Dato Bandar Kuala Lumpur Beri Ingatan Kepada Pendemo BERSIH

Friday, April 27, 2012


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBATRead more...

Ambiga Mesti Pastikan Penyokong BERSIH Akur Dengan Keputusan Mahkamah


Pihak Mahkamah Majistret telah mengeluarkan keputusan tidak membenarkan orang awam memasuki atau berkumpul di kawasan Dataran Merdeka.

Keputusan tersebut telah disahkan Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang turut mengeluarkan arahan melarang penganjur BERSIH 3.0 untuk meneruskan Perhimpunan di kawasan tersebut.

Sementara itu, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) telah membuat sekatan memagar dengan menggunakan Pita Kuning di ruang padang Dataran Merdeka sebagai persiapan awal menjelang penganjuran BERSIH 3.0 esok.

Dengan kerjasama PDRM, seramai 300 orang anggota penguatkuasa telah memulakan tugasan masing-masing di kawasan berkenaan.

Sumber KL POS

Apa pula kata Ambiga ketua Demo BERSHIT?

"Kita tidak akan langgar perintah itu ... Kita akan berkumpul di tempat-tempat perhimpunan yang tidak disebut dalam perintah itu (melarang kumpulan dan orang awam), dan bergerak sehampir mungkin ke Dataran," kata pengerusi bersamanya, Datuk S Ambiga

Jadi kita harap agar apa yang dikatakan oleh Ambiga dapat dipegang janjinya dan memastikan agar penyokong BERSHIT juga mematuhi arahan yang sama. Jangan cuba cabar undang undang jika sudah berjanji akur dan patuh pada undang undang yang diberikan.


Psssttt... Gomo yakin puak ni semua tak reti bahasa


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

BERSIH 3.0 - Video Polis Pecah Kepala Diserang Pakatan RakyatApa yang pasti esok waktu demo BERSIH 3.0 yang dijalankan oleh Pakatan Pembangkang pihak Polis sekali lagi akan menjadi mangsa kekejaman mereka puak Pembangkang ini. Provokasi dan maki hamun akan dihamburkan kepada Polis yang bertugas dan seterusnya kekerasan yang mereka akan gunakan.

Dimana salahnya pihak Polis dalam mempertahankan diri dan menjaga keselamatan 27.6 Juta Rakyat Malaysia dan Negara ini? Dimana salah mereka bertindak tegas keatas puak BERSIH yang boleh kita takrifkan sebagai pemberontak? Dimana keadilan untuk pihak Polis yang sanggup berkorban apa sahaja dalam mempertahankan Malaysia ini dari kacau bilau?

Rakyat mampu melihat, Rakyat Mampu Mendengar dan Rakyat juga Mampu Memberikan Kerjasama kepada pihak Polis agar Malaysia aman dan tenteram dari pekara yang boleh mencetuskan tragedi berdarah sepertimana didalam video diatas.

TOLAK BERSIH 3.0
Demi Kemakmuran Negara

Pihak Polis Terbaik Menjaga Keamanan Rakyat Malaysia

Psssttt... Ada ke puak pembangkang PAS,DAP dan PKR ambil peduli tentang keselamatan Polis?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBATRead more...

Esok BERSIH 3.0, Bulan Mei Nanti 4.0, Jun Pula 5.0,Rakyat Akan Terus Diperbodohkan Pakatan Pembangkang
Hari ini ribuan penyokong BERSIH yang terdiri daripada ahli pakatan PAS,DAP dan PKR akan mula membanjiri Lembah Klang dalam memastikan mereka dapat menawan Dataran Merdeka pada esok iaitu 28 hb. Kedatangan mereka ini sememangnya telah dijangka memandangkan Wang ringgit, Penggangkutan, Makan minum semua telah siap disediakan oleh pemimpin Pakatan Pembangkang.

Apa yang Gomo nak nyatakan hari ini berhubung rakyat Malaysia itu sendiri. Cukup cukup lah diperbodohkan oleh mereka Pakatan Pembangkang ini. Sudah acap kali anda semua ditipu oleh mereka dan yang mendapat bala adalah anda semua. Apakah masih mahu menjadi Kaldai mereka pemimpin Pakatan Pembangkang.

Demo BERSIH yang pertama dilakukan adalah pada Tahun 2007 yang mana waktu itu mereka pemimpin Pembangkang Menghasut Rakyat Malaysia bahawa sistem pilihanraya di Malaysia adalah Korup dan tidak adil. Bermacam macam fitnah yang dilemparkan mereka ini sehinggakan puluhan ribu rakyat Malaysia mempercayai bahawa sistem pengundian dinegara kita Korup dan tidak Bersih.


"DAP Meraikan Kemenangan Pakatan Rakyat Dengan
Memanggang 5 Ekor Babi Menandakan Kemenangan 5 Negeri"

Akibat percaya dengan mereka Pakatan Pembangkang dalam demo BERSIH yang pertama pada tahun 2007 maka pada tahun 2008 undi kemenangan yang diperolehi Kerajaan Barisan Nasional tipis dan kehilangan 5 negeri termasuk Kelantan yang sudah ditakluki PAS selama hampir 20 tahun.

Waktu meraikan kemenangan ini mereka pemimpin Pembangkang memuji muji SPR Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia dengan menyatakan SPR telus, SPR adil dan bermacam macam pekara yang lagi yang dinyatakan oleh pemimpin mereka yang pada waktu itu seperti berada di awang awangan kerana meraikan kemenangan terbesar mereka ke atas Kerajaan Barisan Nasional.

Selang beberapa bulan maka berlaku lah pilihanraya kecil dan sehingga lah pada pilihanraya yang terakhir pada tahun 2011 di PRK Kerdau Pahang dan Tenang Melaka yang menyaksikan Barisan Nasional menang pada PRK tersebut. Dan jika anda masih ingat bagaimana Pilihanraya Kecil yang berlangsung yang mana kempen anti SPR kembali seperti sebelumnya yang menuduh SPR tidak adil dan Telus dan bermacam macam lagi propaganda yang mereka lakukan termasuk dengan isu pengundi hantu.

Bila keputusan PRK memihak kepada parti pembangkang maka puji pujian diberikan kepada SPR dengan menyatakan SPR adil dan Telus. Tetapi bila PRK yang tidak memihak kepada mereka maka SPR dipersalahkan dengan bermacam macam Fitnah yang dilemparkan. Semuanya tidak BERSIH apabila Barisan Nasional menang tetapi apabila mereka Menang maka semuanya menjadi BERSIH serba serbi.Rakyat Malaysia perlu sedar bahawa agenda mereka yang sebenar adalah untuk memperbodohkan anda semua menjadi Boneka kepada mereka sepertimana yang berlaku pada tahun 2007. Waktu itu mungkin anda merasakan mereka benar dan SPR tidak BERSIH, namun apabila Pilihanraya ke 12 memberikan banyak kemenangan Kerusi Parlimen dan menawan Negeri buat mereka Pakatan Pembangkang apakah Pilihanraya di Malaysia masih lagi tidak BERSIH sehingga perlu dilakukan BERSIH 2.0 dan BERSIH 3.0?

Sedar atau tidak betapa BERSIH nya pilihanraya di Malaysia ini sehinggakan ramai adun dan ahli Parlimen Pembangkang menang mudah walaupun tahap pendidikan mereka ada yang hanya bersekolah rendah. Tidak kurang pula ada yang menang itu hanyalah seorang Jurugambar dan ada juga yang merupakan Blogger merepek meraban. Apakah kemenangan mereka tidak BERSIH?

Jika SPR tidak BERSIH, Jika Pilihanraya di negara kita tidak BERSIH sudah pasti mereka Pakatan Pembangkang tidak akan menang 83 Kerusi Parlimen pada tahun 2008 yang mana pada tahun 2004 mereka hanya menang 20 kerusi sahaja. Tambahan 63 kerusi Parlimen mereka pakatan Pembangkang raih ditambah pula dengan bonus menawan negeri Pulau Pinang, Selangor, Perak,Kedah serta mengekalkan Kelantan yang sudah ditadbir PAS selama 20 tahun.

APAKAH ITU SEMUA SPR MASIH TIDAK BERSIH
&
PILIHANRAYA NEGARA KITA MASIH TIDAK BERSIH?

Buat Rakyat Malaysia, Dato Seri Najib Razak Perdana Menteri kita telah banyak melakukan Tranformasi dalam membawa negara ke satu peringkat yang lebih baik. Malah sejak beliau mengambil alih tampok pentadbiran negara bermacam macam kebajikan beliau bawa bagi membantu rakyat Malaysia. Tidak cukup dengan itu Karekter beliau sendiri jelas mencerminkan seorang Perdana Menteri yang penuh dedikasi dalam mentadbir negara dan tidak sepertimana pemimpin pembangkang yang sanggup menggadaikan Agama, Bangsa dan Negara demi meraih kuasa.


"Kita Dah Berjaya Bodohkan Mereka"

Akhir kata buat rakyat Malaysia yang cintakan keamanan dan sayang pada tanah air marilah kita menolak Demo ganas yang dilakukan mereka puak BERSIH ini. Biar Demo hari esok hanya dipenuhi Ahli PAS,DAP dan PKR tetapi tidak buat kita rakyat Malaysia yang berjumlah 27.6 juta. Semoga mereka yang menyertai demo BERSIH 3.0 diberikan hidayah untuk mereka sedar bahawa pemimpin Pembangkang PAS,DAP dan PKR sedang memperbodohkan mereka.TOLAK BERSIH 3.0 DEMI KEMAKMURAN NEGARA
Psssttt... Pembangkang harap rakyat ikut telunjuk mereka, Kita ni jangan jadi bodoh pulak.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP