Datuk Yusof Bekas Pendakwaraya Kes Liwat Anwar Ibrahim Beri Amaran Buat Najib Razak

Tuesday, May 22, 2012Agak riuh hari ini dengan cerita bekas pendakwaraya kes liwat Anwar Ibrahim Datuk Yusof yang hari ini menjadi peguambela kepada Anwar Ibrahim dalam kes rusuhan pada BERSHIT 3.0 tempoh hari. Ramai ulasan mengenai pekara tersebut dan diantaranya:

PEMBANGKANG KATA:

"Terbukti Anwar Ibrahim tidak bersalah dalam kes liwat kerana sekarang ini pendakwaraya yang dulunya menentang Anwar Ibrahim telah menjadi peguambela kepada Anwar Ibrahim"

PRO KERAJAAN KATA:

"Baru jelas mengapa kes liwat Anwar Ibrahim dibebaskan kerana rupa rupanya pendakwaraya Datuk Yusof telah bersama dengan Anwar Ibrahim sejak awal lagi dan hari ini terbukti Datuk Yusof agen Anwar Ibrahim"

Itu antara reaksi blogger pro Pembangkang dan juga Barisan Nasional. Namun semua itu adalah meleset sama sekali kerana apa yang Gomo nak sampaikan disini adalah diluar konteks pemikiran yang berbeza sama sekali.

PANDANGAN GOMO:

Datuk Yusof membina keupayaan dalam kes liwat Anwar Ibrahim terdahulu cukup hebat sehinggakan sepanjang perbicaraan Karpal Singh GAGAL menagkis segala bukti yang diberikan oleh team pendakwaraya didalam mahkamah.

Datuk Yusof mengembeling tenaga dengan begitu jitu dalam menggalas tugasnya sebagai seorang pendakwaraya yang berektika dan memastikan pendakwaan ke atas Anwar Ibrahim tertuduh dalam kes liwat mendapat pengadilan yang setimpal diatas perbuatan liwatnya.

Namun segalanya musnah apabila ANwar Ibrahim dibebaskan atas keputusan hakim yang memberikan satu jawapan yang tidak kongkrit mengenai pembebasan anwar Ibrahim. Malah Datuk Yusof yang telah bertahun membina kes tersebut boleh Gomo katakan amat kecewa dengan keputusan yang berat sebelah itu.

Jadi untuk itu beliau cuba menongkah arus dengan membuat satu pekara yang diluar kotak pemikiran kita malah Kerajaan Malaysia, Ketua Peguam Negara dan juga Najib Razak itu sendiri apabila bersetuju menjadi peguambela Anwar Ibrahim dalam kes BERSHIT 3.0 ini.

Tidak ada salah dalam menjadi peguam Anwar Ibrahim walaupun sebelum ini menentang Anwar kerana jika kita lihat Karpal Singh yang sebelum ini orang pertama yang mendedahkan perilaku Anwar Ibrahim yang mengamalkan SEKS LUAR TABII akhirnya bertindak menjadi peguam ANwar Ibrahim sehingga ke hari ini.

Mungkin lebih tepat Gomo katakan apa yang berlaku dalam persekitaran para peguam ini adalah sikap Profesional yang ditampilkan olem mereka yang jika dulunya menentang kini menjadi pembela.

Namun demikian Gomo sebenarnya melihat dalam isu Datuk Yusof ini adalah AMARAN beliau kepada Ketua Peguam Negara, Kerajaan Malaysia dan juga Najib Razak bahawa apa sahaja boleh berlaku yang mana PERSEPSI boleh bertukar sekelip mata jika kerajaan tidak mengambil langkah yang serius dalam pekara seperti ini.

Datuk Yusof pada pandangan Gomo cuba menyampaikan mesej kepada YAB Perdana Menteri bahawa Ketua Peguam Negara GAGAL dalam melaksanakan tugas dan memberikan isyarat jelas kepada rakyat Malaysia bahawa Anwar Ibrahim cukup hebat dalam mendominasi persepsi rakyat sehinggakan Liwat yang salah dijadikan tidak bersalah.

Apa sekalipun Gomo lihat apa yang berlaku hari ini melalui sudut yang positif yang mana Datuk Yusof bertindak selaku seorang yang Profesional dalam menjadi peguam kepada Anwar Ibrahim. Soal berapa yang dibayar Anwar Ibrahim pasti menjadi buah mulut rakyat terutama para peguam lain namun yang pasti Anwar Ibrahim mampu membayar apa sahaja kepada yang sanggup membelanya asalkan persepsi keatas beliau pulih dan menonjol dimata rakyat Malaysia.Video diatas anda dapat lihat permainan Persepsi yang
dilakukan oleh Anwar Ibrahim. Beliau SPIN apa sahaja demi
melepaskan dirinya yang telah terbukti tidak layak
menerajui Negara.


Buat pemerintah iaitu Kerajaan Malaysia diharap lebih peka akan pekara sebegini kerana hari ini Datuk Yusof mempamerkan belangnya dan tidak mustahil esok lusa akan ada lagi yang bertindak sepertimana beliau yang membuat persepsi mudah kepada kerajaan.

Perang Persepsi mendapat tempat dan sekarang ini banyak perang persepsi yang dilakukan mereka pembangkang yang mana kita boleh lihat cara kemasukkan bekas pengarah CID PDRM Malaysia Datuk Fauzi, Bekas pegawai tentera dan lain lain. Tidakan Kerajaan keatas perang Persepsi ini? Semoga pakar pakar didalam kerajaan mengambil serius perang persepsi yang dilancarkan oleh pembangkang terutama pakar SPIN hebat Anwar Ibrahim.

Najib Razak bersama pemimpin BN siang malam bertungkus lumus membangunkan negara dengan pelbagai program dan kebajikan buat rakyat. Pembangkang tidak dapat mengatasi semua yang dilakukan Najib Razak tetapi pembangkang mampu menghancurkan segala yang dibina Najib Razak selama ini hanya melalui perang PERSEPSI.


Psssttt... Gomo bercakap dengan minda yang terbuka untuk kebaikkan kerajaan BN.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

TERKINI - Najib Razak Umumkan Tarikh Pilihanraya
Apa kata anda?
Read more...

Esok Kita Gegar PutrajayaKementerian Belia dan Sukan (KBS) mensasarkan Hari Belia Negara 2012 yang akan diadakan pada 23 hingga 27 Mei akan datang sebagai antara 10 karnival tahunan terbesar di dunia.Menurut Menteri Belia dan Sukan Malaysia, Dato' Seri Ahmad Shabery Cheek beliau yakin KBS akan untuk mencapai tahap itu sempena Himpunan Jutaan Belia 2012 yang menganjurkan lebih 500 acara dan mampu memikat pengunjung tempatan mahupun antarabangsa.

Tambah beliau lagi, karnival ini adalah yang terbesar di Asia dan 10 terbesar di dunia. Cuma kita mahu lihat dari segi penilaian antarabangsa supaya pada suatu masa nanti pelancong asing akan datang ke Putrajaya setiap tahun untuk melihat kepelbagaian dari segi kesenian, kebudayaan, aktiviti dan kehidupan masyarakat Malaysia. Beliau berkata sedemikian di Majlis Perjumpaan YB Menteri Belia dan Sukan dengan wakil-wakil Persatuan Hotel di Malaysia sempena Hari Belia Negara 2012 (HBN2012).

Justeru itu, beliau meminta pihak Kementerian Pelancongan dan wakil persatuan hotel memainkan peranan untuk mempromosi dan mewujudkan pakej-pakej istimewa bagi menarik pelancong tempatan dan pelancong asing datang ke Putrajaya sempena HBN 2012.


Psssttt... Kita gegar Putrajaya


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Tranformasi Kerajaan Menghargai Para BeliaEsok bermulalah satu fenomena yang luar biasa yang tidak pernah berlaku sebelum ini di Malaysia apabila himpunan Jutaan Belia berlangsung di Putrajaya Malaysia. Malah negara luar juga belum pernah mengadakan satu program sebegini dalam menghimpunkan para belia dilokasi pusat Pentadbiran negara.

Esok bermulalah Himpunan Jutaan Belia di Putrajaya dan pastinya para belia akan sekali lagi diraikan oleh Kerajaan Malaysia agar setiap anak muda yang ada ditanam perasaan sayang dan kasih kepada negara.

500 aktiviti menanti para belia esok dan sudah pasti tidak mungkin para belia mahu ketinggalan dengan menyertai acara acara yang disediakan. Jom kita ke Putrajaya buktikan anak Malaysia boleh melakukannya.


Psssttt.. Tranformasi Najib Razak menghargai para belia Malaysia...terima kasih PM

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBATRead more...

Lagu PRU 13 Dari Pemimpin Pakatan Rakyat Buat Penyokong Fuckatan


Dasyat lagu ni, memang dasyat betul juak pembangkang ni.
kononya nak lawan dengan lagi 1 Malaysia lah tu.
Khak Ptuih....hahaha


Psssttt... Kah Kah Kah, depa puak PR kata "Tolong gadai Malaysia"

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP