Keluarga Mangsa Kemalangan Drag Races HBN 2012 Bersemuka Dengan Shabeery Cheek

Sunday, May 27, 2012
Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shabeery Chik petang tadi berada di Hospital Putrajaya untuk melawat mangsa dan keluarga akibat kemalangan pertunjukan perlumbaan drag, sempena Hari Jutaan Belia 2012 disini, malam tadi.

Sebelum itu, seramai 17 penonton perlumbaan mengalami kecederaan termasuk empat yang parah apabila sebuah daripada kereta yang mengambil bahagian dalam acara tersebut itu.

Dalam kejadian yang berlaku tengah malam tadi di Lebuh Wadi Ehsan di Presint 19, kereta terbabit dikatakan hilang kawalan semasa sesi ujian sebelum perlumbaan sebenar, menyebabkan ia melanggar sekumpulan penonton yang dikatakan berada di luar kawasan yang dibenarkan.Salah seorang mangsa, Ami bin Nakim, 26, berasal dari Bahau, Negeri Sembilan, mengalami patah kedua-dua kakinya sementara adiknya yang turut sama menyaksikan perlumbaan drag tersebut, hanya mengalami kecederaan ringan.

Beliau yang ditemui memberitahu tidak menyalahkan mana-mana pihak dalam kemalangan itu dan menganggapnya sebagai perkara biasa terjadi dalam sukan permotoran.Shaari bin Ujang, 59, Felda Bukit Rokan dan bapa kepada Mohd Iskandar Rashiq, 20, salah seorang mangsa kemalangan memberitahu wartawan anaknya mengalami kecederaan parah di kaki dan kepala, masih lagi menjalani rawatan.Hamidah binti Zainal Abidin 51, Cheras, ibu kepada Fairus bin Jalaluddin, 27, turut mengesahkan anaknya terlibat dalam kemalangan malam tadi. Anak beliau kini berada di wad pembedahan dan mengalami kecederaan limpa pecah dan luka di hati.

Kesemua keluarga mangsa yang ditemui memberitahu tidak menyalahkan mana mana pihak dalam kejadian tersebut.Kesemua keluarga mangsa menganggap kejadian tersebut harus dijadikan iktibar kepada semua yang terlibat, malah mengakui minat yang mendalam anak-anak mereka terhadap sukan permotoran itu.

Sumber KL POS


Psssttt...Kita biarkan pembangkang meroyan bercakap pekara yang bukan bukan sedangkan keluarga yang terlibat menyatakan kejadian tersebut adalah takdir ilahi.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Belia Tolak Demo Crazy, Reaksi Belia Di HBN 2012

Antara reaksi para belia berhubung ucapan Perdana Menteri Najib Razak semalam yang mengesa agar para belia terus mempertahankan Putrajaya dan menolak demo Crazy yang diadakan pihak pihak yang tidak bertanggungjawap.

Apa pula reaksi anda berhubung ucapan PM semalam?

Read more...

MANTAP!!! - Full Video Ucapan PM Najib Razak Sempena HBN 2012"Putrajaya Milik Belia, Pertahankan Putrajaya"
Read more...

Pergaduhan Di Lembah Pantai, YB KJ Bidas Anwar Ibrahim "GAY JAMBAN"Kecoh kelmarin mengenai insiden pergaduhan baling membaling ketulan batu di Ceramah PKR dan UMNO berlokasi di Lembah Pantai yang mana mengakibatkan kedua dua pihak ada yang mendapat kecederaan sehingga dikejarkan ke Hospital.

Kronologi insiden tersebut sila Layari Blogg Rezqeen Hill KLIK DISINI.

Apa yang menariknya adalah reaksi spontan yang dikeluarkan pihak Pembangkang terutama Anwar Ibrahim apabila menyalahkan UMNO dalam kejadian tersebut walhalkan siasatan belum dijalankan dan dalam insiden tersebut kedua dua penyokong parti juga mendapat kecederaan.

Cuba lihat video dibawah ini dan dengar apa yang dikatakan oleh Ketua Pemuda UMNO YB Khairy Jamaluddin:


Nah jelas YB KJ lebih bersikap rasional dan boleh le Gomo nyatakan yang kenyataan KJ ini merupakan kenyataa orang yang ada OTAK dan bukan emosi semata mata. Berbeda sama sekali dengan kenyataan pembangkang yang terus menyalahkan UMNO dalam insiden tersebut.

Rakyat boleh menilai mentaliti pembangkang yang kerja mereka hanya tahu mencari kesalahan pihak lain terutama UMNO dan menyalahkan apa sahaja yang berlaku didalam dunia ini kepada UMNO. Serba serbi akan disalahkan UMNO walaupun yang melakukan aktiviti AISKRIM dalam JAMBAN adalah pemimpin mereka sendiri.


Psssttt.... Jauh beza kualiti kepimpinan UMNO dari puak Pakatan Pembangkang ini.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP