Video Ucapan Shahrizat Jalil Melepaskan Jawatan Menteri

Sunday, March 11, 2012


Menteri Pembangunan Wanita Keluarga Dan Masyarakat
Datuk Seri Shahrizat Jalilkenyataan Ketua Penerangan UMNO Dato Ahmad Maslan berhubung kenyataan D.S.Shahrizat Jalil berhubung pengumuman ini:

DS Shahrizat telah mendahulukan kepentingan pandangan umum daripada kepentingan jawatan rasmi beliau sebagai Menteri.

Walau kes NFC masih disiasat, namun tentu dia mahu persepsi rakyat diperbetulkan dlm isu berkaitan..Ini adalah suatu pengorbanan yg wajar dihargai oleh semua pihak.

Beliau masih tetap diperlukan khidmatnya sbg Ketua Wanita UMNO & BN kerana ramai akui kegigihan & usaha beliau memimpin wanita sejak memegang jawatan itu..

Jawatan Menteri juga adalah hak lantikan Perdana Menteri termasuk utk sambungan penggal sebagai Senator.Oleh itu terserah kepada kebijaksanaan pucuk pimpinan tentang jawatan Kabinet itu.

Pembangkang juga tidak wajar membuat kesimpulan yg mengelirukan dgn perletakan jawatan itu seperti menuduh ianya sebagai tanda Shahrizat bersalah.

Kes suami beliau belum dibawa ke mana-mana mahkamah lagi. Kita ada prosedur perundangan dan seseorang itu adalah tidak bersalah sehinggalah dibuktikan bersalah..innocent until proven guilty.

Namun, Shahrizat tentunya telah mengkaji kesan tindakan beliau meletakkan jawatan bagi memudahkan penyiasatan seterusnya dilakukan. SPRM yg telah membuat penyiasatan wajar segera umumkan samada wujud atau tidak penglibatan yg melanggari mana2 peraturan.

Jika Shahrizat didapati tidak bersalah, pengumuman mengenainya wajar dibuat segera bagi jernihkan suasana.


D Ahmad b Maslan..Ketua Penerangan UMNO.

Apa sekalipun yang berlaku Kak Jat diperlukan oleh akar umbi wanita UMNO dalam memastikan UMNO/BN menang pada Pilaihanraya ke 13 yang akan datang. Korban politik memang biasa berlaku dan dengan pengunduran Kak Jat ini memastikan reputasi BN lebih baik dan mematikan modal pembangkang menjelang pilihanraya kelak.

Apa pun Kak Jat akan menang saman selepas ini ke atas Rafizi Ramli dan juga Zuraidah Mak Lampir. Saman RM100 juta akan fitnah mereka ke atas Kak Jat akan membersihkan nama Shahrizat selapas ini.


Psssttt.... Buat Shahrizat semoga terus bersabar dan yakinlah setiap yang berlaku ada hikmahnya.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

BREAKING NEWS - Shahrizat Letak Jawatan Menteri


Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil akan meletakkan jawatan dalam kabinet apabila jawatannya sebagai senator tamat pada April.

Bagaimanapun, beliau akan kekal memegang jawatan Ketua Wanita Umno.


Laporan penuh menyusul.....

Psssttt....Shahrizat mangsa politik kotor puak pakatan Pembangkang dan segelintir pimpinan Umno Bangang


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Wartawan Akhbar Cina Berang Dengan MB Pahang Yang Gelarkannya "BODOH"

Wartawan Sin Chew Yang Bodoh?

Biadap dan memang kurang ajar itulah yang Gomo boleh labelkan ke atas wartawan Sin Chew Jit Poh akhbar berbahasa cina mengenai provokasi melampau yang dicetuskan beliau sewaktu program Menteri Besar Pahang semalam.

Wartawan Akhbar Cina Sin Chew Jit Poh yang sebelum ini mengeluarkan berita menyatakan MB Pahang akan membuang sisa lynas di Sg Lembing semalam sekali lagi membuat provokasi dengan bertanyakan soalan mengenai sisa buangan Lynas.Soalan tersebut ditanya berulang ulang kali kepada Menteri Besar Pahang dan ianya mengundang rasa kurang senang MB dan juga hadirin yang hadir pada waktu itu.

Ekoran provokasi melampau wartawan akhbar Cina Sin Chew itu , MB Pahang telah bertindak melabelkan wartawan tersebut sebagai "BODOH" kerana tidak faham bahasa dengan penerangan yang MB berikan sebelum ini.

Atas kerana gelaran "BODOH" yang Pak Long Nan berikan kepada wartawan Akhbar Cina Sin Chew itu maka serangan dilakukan oleh Blogger dan portal pembangkang ke atas MB Pahang.

Gomo setuju dengan gelaran yang Pak Long Nan MB Pahang berikan kepada wartawan Cina Sin Chew iaitu "BODOH". Sudah terbukti yang wartawan Cina Sin Chew itu amat bodoh dan tidak berotak wartawan mereka pula yang bertanya soalan kepada MB Pahang sedangkan akhbar mereka yang merekayasa cerita MB akan membuang sisa Lynas ke Sg Lembing.

Umum mengetahui isu LYNAS di pahang mendapat tentangan majoritinya dari bangsa Cina. Dan agenda penentangan mengenai Lynas ini dibantu oleh akhbar akhbar berbahasa cina serta NGO cina. Mereka akan spin dan rekayasa apa sahaja cerita berkaitan Lynas dan seterusnya akan memburuk burukkan pemimpin BN di Pahang. Dan inilah yang berlaku waktu ini dimana serangan oleh Akhbar Cina ke atas MB Pahang semakin menjadi jadi.

Ini lah satu taktik JAHAT yang dilakukan Cina Cina Bangsat KOMUNIS. Mereka akan cuba melakukan provokasi melampau dengan menyebarkan cerita yang tidak sepatutnya dan kemudian disorong lagi dengan soalan yang Bodoh agar yang menjadi mangsa kelak adalah rakyat yang akan termakan dengan hasutan mereka.

Setakat kalau kena panggil "BODOH" tu biasalah, apa yang wartawan Cina Sin Chew tu nak marah marah? Dah memang lu Bodoh serupa BABI memang patutlah.


Tahniah MB Pahang Pak Long Nan atas tindakan tegas dalam mematikan wartawan yang BODOH dari terus melakukan Provokasi. Biar orang kata Pak Long Nan samseng tetapi pada kami dan juga rakyat Pahang melihat Pak Long Nan terbukti ada telor dan berani serta lantang dalam menjalankan tugas selaku Menteri Besar Pahang. Kalau banding dengan Khalid Ibrahim MB Selangor jauh panggang dari api..huhuhu

Steady Pak Long Nan


VIDEO Menteri Besar Mengamok Dengan Pemberita KLIK DISINI

Psssttt... Memang layak pun wartawan CIna tu digelarkan BODOH


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBATRead more...

Wanita UMNO Tulang Belakang Penting Menghadapi PRU 13


Wanita Barisan Nasional (BN) berjanji tidak akan berpecah belah dan akan terus bekerja keras dalam memastikan kemenangan parti pada pilihan raya umum ke-13.

Pengerusi Wanita BN, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil berkata, pergerakan itu kini sudah melalui proses transformasi yang akan terus bersatu menjadi benteng terkuat bagi parti.

"Golongan wanita merupakan orang yang paling takut sekiranya berlaku sesuatu perkara buruk kepada negara. Sehubungan itu, Wanita akan turun ke setiap Dewan Undangan Negeri (DUN) bagi membanting tulang,” katanya berucap pada majlis perasmian program Jelajah Sayang Wanita 1Malaysia oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, di Stadium Perbandaran Pasir Gudang di sini hari ini.

Turut hadir isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor; Menteri Besar Johor Datuk Abdul Ghani Othman dan Menteri Pengajian Tinggi Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin.

Pada majlis yang dihadiri kira-kira 20,000 anggota Wanita UMNO serta sayap parti dari seluruh negara itu, Shahrizat turut meminta semua pihak supaya tidak mempersoalkan ketaatan Wanita kepada parti.

"Jangan sesekali juga meminggirkan Wanita menjelang pilihan raya ini kerana Wanitalah yang ke hulu hilir, duduk di bawah pokok dalam membantu kelancaran pilihan raya,” katanya.

Sumber KL POS


Psssttt... Wanita UMNO memainkan peranan yang penting dalam tiap kali pilihanraya.....


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBATRead more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP