segala maklumat yang tidak lengkap serangan buat NFCorp diberikan kepada PKR.

Melayu ATTACK Melayu dan ianya tidak akan membebankan DAP yang sebenarnya merupakan dalang dalam serangan keatas NFCorp yang dimiliki Dato Seri Salleh suami kepada Shahrizat Jalil.

Tapi...... Mengapa serangan diberhentikan?

Untuk makluman semua pada tanggal 16 Febuari lalu Nga Kor Ming adun DAP Pantai Rengis telah didapati tidak bersalah oleh Lembaga Disiplin Parti DAP berhubung isu pemberian Tender kontrak kepada isteri Nga Kor Ming.

"It is the DC's opinion that in the case of awarding contracts, the mere existence of a relationship between the parties concerned is not sufficient to constitute a wrongdoing meriting an actionable complaint"

Terjemahannya membawa maksud:

" Pihak DC berpendapat bahawa dalam kes pemberian kkontrak, hubungan antara pendapat ini telah digunakan untuk melepaskan bekas Exco negeri Perak, Nga Kor Ming dari sebarang kesalahan apabila didedahkan bahawa isterinya adalah pemilik Ethan and Elton, sebuah kedai jahit yang telah memasuki tender membuat sut bagi Ahli Majlis Dewan Bandaraya Ipoh"

Wah sudah terang lagi jelas pemberian Kontrak secara terus kepada Nga Kor Meng tetapi beliau tidak didapati bersalah oleh Komuniti Displin DAP. Turut dinyatakan oleh Lembaga Disiplin DAP ialah:

Pengerusi Komiti Disipli DAP, Tan Kok Wai berkata:

"There must be some evidence to show that one has exerted influence on the subject matter or towards the decision-maker to allow an interested party to unduly benefit, which is not available in this complaint,"

Yang membawa Maksud:

"Wajib ada bukti menunjukkan bahawa beliau telah menggunakan pengaruh dalam hal berkenaan ataupun memberi tekanan kepada pihak yang membuat keputusan bagi membolehkan pihak yang berkepentingan mendapat kelebihan, dan tiada bukti tersebut dalam kes ini"

Itulah yang membebaskan Adun DAP Nga Kor Meng dari kesalahan menggunakan pengaruh dan kuasanya yang pada waktu itu selaku EXCO Kerajaan Negeri Perak dalam mendapatkan tender Projek buat Syarikat Isteri beliau.

Bagaimana ketelusan lembaga Displin parti DAP dalam hal ini sedangkan bukti yang ada menunjukkan bahawa beliau benar benar menyalahgunakan kuasa yang ada selaku Exco Kerajaan Negeri dengan memberikan TENDER secara terus kepada Isteri Beliau?

Mari kita lihat Dokumen dibawah ini:


Pemiliknya Isteri Nga Kor Meng Adun DAP


Syarikat Isteri Adun DAP Nga Kor Meng Dipilih


Harga Paling Mahal Tetapi Tetap Dipilih
Kerana Syarikat Tersebut Adalah
Syarikat
Isteri Nga Kor Meng

Lembaga Disiplin DAP sebenarnya telah menyelamatkan Nga Kor Meng dari tindakan yang sepatutnya. Dan inilah yang berlaku dalam isitem parti DAP yang mana busuk bangkai macam mana sekalipun pemimpin itu tetapi demi kepentingan parti maka mereka akan menutup kesalahan tersebut.

Shahrizat Jalil diserang begitu hebat oleh Pakatan DAP,PAS dan PKR kerana dikatakan terlibat dalam isu NFCorp yang memperolehi pinjaman Wang RM250 juta dalam projek Lembu Fiedlot. Serangan yang mana setiap isu NFCorp dikaitkan dengan Shahrizat Jalil walaupun terbukti Shahrizat Jalil tidak langsung terlibat mahupun melibatkan diri dari aktiviti NFCorp.


Nga Kor Meng Anti Melayu Islam

Maka atas sebab keputusan Lembaga Dispiplin DAP inilah menjadikan serangan PKR keatas NFCorp dan Shahrizat Jalil diberhentikan kerana takut ianya dikaitkan kembali kepada kes Nga Kor Meng.

PKR menerima arahan dari DAP untuk menyerang NFCorp dan Shahrizat Jalil dan kini bila PKR memberhentikan serangan ianya juga adalah ARAHAN dari Tuan Besar iaitu DAP. PKR terpaksa akur dengan segala kehendak DAP kerana mereka pemimpin PKR hanyalah Lukut ditepian gantang yang menumpang undi cina DAP selama ini dan juga PRU 13 akan datang.

Inilah Ketelusan pihak PAS,DAP dan PKR yang anda rakyat Malaysia boleh lihat. Walaupun kesalahan sudah jelas dilakukan oleh pemimpin mereka ianya tetap ditutup "bagaikaan menutup bangkai Gajah dengan nyiru".

Bukan Nga Kor Meng DAP sahaja yang ditutup isu penyalahgunaan kuasa malah Nik Aziz MB Kelantan yang melantik Menantunya sebagai Pengurus Perbadanan Negeri Kelantan juga menyalahgunakan kuasa. Sponsor yang Nik Aziz perolehi dari syarikat pengiklanan untuk tajaan ke Haji juga satu salahguna kuasa malah banyak lagi isu yang ada ditutup oleh mereka pemimpin PAS,PKR dan DAP.

Kerajaan Barisan Nasional begitu telus dan amanah pada Rakyat Malaysia, masakan tidak sudah ramai pemimpin BN yang dibawa kemuka lembaga Disiplin parti, SPRM dan sebagainya demi ketelusan atas aduan yang wujud."Usahlah kita diperbodohkan oleh mereka ini"

Rakyat Malaysia harus membuka mata dalam soal ini, Jika benar mereka PAS, DAP, PKR membawa perubahan seperti laungan BERSIH meraka sudah pasti pemimpin yang Korup seperti Nga Kor Meng diheret ke muka pengadilan dan diadili demi ketelusan buat Keadilan rakyat.


Psssttt... Bila kena pada tang hidung depa semua salah UMNO....pundek punya Pakatan Haram


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Adik Farish Telah Pergi Selamanya, Al Fatihah & Terima Kasih Rakan Blogger


Al Fatihah adik Farish

Pada tanggal 20 Febuari lepas Gomo dan rakan Blogger lain mengeluarkan artikel untuk bantuan bagi meringankan beban Ibu bapa Farish dalam membayar bil rawatan Hospital yang telah mencecah ke angka RM 100 ribu.

Dan pagi tadi Mesej yang diterima dari Brother Mazidul Akmal :

"Salam Mazidul, Faris telah pergi buat selama-lamanya. Mohon maklumkan kepada semua, wang sumbangan telah mencukupi untuk menjelaskan bil hospital'

KLIK DISINI untuk Selanjutnya.


Psssttt... Al Fatihah buat adik Farish dan Takziah buat seluruh keluarganya.....Al Fatihah

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAMA

NWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

"Noh Omar Jangan Kacau Sama Abang Khalid" - Elizebeth WongSELCAT bermaksud Jawatankuasa Pilihan Khas Mengenai Keupayaan, Kebertanggungjawaban dan Ketelusan adalah satu jawatankuasa yang ditubuhkan oleh kerajaan negeri Selangor untuk memantau sebarang salah laku ataupun penyelewengan yang dilakukan oleh mana-mana pihak yang melibatkan kerajaan negeri Selangor. Anggota Selcat ini terdiri daripada Azmin Ali, Haniza Talha, Saari Sungib, Edward Lee Poh Lin, Sulaiman Razak dan Ismail Sani keduanya daripada BN

Selcat juga pernah digunakan oleh kerajaan Selangor untuk mengadili kes BALKIS yang melibatkan perbelanjaan yang mencecah ratusan ribu ringgit yang diadakwa sebagai penyelewengan.Selcat juga pernah dikatakan akan menyiasat perbelanjaan boros 56 wakil rakyat BN ketika zaman pemerintahan Barisan Nasional.

Kelmarin Faekah Husin mengeluarkan kenyataan bahawa kerajaan negeri menjemput Noh Omar untuk hadir memberi keterangan ketika prosiding berkenaan isu pasir dijalankan oleh Selcat.

Agaknya Selcat dah lupa beberapa perkara. Pertama Selcat harus menjemput 9 orang kakitangan yang dipecat kerana merekalah first level yang patut dipanggil kerana dipecat selepas mengadu berlakunya penyelewengan di dalam KSSB. Betul kata Suhaimie Kota Raja bahawa mereka dipecat atas alasan disiplin tetapi itu semua hanya satu strategi untuk membuatkan mereka terkeluar daripada KSSB.

Kedua adalah krebiliti SELCAT itu sendiri, Hasan Ali ketika menjadi Pesuruhjaya PAS Selangor pernah mempertikaikan kreabiliti SELCAT. KLIK SINI

Ketiga apakah yang mampu dibuat oleh SELCAT sekiranya terbukti ada penyelewengan berlaku? Selcat ini wujud hanya untuk menjaga kepentingan kerajaan negeri Selangor dan juga mencari kesilapan orang lain. Natijahnya mereka sendiri tidak mempunyai kuasa untuk menjatuhkan hukuman terhadap sebarang dakwaan.

Keempat adalah Khalid Gagap masih belum menjawap apa bentuk tindakan yang akan diambil oleh beliau andai terbukti wujud penyelewengan di dalam KSSB. Noh Omar memberi 3 tindakan yang perlu diambil.Pertama MB akan letak jawatan, Keduanya memecat Exco dan Adun yang terlibat dan ketiga membubarkan dun Selangor.

Aku yakin Noh Omar tidak takut untuk memberi kenyataan tetapi apa yang penting adalah kreabiliti badan induk tersebut untuk menjatuhkan hukuman. Noh Omar mahu Selcat diteruskan bukan bermakna dia mengakui kreabiliti Selcat tetapi mahu supaya rakyat tahu bahawa Selcat hanyalah satu jawatankuasa menjaga kepentingan kerajaan PKR Selangor. Walaupun ada 2 wakil BN didalam Selcat tetapi sebarang keputusan akan dibincang terlebih dahulu sebelum di bentangkan ketika prosiding Selcat.

Apa yang lebih afdal adalah penubuhan satu jawatankuasa diraja supaya semua pihak boleh memberi keterangan dan sebarang hukuman diakui oleh semua pihak, Andai Selcat membuat keputusan ianya akan dipertikaikan kerana penubuhan Selcat jelas menunjukkan mereka akan mempertahankan kerajaan Selangor.

Satu soalan yang mash belum terjawap- Kenapa MB tak beri kenyataan. Kenapa perlu Yaakob Sapari dan juga Faekah yang bagi kenyataan. MB Gagap dah takut nak keluar kenyataan ke atau dah kene sound dengan DAP?

Sumber Kita Gempur

Lihat video dibawah pada minit ke 11 hingga ke 14 tentang apa tindakan yang MB Gagap kena ambil.Kenapa Khalid Ibrahim MB Selangor
Takut Nak Tubuh
SURUHANJAYA DIRAJA
Menyiasat Penyelewengan Pasir Selangor?


Psssttt.... Kata Kerajaan Rakyat, so apa tunggu lagi? Teoh Beng Hock mati boleh tubuh suruhanjaya takkan isu rakyat ni tak Boleh?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBATRead more...

"Rosnah Mu Jangan Gedebe Dengan Kawe"- Nik Aziz


Ketua Pergerakan Puteri Umno, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin berkata, pemimpin Pas dilihat lemah setelah tidak mampu berbuat apa-apa termasuk mendesak Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim menarik balik kenyataannya mengenai Israel, yang bertentangan dengan pendirian parti itu.

Beliau berkata, tidak ada gunanya jika Pas terus bertegas dengan pendirian tidak sesekali mengiktiraf hak Yahudi terhadap bumi Palestin tetapi pada masa yang sama merelakan sekutunya secara terang-terangan menyokong keselamatan Israel.

Rosnah, yang juga Timbalan Menteri Kesihatan, berkata keengganan Anwar menyaman The Wall Street Journal (WSJ) sepatutnya disusuli dengan tindakan menarik balik sokongannya terhadap isu keselamatan Israel jika beliau benar-benar menghormati pendirian Pas.

"Kenyataan Anwar kononnya Datuk Nik Aziz Nik Mat mendengar dan memahami penjelasannya berhubung isu itu juga membuktikan betapa pandangan Mursyidul Am Pas dipandang remeh oleh Ketua Pembangkang," katanya dalam kenyataan di sini.Beliau mengulas pertemuan antara Anwar dengan Nik Aziz, yang juga Menteri Besar Kelantan, di sini semalam berhubung kenyataan Anggota Parlimen Permatang Pauh itu yang menyokong keselamatan Israel seperti dilaporkan WSJ.

Selepas pertemuan itu, Anwar berkata Nik Aziz memahami penjelasan beliau berhubung kenyataannya itu namun, Nik Aziz dalam kenyataannya hari ini berkata Pas tetap tidak mengiktiraf "negara haram" Israel.

Rosnah berkata Puteri Umno percaya keengganan Anwar menyaman WSJ adalah kerana beliau sememangnya memberi sokongan kepada Israel dan secara tidak langsung mengiktiraf kewujudan rejim Zionis yang secara terang-terangan menindas rakyat Palestin.


GOMO: Jangan kita lupa bahawa Anwar Ibrahim pernah satu tika lalu menyatakan kepada pemimpin PKR Nik Aziz ini hanyalah "WALI TEROMPAH". Jadi tidak hairanlah Nik Aziz dan pemimpin PAS diperbodohkan oleh ANwar Ibrahim.Puak PAS tunggu apa lagi? Pi le Demo depan rumah Anwar Ibrahim macam hangpa selalu duk buat tu. Takkan tu pun nak jadi TONGGONG jugak? Hua hua hua....


Psssttt... PAS makin hebat sekarang, dah berkawan dengan Israel pulak demi nak duduk Kerusi empuk di Putrajaya

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP