Menteri Besar Selangor Tak Boleh Harap - Aduan Rakyat Ijok

Wednesday, April 18, 2012


"MB GAGAL"


“Menteri Besar tak boleh harap”, demikian luah seorang penduduk Kampung Ijok ketika ditanya pendapat mengenai Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang juga merupakan Ahli Dewan Undangan Negeri Ijok.

Haji Mohd Afandy bin Dahalan, 49 memberitahu sejak 2008, Khalid seolah-olah bersikap lepas tangan tentang kebajikan penduduk-penduduk Ijok. Menurutnya, Khalid selaku ADUN di kawasan tersebut menyerahkan segala tanggungjawab pentadbiran kepada wakil yang dilantiknya.“Kita nampak MB memang tidak bertanggungjawab. Dia tak tahu apa-apa. Semua perkara diserahkan bulat-bulat kepada wakilnya,” kata Afandy. Masalah pula timbul bila wakil-wakil yang dilantik pun lepas tangan sekali. Jadi kita lihat MB memang tidak menjaga orang Ijok,” tambah beliau.

Menurutnya, sepanjang empat tahun menjadi wakil rakyat di Ijok langsung tiada sebarang pembangunan yang dibuat oleh Khalid yang boleh memberikan manfaat kepada penduduk-penduduk Ijok.

Tambah beliau, janji-janji yang dibuat ketika pilihanraya umum yang ke 12 lalu juga masih belum dilaksanakan oleh Khalid.

“Sudah empat tahun berlalu, tiada satu sumber ekonomi pun yang dibawa ke Ijok. Inikah pakar ekonomi? Janji nak berikan hak tanah pada masyarakat India, sampai hari ini masyarakat India di Ijok masih tak dapat menikmati apa yang dijanjikan itu,” katanya.

Menurut beliau, situasi ketika ini lebih teruk jika dibandingkan dengan sewaktu Barisan Nasional berkuasa di mana katanya ketika itu kebajikan rakyatnya terjaga.

Beliau turut membandingkan pentadbiran Khalid dengan bekas Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abu Hassan Omar di mana menurut Afandy walaupun hanya menjadi Menteri Besar selama dua tahun, tetapi banyak pembangunan yang dibawanya ke Kuala Selangor.

“Abu Hassan jadi MB hanya dua tahun, tapi pembangunan untuk Kuala Selangor naik. Ada stadium, perpustakaan dan banyak lagi. Tapi Khalid dalam tempoh empat tahun ni, langsung tiada pembangunan. Yang ada hanya rumah urut yang tumbuh macam cendawan di Kuala Selangor,” katanya.Seorang lagi penduduk Ijok, Zaini Korman, 61, Pesara, turut bersetuju dengan Afandy. Menurutnya, peruntukan untuk memperbaiki kerosakan pada kemudahan penduduk kampong juga sukar untuk diterima daripada pejabat Khalid.

“Selalunya bila orang kampong minta peruntukan, mesti tak dapat. Saya sendiri sebagai pengerusi surau, minta peruntukan untuk lampu jalan sampai sekarang tiada apa-apa tindakan daripada MB ataupun wakilnya.

“Jalan-jalan yang rosak, tidak dibetulkan. Kutipan sampah tidak teratur, tiada tindakan. Kebajikan kami penduduk di sini langsung tidak terjaga. Mujur wakil Barisan Nasional di sini banyak membantu. Tapi tak banyak yang dapat dibuat kerana yang ada kuasa di Selangor adalah Pakatan Rakyat,” kata Zaini.

Tambah beliau, sebagai Menteri Besar yang datang dari DUN Ijok, sepatutnya penduduk Ijok mendapat sedikit kelebihan dari segi kemudahan tetapi sebaliknya berlaku apabila mereka seolah-olah dianak-tirikan.

“Rugi orang kampung pilih Khalid,” tegas Zaini.

Sumber KL POS

Psssttt... Itulah Khalid Ibrahim ataupun dikenali dengan nama Khalid Gagap, Cakap pandai tapi kerja tak buat.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Politik Dendam Kerajaan DAP Selangor Memakan Diri Khalid IbrahimTidak dapat disangkal bahawa mutakhir ini Timbalan Ketua Perhubungan UMNO Selangor, Dato Noh Omar agak lantang dan kerap menimbulkan isu-isu yang mengganggu gugat kerajaan negeri Selangor.

Kritikan Noh Omar telah menjadikan SELCAT — yang mahu dipersembahkan kerajaan negeri kepada rakyat sebagai contoh ketelusan, akauntabiliti dan pentadbiran baik — terdedah sebagai hanya wayang kulit atau mesin basuh baju untuk bersihkan pemimpin dan kakitangan pro PR yang tidak cekap, salahguna kuasa dan rasuah.

Banyak lagilah pendedahan Noh Omar mengenai rampasan tanah, penipuan akaun, lombong pasir, murtad, penderhakaan terhadap Sultan, dan banyak lagi yang lain-lain.

Sebagai kerajaan negeri yang mengaku diri mereka sebagai juara demokrasi sepatutnya menerima teguran dengan baik sesuai dengan semangat demokrasi. Setiap isu seharusnya dikaji dan jika sahih, ianya diperbetulkan.

Ini tidak.

Mereka lebih berusaha untuk cepat dan segera untuk berpropaganda dalam memutarbelit isu dari mengkaji dan menyiasat isu yang ditimbulkan. Kadang kala, putarbelit bukan setakat menutup malu tetapi untuk membolehkan program menyamun diteruskan.

Masaalah perlonbongan haram pasir masih berleluasan hingga unjuran pendapatan yang dijangka jauh dari pencapaian. Bersama penangkapan SPRM terhdap Kastam yang membantu penyeludupan pasir, ianya petunjuk jelas berlaku ketirisan besar.

Mereka ungkit kata bawah BN pendapatan pasir sikit. Betul tetapi yang tidak diberitahu adalah BN tidak pentingkan perlombongan pasir sebagai pendapatan negeri dan ianya dilakukan atas tanah private.

Terima kasih tidak diharap dari kerajaan yang terbangun dari budaya demostrasi, semangaat anti establishment, penentang institusi kenagaraan dan politik jalanan yang tidak beradab, bersopan dan bertamadun.

Namun begitu, akibat kelantangan Noh Omar, nampaknya satu sikap berdendam pula yang dilihat datang dari pihak kerjaan negeri.

Peribadi dan kekeluargaan Noh Omar dicungkil. Gambar Noh dan anak-anak bersama disatu Majlis untuk bersantai disebarkan seolah-olah Noh sedang bersama gundik atau call girl.

Usaha Noh untuk membina jeti dan rumah nelayan di atas tanah LKIM disabotaj. PBT diarah kacau projek tersebut. Gangster seramai 70 dihantar untuk mengugut Cina-Cina nelayan supaya akur dengan kehendak mereka dengan cara mahu diroboh kuil mereka.

Kini keluar pula fitnah bahawa UMNO Tg Karanag jual tanah hakmilik kerajaan negeri di media mereka. Apa masalahnya sini untuk sesuatu orang perseorangan atau NGO atau pun parti politik menjual atau membeli aset dalam urusan kegiatan atau pelaburan mereka?

UMNO Tg Karang mendapat tanah mengikut prosedur yang sama seperti orang lain. Apabila perlu, mereka membayar premium tanah. Tak tahu bab UMNO TG Karang jual tanah tersebut tetapi kalau ianya boleh dilakukan atas apa sebab dan keperluan Bahagian parti politik itu, apa salahnya.

Menurut Nasa Khan, AJK Lajnah Guaman PAS Pusat, sebahagian tanah kepunyaan UMNO Bahagian dan bukan kepunyaan kerajaan seperti dikatakan penuduh akan dijual dan wang itu akan diguna untuk bina bangunan untuk UMNO Tg Karang.

Adakah ada undang-undang yang dilanggar? Di Kota Baru pun, Nik Aziz tidak ada beri halangan, malah memberi tanah untuk UMNO Kota Baru bina bangunan sebelum dilelong oleh Dato Zaid Ibrahim.

Ini semua mungkin hanya permainan silap mata politik yang dibuat untuk membina persepsi buruk terhadap BN sebelum pilihanraya. Tuduhan yang belum pasti salah betulnya dijaja sana sini. Lepas pilihanraya, boleh dijangka ianya akan senyap dan sunyi begitu saja. Malahan laporan SPRM pun tiada dibuat.

Dari PAS sibuk membantu propaganda bodoh PKR dan menyampaikan dendam Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim dan pencacainya seperti Dato Teng Chiam Kim dan Ronnie Liu, lebih elok PAS siasat isu-isu tanah yang lebih melibatkan rakyat.

Oleh kerana PAS sudah diketepikan rakan politik mereka dalam Pakatan Rakyat di Selangor dan Pulau Pinang dan hanya layak pada kacamata DAP dan PKR untuk jaga adat dan sukan, eloklah mereka siasat apa rakan mereka lakukan dalam kerajaan.

Siasat apa terjadi terhadap tanah rakyat dan GLC negeri di TKPM, YBK, Yayasan Selangor, padang PKNS, dan lain-lain lagi menunggu masa untuk muncul. Ini lebih melibatkan rakyat.

Kata PAS tu parti kebajikan dan percaya kuasa rakyat. Kotakanlah kata-kata tu dan jangan jadi ejen dendam seorang yang susah nak bercakap dengan sempurna.

Sumber Sel13

GOMO: Serangan keatas Dato Seri Noh Omar akan terus dilakukan oleh pemimpin pembangkang kerana mereka tahu keupayaan Jentera Selangor dalam memenangkan BN pada PRU 13 nanti di Selangor.

Keadaan goyah yang dialami Kerajaan Pakatan Selangor semakin terasa bahangnya apabila jentera Selangor semakin efektif dalam menawan hati rakyat Selangor serta Kerajaan yang dipimpin Khalid Ibrahim waktu ini yang semakin tidak berfungsi akibat banyak keputusan hanya menyebelahi DAP dan Keroni keroni yang mana kesan buruk buat rakyat Selangor.

Psssttt... #Sayangi Selangor, Yakini BN


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Gara Gara Video Seks, Anwar Ibrahim Arahkan Nurul Izzah Serang Papa Gomo
Jangan lah marah marah kat Papa Gomo ni wahai ahli Parlimen Lembah Pantai Nurul Izzah Anwar. Yang dok kalut serang Gomo dalam parlimen tu apakehalnya? Apa yang dok marah sangat ni sampai berapi api hentam Papa Gomo hari ni?

Hari ini perbahasan Akta Jenayah Cyber kecoh ekoran tindakan beberapa ahli Parlimen Pembangkang yang menyerang Blogger pro Kerajaan. Papa Gomo bukan main lagi dihentam Yb Nurul Izzah dengan pelbagai bagai tomahan dan fitnah.

Emmm Izzah? Dalam parlimen kau Fitnah Papa Gomo boleh lah pasal kau ahli parlimen dan kebal dari sebarang tindakan. Kalau tak Papa Gomo SAMAN kau RM 100 juta macam Bapak kau saman Nallakarupan. He he he.

Gomo jarang sekali serang Nurul Izzah, kalau ada pun setakat cuit cuit sikit je tapi bila hari ni Nurul Izzah serang Gomo maka sahlah yang beliau telah mendapat arahan dari BAPAK nya iaitu si Kote Bengkok Anwar Ibrahim.


"Bapak Nurul Izzah Memang Pelakon PORNO"

Semua pembaca tahu Gomo memang suka mendedahkan hal dan pekara mengenai Anwar Ibrahim bapa kepada Nurul Izzah jadi tidak hairanlah jika hari ini Anwar Ibrahim yang BACHOL mengarahkan anak beliau untuk menyerang Gomo di Parlimen. Memang memalukan Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim ini, sanggup arahkan anaknya untuk hentam Papa Gomo.

Dah berkali kali Gomo nyatakan jika Anwar Ibrahim tak bersalah dengan apa yang Gomo keluarkan terutama mengenai video seks beliau mengapa tidak SAMAN sahaja? Kenapa tidak mengambil tindakan Mahkamah bagi menghalang Blog Papa Gomo dari terus mendedahkan video seks beliau bersama China Doll dan video Siam Doll (Coming Soon) Kenapa?

Pembaca yang budiman sekalian, Gomo harap anda jelas bahawa ANwar Ibrahim ini seorang yang penakut lagi Bachol kerana sanggup menggunakan anak beliau sebagai perisai mempertahankan kote bengkoknya. Sebelum ini pun kita dapat lihat Wan Azizah isteri beliau dipergunakan sebagai boneka dalam segala serbi bagi memuaskan kehendak beliau sebagai Ketua Pembangkang.


"Anwar Ibrahim Pelakon Porno"

Buat Nurul Izzah ahli Parlimen Lembah Pantai Gomo nak nyatakan bahawa Papa Gomo serta rakan Blogger lain seperti Parpu Kari, Gerakan Anti PKR, RBF Online, Medan Info Kita, Flying Kick, Gelombang Rakyat, Badut Rakyat, Pas Beruk dan ramai lagi kami Blogger dan pejuang maya Pro Kerajaan MENYOKONG PENUH AKTA BARU JENAYAH CYBER bagi menyekat FITNAH dari berleluasa.

Pada Gomo ianya mudah, jika Blogger itu melakukan kesalahan menfitnah maka yang difitnah itu haruslah mengambil tindakan Mahkamah bagi membersihkan namanya. Jadi sebagai permulaan bagi menyokong 100% Akta Jenayah Cyber maka Gomo mengesyorkan agar Yb Lembah Pantai mendesak Bapak beliau iaitu Anwar Ibrahim MENYAMAN kami barisan Blogger Pro Kerajaan.

Kerajaan melaksanakan bermacam macam Tranformasi bagi kepentingan rakyat dan keamanan negara, jadi adalah wajar untuk pemimpin pembangkang juga melakukan satu tindakan tegas bagi menghalang Blogger yang dikatakan Fitnah itu dari terus menyerang anda semua. Berani Kerana Benar, Takut Kerana Salah.


"Anwar Ibrahim Memang Pelakon PORNO"

Jangan tunggu lama lama lagi wahai Nurul Izzah anak Anwar Ibrahim, jalankan segera tugas anda sebagai anak dalam membela aib Bapak anda dari terus kami dedahkan. Suruh Bapak anda Anwar Ibrahim MENYAMAN kami kerana mengeluarkan Video Seks China Doll. Esok hari Khamis dan Mahkamah masih buka lagi dan jangan ditangguh tangguh lagi untuk Anwar Ibrahim menyaman kami semua.

Gomo juga mengucapkan terima kasih kepada pemimpin Barisan Nasional di Parlimen hari ini yang menyokong Papa Gomo terutama MP Kota Belud dan juga ahli parlimen Bebas Dato Ibrahim Ali. Benar kata mereka tadi, "Jika ianya FITNAH kenapa tidak SAMAN?"

Apakah artikel pendedahan Anwar Ibrahim akan letak jawatan pada Mei ini dan digantikan dengan Wan Azizah juga menjadi salah satu sebab Papa Gomo diserang hari ini di Parlimen?

Psssttt... Bachol punya Anwar Ibrahim, sanggup gunakan anak nya untuk kepentingan peribadi. Ptuih!!!

"Bila lah si Nuar Berahim Nak Saman Aku?
Keras Dah Kote Aku Tunggu Dia Punya Saman""DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBATRead more...

Chapter 5 - Awas Najib Razak, Kediaman Anwar Ibrahim Di Amerika Telah Siap Tersedia.


"Layanan Istimewa Untuk Anwar Ibrahim Di Amerika"


Anwar seperti dilaporkan Wall Street Journal, 26 Jan telah berkata:

“I support all efforts to protect the security of the state of Israel,” said Mr. Anwar, although he stopped short of saying he would open diplomatic ties with the Jewish state, a step which he said remains contingent on Israel respecting the aspirations of Palestinians”

Akibat dari kenyataan ini maka bertubi tubilah serangan dari kalangan Pemimpin Kerajaan BN keatas Anwar Ibrahim. Tidak cukup dengan itu media elektronik, cetak dan juga media baru menyerang Anwar Ibrahim sehinggakan gagal dipertahankan oleh kepimpinan serta penyokong pakatan Pembangkang.Hasilnya Anwar Ibrahim dilabelkan penyokong Israel di Malaysia ini, dunia Islam luar juga mengutuk kenyataan Anwar Ibrahim dan yang paling lantang adalah Indonesia. Anwar Ibrahim berjaya didamagekan kerana kesilapan beliau sendiri.

Tapi kesan yang sebenarnya adalah di Amerika yang mana dikuasai oleh Yahudi. Kesan yang sebenarnya positif untuk Anwar Ibrahim meneruskan gerak kerja nya dan mendapatkan segala dana serta bantuan bagi mempermudahkan urusan Wan Azizah yang akan mengetuai Pakatan Rakyat pada PRU 13 ini.

Anwar Ibrahim sebenarnya ingin kita penyokong kerajaan menghentam beliau berhubung kenyataannya yang menyokong Israel agar dunia luar yang terdiri dari proksi Yahudi memandang berat kebajikan keatas Anwar Ibrahim dan sudah pastinya peluang sebegini digunakan Anwar Ibrahim untuk menyatakan kepada sekutunya bahawa beliau dikecam kerana menyokong Israel.

Apalah sangat dunia Islam didunia ini berbanding dunia Eropah dan Amerika yang dimonopoli oleh golongan Yahudi? Yang mampu salurkan bantuan buat dirinya dan PKR selama ini datangnya dari golongan Yahudi seperti yang didedahkan portal AIDC selama ini. Jadi tidak rugi untuk Anwar Ibrahim hilang sokongan dimata dunia Islam kerana yang penting adalah keselamatan serta dana yang beliau perolehi dari proksi Yahudi."Kediaman Anwar Ibrahim di Washington DC"


Sepertimana sebelum ini Gomo dedahkan mengenai Anwar Ibrahim akan meninggalkan Malaysia dan menetap di Amerika dengan memberikan jawatan ketua umum Pakatan Rakyat kepada Wan Azizah. Anwar Ibrahim sudahpun mempunyai kediaman rasmi di Amerika yang berlokasi di Washington DC sebuah rumah dikawasan elit yang dikelilingi pelobi pelobi yahudi utama dalam pentadbiran Amerika.

Sebab itulah Anwar Ibrahim sengaja mengeluarkan kenyataan beliau yang menyokong Israel yang kemudiannya diulang ulang oleh beliau agar umat Islam dunia menentang kenyataan beliau yang mana memberikan simpati buat beliau oleh Yahudi Amerika.

Apa sahaja yang diperkatakan oleh orang ramai mengenai sokongan Anwar Ibrahim ke atas Israel selama ini akan dilupakan apabila Anwar Ibrahim meletakkan jawatan. Orang hanya akan berkata,

"Anwar Ibrahim dah letak jawatan, dia dah tak bertanding dan tidak ada kesan pun pada PRU 13"

Dan orang akan sambung lagi dengan berkata:

"Kesian Wan Azizah, fitnah dan aib keatas suaminya menyebabkan beliau sengsara bertahun tahun lamanya"


"Wan Azizah Sudah Siap Sedia"

Ini andaian Gomo memandangkan Wan Azizah akan menagih simpati rakyat Malaysia pada PRU 13 nanti. Satu simpati secara besar besaran akan berlaku yang didorong perasaan mudah simpati rakyat Malaysia.

Sepertimana Gomo nyatakan sebelum ini Anwar Ibrahim pada Mei nanti akan meletakkan jawatan dan tidak mustahil beliau akan melakukan sumpah Lakhnat dan kemudiannya terbang dan menetap di Amerika memerhatikan secara jauh akan pergerakkan Pakatan Rakyat menghadapi PRU 13.Kedudukan beliau di Amerika telah terjamin selamat dan harus kita ingat beliau tidak mempunyai sebarang masaalah untuk menetap seberapa lama di Amerika kerana selama ini beliau begitu mudah berulang alik ke Amerika dan dunia eropah luar atas sokongan yang diberikan CIA keatas beliau. Lihat video diatas dan anda mampu nilaikannya sendiri.

Rumah di Amerika sudah tersedia, segala dana bagi menghadapi PRU 13 juga sudah tersedia dan hanya menunggu masa sahaja lakonan dan drama simpati dari Anwar Ibrahim pada Mei ini dilakukan. Sama ada rakyat bakal ditipu ataupun bijak menilai sama sama kita nantikan.

Chapter 6 Khamis Jam 10 Pagi.
Anak dan Ibu sudah berjaya, Adik dan Abang sudah Berjaya.
Kini hanya tinggal suami dan isteri bagi menentukan
apakah CIA berjaya ataupun tidak.


Psssttt... CIA amat membantu Anwar Ibrahim dalam soal ini.
DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT
Read more...

Tranformasi RELA Memberikan Banyak Manfaat Untuk Rakyat Malaysia - H2O


PM Najib Razak & Angkatan Relawan Rakyat RELAKementerian Dalam Negeri menegaskan Peraturan Perlu Ikatan Relawan Rakyat 1964 Pindaan 2005 telah dipinda kepada Akta Pasukan Sukarelawan Malaysia (RELA) 2012 yang dilihat lebih efektif.Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussein menjelaskan, antara perbezaan dalam akta ini adalah had umur yang ditetapkan sebelum ini untuk menyertai anggota sukarelawan itu adalah 16 tahun kini dipinda kepada 18 tahun. Malah setiap ahli perlu memperbaharui keahlian mereka setiap 5 tahun sebagai langkah untuk mengenalpasti ahli-ahli yang aktif.Manakala beliau turut mendakwa kuasa untuk menahan, memeriksa dan menangkap mana-mana individu yang tidak diingini seperti pengganas, pendatang asing dan sebagainya digugurkan.

Maklumat Lanjut Layari KL POS


GOMO: RELA merupakan satu pasukan yang penting buat negara bagi membantu pihak berkuasa lain dalam membanteras jenayah mahupun membantu masyarakat dalam banyak hal. Keberkesanan RELA telah terbukti dengan bantuan yang mereka jalankan selama ini sampaikan jika nak diadakan majlis perkahwinan pun bantuan dari RELA amat ditagih oleh rakyat Malaysia.

Syabas Kementerian Dalam Negeri atas Tranformasi yang dilakukan bagi menambahbaik RELA didalam tugas yang dijalankan. Imej RELA perlu sentiasa dibersihkan bagi memastikan rakyat Malaysia menghormati peranan besar RELA dalam membantu masyarakat. Dalam masa yang sama mereka yang selalu menjalankan perniagaan jual RELA kesana kemari perlu dibanteras termasuk dikalangan pegawai Kementerian KDN sendiri : )


Psssttt... Puak pembangkang anti RELA pasal apa?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP