DEBAT PTPTN - Antara Fakta Dan Auta Akibatkan Rafizi Ramli PKR Akui Kegagalan Pakatan Pembangkang.

Wednesday, May 23, 2012Semalam berlangsungnya debat isu PTPTN yang mana menampilkan dua orang pemimpin muda yang satunya dari UMNO iaitu Ketua Pemuda UMNO YB Khairy Jamaluddin dan seorang lagi Jambu Anwar Ibrahim dari PKR iaitu Rafizi Ramli ataupun lebih dikenali dengan nama GAY JAMBAN.

Cukup hebat debat malam tadi yang mana masing masing berhujah sampaikan penonton di studio Sinar tidak senang duduk. Malah penonton dirumah yang menyaksikan debat semalam secara live menerusi AWANI 501 juga agak terangkat punggung dengan debat semalam. Radio Bernama 24 yang juga mengudarakan debat semalam secara live membuatkan pendengarnya terus peka dengan debat yang berlangsung. Pendek kata memang hangat lah debat semalam.

Tapi sayang bila debat yang sepatutnya menjelaskan mengenai Isu PTPTN Gagal didebatkan secara Profesional oleh pendebat dari PKR iaitu Rafizi Ramli. Beliau cuba berceramah politik diatas pentas debat dengan mengeluarkan cerita AUTA dan bukannya FAKTA bagi menyaingi pencabar nya iaitu KJ dari UMNO."Kami team Lembu sokong Rafizi Gay"


"4 tahun Pakatan Tadbir Selangor Kami Tak Mampu Nak hapuskan Yuran Pelajar Unisel.
Takkan tipu sikit tak boleh?""Tanya Rafizi mana janji nak beri penidikan PERCUMA untuk kanak kanak tadika di Selangor"


"Saya akui memang kami janji pada PRU 12, Tetapi tu janji lama sekarang kami janjikan lebih besar iaitu mansuh PTPTN"

Rakyat pastinya mampu berfikir secara waras akan janji janji manis yang dilakukan oleh Rafizi Ramli dari Pakatan bagi mengelirukan rakyat. Perlaksanaanya adalah GAGAL sama sekali kerana mereka tidak akan mampu membawa perubahan kepada negara dan juga rakyat.


"Ini janji BN buat Rakyat Malaysia"

Najib Razak Perdana Menteri Malaysia berusaha dari hari ke hari bagi membawa Malaysia kearah yang lebih maju dan meningkatkan pendapatan rakyat Malaysia melalui TRANFORMASI dalam segenap sudut. Tidak seperti pembangkang Malaysia yang hanya tahu REFORMASI JALANAN namun tidak mampu membantu membangunkan negara Malaysia ini.
Ingat pukulan KO yang dilakukan KJ keatas Rafizi Ramli semalam apabila menyatakan:

"Bagaimana hendak hapuskan hutang PTPTN jika janji kerajaan Pakatan Selangor yang sebelum ini pada PRU 12 lalu menjanjikan pendidikan PERCUMA untuk kanak kanak Pra Sekolah tidak dapat dilaksanakan"

Rakyat Malaysia diharapkan tidak diperbodohkan dengan janji retorik pemimpin pembangkang kerana jika benar mereka ikhlas membela rakyat sudah pastinya mereka akan bersama sama kerajaan memikirkan jalan yang elok demi kebaikan rakyat dan juga negara dan bukannya bertindak menghapuskan HUTANG yang perlu dibayar bagi membina generasi yang seterusnya.


Psssttt... KJ memang terbaik, Rafizi Lembu elok suruh Nuar Berahim debat dengan KJ....hahaha


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBATRead more...

Fakta vs Auta - Video Penuh Debat Isu PTPTN Khairy vs Rafizi


Teruk Rafizi Kena BelasahApa yang pasti KJ bercakap dengan Fakta
manakala rafizi pula hanya sekadar Auta.

"Kalau kanak tadika pun Pakatan Rakyat tak boleh
nak beri pendidikan percuma apatahlagi dengan PTPTN"

Apa kata anda?Read more...

Debat KJ vs Rafizi - Negara Akan Muflis Jika Pakatan Rakyat Berkuasa“Negara akan muflis dalam dua hingga tiga tahun jika janji bulan dan bintang pembangkang dilaksanakan.

“Ini kerana negara dan rakyat terpaksa memikul beban perbelanjaan RM 170 bilion READ MORE.....


Psssttt... Yang pasti Rafizi KO malam tadi hahaha


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Jom Tawan PutrajayaHari ini maka bermulalah Hari Jutaan Belia yang berlangsung di Putrajaya sehingga 27 Mei ini yang mana akan merangkumi 500 aktiviti yang pastinya dikhaskan buat para belia Malaysia. Jangan tunggu lagi ayuh kita ke Putrajaya bagi menghargai Kerajaan Malaysia yang menghargai para belia di Malaysia ini.
Psssttt... Sansuke......syok oooo


Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP