Najib Razak Dikencing Oleh Anak Melayu, Syabas Mahasiswa & Mahasiswi

Saturday, April 14, 2012


"Anak Melayu"

Gua malas nak cakap panjang dengan apa yang berlaku hari ini namun Gua kecewa bila dari 300 yang berdemo hari ini 99% terdiri dari anak anak Melayu yang sepanjang hidupnya menumpang kasih bantuan kerajaan Malaysia yang ada.

Gambar Perdana Menteri Malaysia yang merupakan orang Melayu dikalungkan bunga kematian menunjukkan sikap biadap anak Melayu itu sendiri keatas pemimpin Malaysia yang orang Melayu.

Apalah ada lagi pada kita orang Melayu hari ini jika kita sendiri tidak membanggakan pemimpin kita orang Melayu yang mentadbir negara. Apakah kita perlu harapkan orang lain yang bukan Melayu untuk memimpin kita?


"Anak Melayu"

Malaysia maju dan semakin hari semakin maju, Ekonomi dikuasai oleh Kaum Cina yang mana sukar untuk orang Melayu mengatasinya. Tetapi pada dunia luar bila disebut Malaysia mereka orang luar akan menyatakan hanya satu pekara sahaja.

"Bangsa Melayu Perdana Menteri Malaysia"

Tahniah buat anak anak Melayu hari ini yang menikam Melayu itu sendiri. Dulu nak masuk ke Universiti amat terhad lalu kerajaan buka lebih ramai peluang untuk anak Melayu melanjutkan Pelajaran ke Universiti.

Bila dah masuk ke Universiti keewangan pula meruncing memaksa kerajaan yang ditadbir pemimpin Melayu memberikan Biasiswa kepada anak anak Melayu yang melanjutkan pelajaran ke Universiti.


"Anak Melayu"

Bila lama kelamaan ekonomi negara Malaysia makin stabil dan makin kukuh dibuka lagi peluang buat anak Melayu melanjutkan ke Universiti baik didalam negara ataupun luar negara. Turut diberikan Biasiswa bagi menampung perbelanjaan anak Melayu itu yang mana ibu bapa mereka tidak mampu untuk membiayaai pengajian anak mereka.

Bila makin ramai Melayu masuk ke Universiti Kerajaan yang dipimpin oleh pemimpin Melayu menambahkan lagi kuoata Biasiswa agar anak Melayu tidak tercicir dari pendidikan peringkat atasan dan bila semakin ramai anak Melayu melanjutkan pelajaran ke Universiti maka dibuat satu pinjamaan bagi meringankan beban yang terpaksa ditanggung oleh ibu bapa yang bangsanya Melayu itu.

Bila sudah berjaya harapan kerajaan agar anak Melayu itu mampu menyumbangkan semula apa yang diberi agar dapat disalurkan pula kepada adik adik yang akan menggantikan mereka di menara gading.


"Anak Melayu"


Itulah hasrat Kerajaan BN yang dipimpin oleh orang Melayu. Mungkin anak Melayu yang berdemo hari ini tidak sedar bahawa apa yang pemimpin Melayu lakukan adalah untuk kebaikan Melayu itu sendiri. Jika difikir untuk masuk ke Universiti jauh kelayakkan anak Melayu itu berbanding bangsa Cina. Tetapi kerana pemimpin Melayulah anak Melayu yang hanya mendapat keputusan cukup cukup makan diberikan peluang untuk mengubah masa depan mereka agar satu hari nanti mencurahkan bakti dan keringat dalam membangunkan negara.

"Syabas Anak Melayu Yang Berdemo Hari Ini, Sesungguhnya Anda Lupa Asal Usul Akan Kepayahan Melayu Untuk Menjadikan Anak Melayu Terus Diangkat Dan Disegani"


Psssttt.... Bila susah harapkan bantuan, bila senang lupa diri. Itulah Melayu Haprak"Sayabas Pemimpin Melayu Pembangkang"

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Kerajaan Selangor Templak Menteri Belia Dan Sukan Kata, Futsal Satu Pembaziran Berbanding Rumah Urut.“Malaysia perlu cepat mempersiapkan pasukan muda yang perlu dibangunkan untuk masuk ke padang yang lebih besar”, ujar Menteri Belia dan Sukan Dato’ Seri Ahmad Shabery Cheek dalam Majlis Perasmian MGZ Futsal Centre.

Malaysia mempunyai potensi yang tersendiri dalam bidang futsal tanah air yang mana Malaysia merupakan ranking yang ke-70 di Asia. Hampir 2000 gelanggang futsal yang telah dibina di kawasan-kawasan kampung oleh kerajaan di setiap negeri bagi menggalakkan golongan belia menunjukan bakat mereka di tempat yang tepat.

“Permainan futsal ini berbeza dengan bola sepak di padang yang lebih besar kerana ia hanya memerlukan ketangkasan dari setiap pemain dan saya melihat orang-orang Malaysia mempunyai kelebihan itu”, ujar Dato’ Seri Ahmad Shabeery Cheek dalam ucapannya lagi.

Menurut Razak Nordin,“ ia adalah sifat prihatin kepada pasaran yang lain yang mana sebelum ini kami hanya menaja sukan esklusif seperti golf sekaligus merupakan salah satu strategi dalam memperkenalkan Garuda Indonesia kepada umum”, ujar beliau yang merupakan salah satu penaja besar untuk MGZ Futsal Centre ini.

Turut hadir dalam majlis yang berlangsung Ketua Pemuda Selangor, Y.M Ungku Salleh Ungku Jamal, Ketua Pemuda Hulu Langat, Azhar Hambali, dan Pengarah Belia dan Sukan Selangor, Tuan Hj Makhruzi Hj. Iksan.GOMO: Kerajaan bina pelbagai kemudahan buat rakyat Malaysia, tetapi pembangkang? Dulu sewaktu depa belum jadi kerajaan mana mana negeri depa kata Bagi depa Tadbir Negeri macam macam depa akan buat. la ni bila dan dapat tadbir negeri pun depa tak buat juga.

Apa yang Kerajaan Pakatan Selangor dok buat untuk anak anak muda? Jangan kata lah depa nak buat tempat kemudahan macam ni kerana depa lebih pentingkan Wang dari pembangunan minda anak anak muda.

Ingat kata salah seorang Ahli PKR Selangor yang juga merupakan ahli Majlis perbandaran. Kata dia:

"Dari buat tempat futsall habis ratus ribu baik pi buat rumah urut yang dah tentu dapat pulangan yang lumayan"

Maka tak mustahil lah rumah urut berlambak lambak di Selangor ni kerana kepentingan untuk mencari harta lebih diutamakan oleh Kerajaan negeri Pakatan Selangor. Sama lah juga dengan negeri lain yang ditadbir Pakatan PAS,DAP dan PKR.


Psssttt... Kerajaan BN janji dan Tunaikan bukan cam Pakatan Haramjadah yang mengencing je....

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Chapter 2 - Awas Najib Razak, Kemboja Putih Akan Merebut Jawatan Perdana Menteri.

Semalam Gomo telah mengeluarkan artikel Chapter 1 - Awas Najib Razak, Anwar Ibrahim Akan Letak Jawatan Mei Ini. Dari artikel semalam Gomo nyatakan bahawa Anwar Ibrahim akan meletakkan segala jawatan yang disandang pada bulan Mei ini yang mana semakin hampir kepada tarikh Pilihanraya.

Ramai juga yang bertanya kepada Gomo siapa akan menggantikan Anwar Ibrahim sebagai Ketua Umum Pakatan Rakyat. Ada juga yang meneka dengan menyatakan beberapa nama sebagai pengganti Anwar Ibrahim. Tetapi seorang pun tidak meneka akan orang yang sememangnya layak untuk menggantikan Anwar Ibrahim dan merupakan orang yang paling sesuai bagi menjadi Ketua yang mampu diterima DAP dan juga PAS rakan sekutu mereka PKR.

Dengan perletakakkan jawatan Anwar Ibrahim sebagai ketua umum dilihat seakan Pakatan Rakyat itu pincang tetapi harus kita ingat nilai sentimen simpati mampu memenangkan Pakatan Rakyat pada PRu 13 kelak. Justeru itu orang yang layak bagi mengemis simpati masyarakat adalah isteri Anwar Ibrahim sendiri iaitu Wan Azizah.

Ya, Wan Azizah akan menggantikan Anwar Ibrahim ebagai Ketua Umum Pakatan Rakyat. Malah setakat ini Gomo difahamkan DAP dan PAS telah bersetuju dalam pekara ini kerana tidak ada calon lain lagi yang layak menggantikan Anwar Ibrahim sebagai Ketua Umum Pakatan Rakyat.


"Hanya Anwar Ibrahim Mampu Menjadikan
PAS dan DAP Bersekutu"

Mungkin ada yang tidak bersetuju dengan tekaan dari Gomo ini namun Gomo nak memberikan sedikit pemahanam mengapa Gomo menyatakan Wan Azizah akan mengisi jawatan Ketua Umum Pakatan Rakyat.

DAP tidak menyukai PAS, jadi Haji Hadi boleh melupakan cita cita untuk menjadi ketua Umum ataupun menjadi Perdana Menteri jika Pakatan Rakyat menang pada PRU 13 ini. Semua rakyat tahu betapa DAP amat membenci PAS dan ianya kita dapat lihat sebagaimana yang berlaku di Pulau Pinang apabila Adun PAS tidak diberikan sebarang jawatan didalam kerajaan negeri Campuran PAS,DAP, PKR.


PAS pula tidak akan memberi peluang kepada DAP untuk menerajui Pakatan Rakyat. Malah PAS tidak akan sewenang wenangnya memberikan jawatan ketua Umum kepada DAP kerana pada anggapan mereka DAP tidak layak menerajui kepimpinan Pakatan rakyat kerana PAS lebih banyak jentera bagi menjalankan gerak kerja dibawah.

Wang dari Asia Barat, Eropah dan juga Amerika mesti disalurkan kepada parti Politik PAS,DAP dan PKR jadi orang yang dapat menjadi dagangan dalam hal ini selain dari Anwar Ibrahim adalah Wan Azizah. Jika anda masih ingat Anwar Ibrahim membawa Wan Azizah ke Bombay sebuah Capital City adalah untuk tujuan keewangan. Mengapa Anwar Ibrahim tidak membawa Haji Hadi atau Kit Siang ataupun Azmin Ali?

Ketua Umum mestilah orang yang mampu menjadi boneka yang sesuai buat Anwar Ibrahim dan Wan Azizah paling layak sebagai boneka tersebut dengan sejarah yang sudah terbukti dalam beberapa isu sebelum ini.

Anwar Ibrahim dipenjarakan atas penyalahgunaan kuasa maka yang menggantikan Anwar Ibrahim menggalas tugas sebagai ahli Parlimen adalah Wan Azizah. Itu satu Boneka jelas kerana ingin menyelamatkan kerusi suaminya.

Presiden PKR juga digalas oleh Wan Azizah dan ianya tidak dicabar oleh sesiapapun kerana ahli PKR sendiri tahu bahawa yang berada dibelakang Wan Azizah adalah Anwar Ibrahim dan segala keputusan adalah datangnya dari Anwar Ibrahim bukannya Wan Azizah.

Kerusi Parlimen Permatang Pauh dikorbankan Wan Azizah untuk diberi laluan kepada suaminya Anwar Ibrahim bertanding pada PRK yang lalu juga memberikan satu isyarat jelas bahawa Wan Azizah sememangnya layak menjadi Boneka dalam memastikan gerak kerja Anwar Ibrahim terus berjalan walaupun beliau dipenjarakan ataupun meninggalkan Malaysia.

Pernahkan anda bertanya kenapa Anwar Ibrahim tidak menggantikan Wan Azizah sebagai Presiden PKR? Jika kerusi Parlimen Permatang Pauh boleh dikorbankan dan diberikan laluan buat Anwar Ibrahim mengapa jawatan Presiden PKR tidak dikorbankan buat suaminya itu? Mengapa tidak?Sekarang ini dimana Wan Azizah? tahun 2012 senyap sepi sebarang isu buat Wan Azizah walhalkan pada 2011 isu yang dikaitkan dengan suaminya hangat diperkatakan termasuklah isu Jam Omega yang sehingga kehari ini Wan Azizah tidak mampu tampilkan kepada rakyat.

Wan Azizah sedang mengumpulkan segala tenaga dan kekuatannya untuk menangis, menarik simpati dan pastinya untuk menggalas tugas sebagai Ketua Umum Pakatan Rakyat yang baru. Beliau akan diletakkan sebagai PERDANA MENTERI jika Pakatan Rakyat PAS,PKKR,DAP berjaya mengambil alih Putrajaya. Wan Azizah sudah bersedia dalam tugas besar ini.

Oh lupa, mungkin ada yang tanya macam mana pula Wan Azizah boleh dilantik sebagai Perdana Menteri sedangkan beliau tidak boleh bertanding pada PRU 13 ini kerana tempoh belum berakhir setelah meletakkan jawatan sebagai Ahli parlimen Permatang pauh tempoh hari.


"Anwar Ibrahim Duduk Dibelakang Wan Azizah PRU 13 Ini"

Bila Pakatan Rakyat menang PRU 13 maka Wan Azizah akan dilantik sebagai SENATOR, dan disitulah beliau akan dilantik menjadi Perdana Menteri Malaysia menggantikan Dato Seri Najib Razak. Semua pekara boleh dilakukan kerana Wan Azizah hanyalah Boneka kepada Anwar Ibrahim yang waktu itu tinggal di Amerika Syarikat.

Gomo akan ceritakan nanti dalam Chapter 4 mengenai Wan Azizah yang sudah siap sedia dengan jawatan Ketua Umum Pakatan Rakyat dan beberapa pendedahan yang mungkin memberikan kejutan kepada banyak pihak. Chapter 4 dimasa akan datang.

Untuk esok cuti sehari tetapi pada hari Isnin ini dalam Chapter ke 3 Gomo akan ceritakan Mengapa dan apa sebabnya Anwar Ibrahim meletakkan jawatan yang beliau ada waktu ini. Mungkin ramai tak mengetahui kerja Kotor yang Anwar Ibrahim lakukan dalam beberapa bulan ini dan segala galanya akan Gomo dedahkan pada Isnin ini.

Isnin Chapter 3 Jam 10 pagi
Kegagalan Anwar Ibrahim membeli beberapa individu
dengan nilai Jutaan ringgit membuka jalan untuk
beliau meletakkan jawatan Mei Ini.Psssttt... Wan Azizah akan diangkat sebagai bunga Kemboja Putih sama seperti ?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT
Read more...

129 Projek Perkilangan Di Selangor Gagal Gara Gara Rumah Urut
Sebanyak 129 projek perkilangan yang menawarkan lebih 12,000 peluang pekerjaan di Selangor tidak dapat dilaksanakan berikutan bekalan air bersih yang tidak mencukupi untuk menampung keperluan operasi pihak industri.

Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Seri Noh Omar berkata pihak Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (Syabas) tidak dapat menyalurkan bekalan air bersih kepada kilang berkenaan ekoran kekurangan air bersih di negeri ini.

"Meskipun 129 projek perkilangan dengan jumlah pelaburan RM3.8 bilion diluluskan, Syabas tidak dapat memberikan komitmen untuk menyalurkan bekalan kerana kekurangan simpanan air bersih," katanya kepada pemberita selepas menghadiri perasmian jentera pilihan raya Barisan Nasional (BN) peringkat Tanjong Karang oleh Setiausaha Agung Umno Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor semalam.

Noh berkata kekurangan air bersih itu disebabkan keengganan kerajaan negeri memberikan persetujuan kepada projek pembinaan Loji Rawatan Air Langat 2.
Selain itu, katanya Syabas turut menghadapi masalah menyalurkan air bersih untuk beberapa projek perumahan di Selangor.

Menurut Noh, kerajaan membelanjakan RM600 juta untuk menambah baik beberapa loji di Selangor bagi menyalurkan air bersih.

Psssttt... Depa hanya akan bangunkan rumah urut sahaja, yang penting depa dapat wang dengan cara mudah

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

RM 200 Bilion Untuk Laksana 3 Janji Palsu Pakatan HaramBanyak yang sudah disebut mengenai janji-janji kosong Pakatan Rakyat jika ditakdirkan akhirnya berjaya membentuk kerajaan persekutuan. Keghairahan ‘melafazkan’ janji ini menjadi terlalu hebat sehingga ramai terlupa, berapa nilai semua janji yang disebutkan itu?

Persoalan itu penting kerana diakhirnya, kerajaan yang diterajui Pakatan Rakyat nanti perlu mempunyai keupayaan untuk melaksanakan semua janji-janji itu, atau awal-awal lagi kita sudah boleh membakul sampahkan janji-janji tersebut kerana nampak sangat tidak masuk akal.

Beruang nak ambil kesempatan ini untuk perbahaskan 3 janji utama Pakatan Rakyat ini jika akhirnya berjaya memerintah kerajaan persekutuan. Yang paling di atas sudah tentulah janji untuk memberi pendidikan percuma kepada semua rakyat (termasuk penghapusan PTPTN), tol percuma dan subsidi minyak (termasuk menaikkan royalti minyak untuk Sabah dan Sarawak sebanyak 20% dari 5% sekarang).

Untuk janji yang pertama, pendidikan percuma dan penghapusan PTPTN.

Memetik kenyataan Perdana Menteri di Batu Pahat tempoh hari, kerajaan akan kehilangan hasil sebanyak RM 43 billion untuk tujuan menghapuskan pinjaman PTPTN. Untuk membiayai sepenuhnya pengajian di semua Insititusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) dan mengambil alih lebih 500 buah Institusi Pengajian Tinggi Swasta (IPTS) bagi merealisasikan janji perkhidmatan percuma akan memakan belanja sehingga RM 100 billion!!

Jumlah ini adalah berdasarkan kepada lebih 90,000 orang pelajar yang sedang menuntut di IPTS seluruh negara (mengikut statistik 2011) yang juga merupakan ke 11 tertinggi di dunia dan hakikat bahawa kerajaan akan menanggung baki 10% daripada keseluruhan pembiayaan pendidikkan bagi semua pelajar IPTA (kerajaan sekarang menanggung 90% daripada keseluruhan kos pembelajaran pelajar IPTA).

Bagi menampung subsidi bahan api pula, kerajaan telah membelanjakan sebanyak RM 18 billion untuk subsidi harga bahan api tersebut pada 2011. Anwar masih tidak mengumumkan berapa nilai penurunan harga minyak jika Pakatan Rakyat mengambil alih tapi beruang jangka sekitar RM 0.10 – RM 0.30 seliter. Penurunan ini akan menambah subsidi kerajaan untuk bahan api sahaja sehingga RM 22 billion setahun.

Manakala bagi menampung kenaikan royalti minyak untuk Sabah dan Sarawak sebanyak 15% lagi (menjadikan 20%) dan bayaran royalti kepada negeri Terengganu dan Kelantan, kosnya dijangka akan mencecah sehingga RM 20 billion. Unjuran ini dibuat berdasarkan nilai 5% royalti minyak yang dibayar kepada Sabah, Sarawak dan Terengganu (termasuk bayaran wang ehsan kepada Kelantan) pada 2011 yang sudah mencecah sehingga RM 10 billion.

Bagi mengambil alih konsesi tol bagi merealisasikan janji tol percuma pula, kerajaan perlu membayar sebanyak RM 20 billion berdasarkan nilai semasa syarikat pengendali Projek Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) yang terdedah semasa pengambil alihan syarikat tersebut oleh Kumpulan UEM dan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP).

Jumlah ini tidak termasuk dengan syarikat-syarikat konsesi lain yang telah mencatatkan keuntungan (buku Jingga menyatakan Pakatan Rakyat akan mengambil alih semua syarikat konsesi yang telah mencapai keuntungan sahaja).

Sekarang tibalah bahagian yang menarik, penjumlahan. Pendidikan percuma dan penghapusan hutang PTPTN dianggar akan menelan hasil negara sebanyak RM 143 billion (minimum), subsidi minyak dan peningkatan bayaran royalti, RM 42 billion dan tol percuma RM 20 billion.

Semua sekali menjadikan kos untuk menampung 3 janji Pakatan Rakyat ini sahaja sebanyak RM 205 billion!! Ini belum lagi bercakap tentang subsidi lain dan segala perbelanjaan pembangunan dan pengurusan negara yang dianggarkan antara RM 80 – RM 100 billion setahun.

Persoalannya sekarang, setakat mana kemampuan kewangan negara untuk menampung semua janji tersebut? Agak menghairankan bagaimana Pakatan Rakyat yang tidak mempunyai maklumat lengkap mengenai kewangan negara boleh merencanakan perbelanjaan kewangan yang sebegitu besar untuk rakyat Malaysia.

Beruang tidak kata Pakatan Rakyat tidak mampu, tapi dari anggaran yang disebutkan di atas, jelasnya Pakatan Rakyat perlukan lebih dari air liur semata-mata untuk memastikan semua janji tersebut berjaya dilaksanakan. Dan rakyat Malaysia mengharapkan semua ini dibentangkan dengan jelas kepada rakyat agar apa yang berlaku di Selangor sekarang tidak menimpa rakyat Malaysia selepas PRU13 berakhir.

Dan jangan lupa, ini hanyalah 3 daripada deretan janji Pakatan Rakyat dalam buku Jingga sekarang dan versi baru yang sedang dikemaskini sekarang


sumber : Beruang Biru


"Ha Ha Ha"

Psssttt.. Mereka akan terus memperbodohkan rakyat dengan janji janji palsu....Jahanam


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBATRead more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP