Cybertroopers UMNO Gagal, Syabas Buat Jentera Pembangkang.

Sunday, May 13, 2012




Satu pekara yang menjadi kebanggan buat pembangkang adalah jentera Cybertroopers mereka yang begitu efektif dalam menyerang setiap sudut pekara yang memihak Barisan Nasional. Tak dinafikan jentera mereka begitu komited dalam melaksanakan tugasan yang diberikan yang mana untuk PRU 13 ini jentera BN sememangnya tidak mampu mengatasinya.

Lihat video dibawah ini:



Apa salah video ini? Seorang yang neutral sudah pasti tidak melihat sebarang isu politik yang ada dalam video tersebut melainkan lawak jenaka yang pastinya menghiburkan penonoton.



Tapi kenapa video tersebut DISLIKE lebih banyak dari LIKE?

Inilah kekuatan jentera Cybertroopers pembangkang yang tahu melalui jentera mereka ini mampu memberikan kesan buat rakyat Malaysia. Bukan Gomo nak memuji meninggi langit akan jentera Cybertroopers pembangkang ini namun kita perlu menerima hakikat mereka cukup efektif dalam menyerang dan mempertahankan kepentingan mereka Pakatan Rakyat.

Pembangkang tahu dimana ruang untuk menguasai media baru maka melalui jentera cybertroopers mereka berjaya melakukannya dan kita sendiri dapat lihat melalui apa yang mereka lakukan sepertimana didalam video diatas. Komen tidak lah sampai beribu didalam video diatas kerana jentera Cybertroopers nmereka hanya diberikan arahan untuk DISLIKE apa sahaja video yang tidak menguntungkan mereka Pakatan rakyat dan LIKE kepada video yang menguntungkan mereka.

Setiap orang Jentera Cybertroopers menggunapakai sehingga 30 akaun dalam satu satu masa yang mana kerja yang dilakukan hanyalah klik DISLIKE, LIKE, menguasai akaun facebook, Fan Pages, Twiiter dan semestinya menguasai komen didalam portal pembangkang Malaysiakini.

Itulah jentera mereka yang cukup Efektif sama sekali dan Gomo memberikan pujian buat Kordinator cybertroopers pembangkang yang sememangnya tidak mensia siakan Peruntukkan yang diberikan oleh kepimpinan Pakatan Rakyat. Sememangnya berbaloi sama sekali pelaburan keewangan yang diperuntukkan buat jentera Cybertroopers pembangkang ini.

Di pihak Barisan Nasional macam mana? Oh tidak boleh mengharapkan kami blogger jalanan yang ada kerana kami berblog atas faktor diri kami yang terpanggil untuk berjuang membantu UMNO dan Barisan Nasional. Malah kami lebih tidak berupaya membina kekuatan cybertroopers kerana kami tidak ada akses untuk serba serbi kemudahan didalam UMNO ataupun BN.



Kekuatan Cybertroopes BN sebenarnya patut digalas oleh Unit Media Baru UMNO yang mana merupakan sayap Jenter Pemuda yang disahkan dan di IKTIRAF oleh kepimpinan UMNO. Peruntukkan yang disalurkan buat UMB sepatutnya digunakan untuk menghasilkan cybertroopers dan bukanlah menghasilkan Blogger semata mata seperti yang dilakukan sebelum ini.

Sepertimana yang Gomo nyatakan sebelum ini untuk menjadi Blogger bukan satu pekara yang mudah. Benar kalau setakat create satu nama Blog dan mengisikan Blog itu dengan artikel sudah menjadi seorang Blogger tetapi dimana impak dan kesannya kepada pembaca?

Tidak ada guna jika UMB terus melahirkan Blogger yang tidak mampu memberikan impak kepada Kerajaan Barisan Nasional dan mengadakan kursus dari masa ke semasa jika tidak mampu melahirkan jentera Cybertroopers. Jika begini dilakukan menjelang Pilihanraya kita disebelah BN hanya dilambakkan Blogger sahaja dan hanya berjaya dari segi Kauntiti tetapi bukan kualiti.


Lihat gerakan Blogger Jingga 13 milik pembangkang yang cukup efektif dalam membuat laporan Polis, SPRM dan lain lain lagi. Walaupun pekara yang mereka bawa tidak betul dan satu rekayasa namun mereka berjaya menaikkan imej kumpulan Blogger mereka Jingga 13 dengan cukup efeksyen melebihi keupayaan UMB itu sendiri. Jika UMB kata mereka berwibawa dengan tampil melalui wajah mereka adalah janggal tidak berupaya menandingi kumpulan Jingga 13 milik pembangkang ini.

Gomo bukan nak mendabik dada dengan keupayaan Blog Papa Gomo ataupun blog sahabat lain seperti Gerakan Anti PKR, Parpu Kari, RBF Online, The Unspineer, Dr Novandri, Pisau yang mempunyai impak luar biasa apabila menghasilkan artikel yang dikeluarkan melalui Blog. tetapi itulah realitinya kerana untuk menjadi Blogger yang blog nya dibaca oleh rakyat dengan kunjungan puluhan ribu sehari adalah amat sukar sama sekali.

Jadi untuk apa UMB terus mengadakan kursus mengenali Blogger blogger dan juga menghasilkan Blog baru sedangkan UMB sepatutnya menghasilkan jentera Cybertroopers yang begitu mudah melaksanakan tugas berbanding Blogger yang lebih sukar menghasilkan berita dan mendapat pengaruh dari pembaca?


Tidak ada kesan buat UMNO.

Gomo minta pihak UMNO yang bertanggungjawap keatas Unit Media Baru UMNO terutama Ketua Pemuda Khairy Jamaluddin yang sebelum ini mengakui UMB sebagai wadah rasmi media baru UMNO untuk memberikan lebih penekanan atas pekara ini. Jika bantuan sebelum ini sebanyak RM 300 Ribu sebulan belum mampu menghasilkan jentera Cybertroopers adalah sewajarnya UMNO memberikan peruntukkan tambahan kepada UMB agar mereka dapat membina kekuatan cybertroopers buat UMNO dan Barisan Nasional.

Hentikan dari terus melahirkan Blog baru dan juga Kursus yang membazir masa dan wang UMNO. UMB perlu melakukan Tranformasi jika benar hendak berjuang dan tidak perlu untuk syok sendiri dengan mengejar rangking Blog dan Paopulariti dengan menyatakan didalam kursus yang mereka lakukan.



Hentikan dari melakukan pembaziran wang UMNO dengan membuat beratus ratus helai baju untuk menujukkan Kuantiti. Mentaliti seperti ini seharusnya sudah tiada didalam UMNO dengan menunjukkan Kuantiti sebaliknya impak kualitinya tiada. Jentera pembangkang tidak bergaya dengan baju Unit Media mereka sebaliknya kewujudan mereka amat dirasai didalam media Baru melalui komen komen yang mereka lakukan.

Papa Gomo, Parpu Kari, Gerakan Anti PKR Blogger Jalanan yang sudah bermula dari 2008. Bukan mudah untuk dikenali dan mendapat puluhan ribu pembaca sehari tetapi ianya mengambil masa yang begitu panjang untuk diterima pembaca. Malah ada rakan blog yang sama sama berjuang sejak 2008 juga belum mampu dapat menarik pembaca yang ada.

Usah UMB membuang masa sebaliknya hasilkan Cybertroopers lebih baik dari menghasilkan Blogger dan mengadakan Kursus itu dan ini. Kami Blogger jalanan yang lain tidak diiktiraf oleh UMNO jadi peluang yang ada buat UMB yang diiktiraf ini perlulah dilakukan secara efektif dan mengambil peluang ini sebaik mungkin.

Dan nasihat Gomo buat Unit Media Baru UMNO, jangan jadikan Blogger yang dibawah naungan UMB sebagai alat politik pemimpin tertentu. UMB yang diktiraf seharusnya terus menumpukan kepada serangan dan sokongan buat UMNO dan BN. Usah berpolitik didalam UMB dan menjadi alat politik pemimpin tertentu. UMB untuk UMNO dan bukan untuk pemimpin tertentu didalam UMNO.





Psssttt... Kecewa dengan kegagalan kita dalam menguasai jentera Cybertroopers....


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Air Lombong Dan Sungai Nak Diberi Pada Rakyat, Apa Punya Bodoh MB Selangor Ni?



BODOH dan BENGAP itulah yang boleh Gua katakan mengenai Khalid Ibrahim Menteri Besar Selangor ini. Ntah dimana otak beliau letakkan pun Gomo tidak tahu tetapi ternyata sememangnya beliau Bodoh dalam mentadbir Selangor.

Krisis air yang akan membebankan penduduk Lembah Klang 2013 nanti dilihat tidak diambil kisah oleh MB Selangor ini malah kenyataan Bodohnya yang menyatakan nak menggunakan air lombong dan air sungai amatlah tidak berakal sama sekali.

Inilah mentaliti pembangkang yang kerja mereka hanya tahu berpolitik semata mata. bab isu kepentingan rakyat pun mereka sanggup ketepikan asalkan kehendak politik mereka dipenuhi. Apa akan jadi kepada rakyat Lembah Klang terutamanya Selangor jika kita kekurangan air bersih pada masa mendatang? Nak guna air Lombong dan sungai?



Baca kupasan menarik isu ini di
Blog Gelombang Wangsa Maju KLIK DISINI


Psssttt... Pakatan Rakyat Haram ni memang tak layak tadbir negara....

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP