Ketua Pemuda MCA Kena Pukul? Pergi Mampos Sama Cina Racist

Tuesday, March 27, 2012

Dong Zong sebuah NGO yang cukup lantang memperjuangkan kaum cina yang ada di Malaysia ini. Satu tika lalu mereka bersama MCA dan menyokong Barisan Nasional tetapi kini tidak lagi apabila hasutan yang dilakukan DAP berjaya merobek jiwa mereka dengan sifat Racist yang semakin menebal dalam setiap ahli Dong Zong.Agak hangat bila Ketua Pemuda MCA dipukul oleh ahli Dong ZOng tempoh hari. Walaupun tidak mendapat kecederaan yang parah namun dengan sikap sedemikian mengambarkan kepada kita semua bahawa kaum Cina waktu ini tidak puas dengan apa yang mereka miliki dan mereka mahukan lebih lagi, Lebih dan lebih lagi.

Gomo sebenarnya tidak kesah Dong Zong dari kaum Cina memukul Wee Ka Siong Ketua Pemuda MCA yang juga dari kaum Cina. Kalau depa nak berbunuh sekali pun Gomo tidak heran kerana pada Gomo Cina lawan Cina pi MAMPOS lah sama depa. Cuma apa yang Gomo fikirkan ialah sikap Dong Zong yang tidak menghargai apa yang kepimpinan MCA buat selama ini sejak sebelum Merdeka sehinggalah sekarang.

Dong Zong waktu ini terlalu angkuh dengan mengetepikan MCA yang sebelum ini cukup disanjung mereka. Dulu waktu sebelum Kemerdekaan MCA lah yang membawa Kaum Cina di Malaysia mendapat Kemerdekaan dan juga mendapat taraf Kerakyatan. Jika tidak kerana MCA waktu itu yang berjuang untuk kaum cina jangan diharap untuk melihat Kaum Cina dibenarkan mengundi malah boleh disamakan sahaja dengan pendatang pendatang lain seperti Myamar, Bangladesh dan sebagainya.

Selepas Kemerdekaan MCA begitu rancak dalam memperjuangkan nasib kaum Cina di Malaysia malah jika anda lihat Kerajaan BN yang dipegang tampuk kekuasaan nya dari Orang Melayu UMNO memberikan kelulusan untuk sekolah cina dan juga peruntukkan bagi sekolah sekolah cina dari terus hidup demi semangat Barisan Nasional itu sendiri.Banyak lagi perjuangn yang dilakukan MCA keatas orang Cina dan ianya sememangnya tidak dapat dinafikan oleh seluruh rakyat Malaysia.


Apa jasa Dong Zong? Apa jasa DAP keatas kaum Cina di Malaysia ini?

Setakat hari ini tidak ada apa jasa yang mereka lakukan keatas kaum Cina selain dari MENGHASUT menentang Kerajaan yang kononya hanya untuk Melayu. Itulah permainan Kotor dan jahat DAP dalam menghasut Dong Zong sehinggakan ramai orang cina lupa apa jasa MCA selama ini.

Kaum cina harus ingat pada PRU 13 nanti Barisan Nasional akan menang Pilihanraya. MCA masih dalam komponen Barisan Nasional dan merupakan satu satunya parti kaum Cina yang dapat membawa masaalah kaum cina ke peringkat atasan selain dari parti Gerakkan. Dengan menentang MCA waktu ini memperlihatkan satu kebodohan yang ketara pada kaum Cina kerana permasaalahan anda hanya akan dibantu oleh MCA dan juga Gerakan bukannya DAP Komunis.

DAP yang mentadbir Pulau Pinang akan kekal di Pulau Pinang jika sentimen kebencian kaum Cina diambil kira waktu ini keatas Kerajaan BN. DAP hanya akan berkuasa di Pulau Pinang jadi bagaimana dengan negeri lain?

Kaum Cina nak merayu dan merintih pada siapa jika bukan pada MCA selepas PRU 13 nanti? Kaum Cina nak meraih simpati pada siapa pada PRU 13 kelak? DAP? Jangan kata DAP nak bantu kaum Cina untuk masa akan datang kerana waktu ini pun mereka masih GAGAL membantu Kaum Cina seluruhnya.


Dulu Ketua Dong Zong Kena Pukul

Gomo sebenarnya mengucapkan Syabas kepada wakil Dong Zong yang memukul ketua Pemuda MCA kerana sekarang ini sudah semakin jelas bukan sahaja kaum Cina tetapi buat seluruh kaum Cina lain bahawa Kaum Cina di Malaysia ini sudah berjaya dihasut oleh DAP sebuah parti serpihan Komunis dengan nilai perkauman yang menebal dan tidak bertamadun.

Kaum Cina mungkin merasa selesa waktu ini tetapi mungkin mereka lupa bahawa PRU 13 yang akan mentadbir adalah Barisan Nasioanl dengan Majority kerusi Parlimen 2/3. Sekarang boleh Pukul sesiapa sahaja pemimpin MCA tetapi selepas PRU 13 sama sama kita lihat siapa akan datang meraih dan merayu kepada pemimpin MCA dalam membela nasib kaum Cina di Malaysia. DAP? jangan harap mereka akan bantu kerana mereka sudah selesa dengan menjadi Raja di Pulau Pinang.


Psssttt... Dong Zong terlalu Racist, jika perlu padam kan sahaja dari Malaysia...


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Harap Kote Je Besar Tapi Penakut Kata Ezam Pada Anwar IbrahimAnwar Ibrahim?
Saman jelah Ezam tu.
Takkan Takut?
SAMAN lah Ezam cakap Kau tu Pengamal Homoseksual.
Kau takut ke Nuar?

Harap Kote je Besar Tapi Penakut!!!


Psssttt... Besar ke Kote Nuar? Kote besar tapi LEMBIK buat apa.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Speaker Sidang Dun Selangor Sebar SMS Porno
ADUN BN negeri bertindak keluar dewan apabila satu sms dari speaker dewan kpd exco kerajaan negeri terbongkar.

SMS itu cuba mempengaruhi exco agar membuat cover up terbaik bertujuan memberi impak yg bagus kpd kerajaan negeri.

Isunya, speaker harus bersikap adil kepada dewan, dan bukannya pro kepada mana mana pihak.SPEAKER DEWAN BIAS!!!

Speaker Dewan mengakui kewujudan SMS itu. SMS berkenaan ada di tgn GerakanTimur. Nantikan pada jam 3 petang ini di Blogg Gerakan Timur KLIK DISINI


Psssttt.. Memang Sarkas le sidang Dun Selangor ni, Speaker Haramjing

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Hassan Ali Akui Azmin Ali Sedang Atur Strategi Bunuh Karier Menteri Besar Selangor.


Memang dah lama kita lihat cubaan demi cubaan yang dilakukan Azmin Ali dalam menjatuhkan Khalid Ibrahim sebagai Menteri Besar Selangor. Dengan kenyataan terbaru dari bekas Exco Kerajaan negeri ini mengesahkan lagi kerja jahat yang Azmin Ali sedang lakukan.

Gomo masih ingat peristiwa dimana sebuah perakam Camera dijumpa dalam pejabat Menteri Besar Selangor. Khalid Ibrahim tidak membuat laporan Polis sebaliknya hanya menyatakan akan menyiasat pekara tersebut secara sendirian.

Siapa yang meletakkan perakam Camera didalam pejabat Menteri Besar Selangor? Oh..... barangkali UMNO akan dipersalahkan sekali lagi oleh kepimpinan Pakatan Kerajaan Selangor. Hakikatnya Azmin Ali serba salah dan gundah gulana bila perakam tersebut ditemui.

Fikir fikirkanlah rakyat Selangor, jika mereka sedang berkuasa waktu ini pun bermacam macam adengan Cantas menyantas pemimpin berlaku dalam merebut jawatan Menteri Besar. Bayangkan pula jika mereka menang Putrajaya apa akan jadi dengan segala perebutan jawatan Perdana Menteri, Timbalan Perdana Menteri, Menteri, Timbalan Menteri, dan bermacam macam lagi.

Silap haribulan tukang sapu dalam Putraaya pun mereka puak pakatan dok bergaduh sakan lobi melobi siapa yang layak menjadi tukang sapu pejabat Perdana Menteri.....


Lagi Menarik :

Tan Sri Muhammad Taib dilantik Barisi Kepimpinan MUBARAK Selangor.


Psssttt.... Pakatan PAS,DAP,PKR hanya berpakat dalam niat yang tidak Ikhlas membantu rakyat
DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP