PANAS - Gerakan Anti PKR Balun Anwar Reform Punaisihat ...........

Friday, June 22, 2012UMNO sudah berada dalam landasan transform. Menukar gaya dan pendekatan dalam ertikata yang menarik dan memudahkan rakyat.

Anwar hingga ke saat ini masih bernostalgia mengenai ide reform. Manakala Najib pula tanpa banyak cakap terus melakukan ide transformasi.

Anwar dan reformasi tidak boleh dipisahkan. Reformasi Anwar bermula selepas dia dipecat. Anwar mengaplikasi perkataan reform dengan berharap agar rakyat menentang kerajaan yang pada saat itu dianggapnya sebagai zalim.

Pada saat itu rakyat terpinga dengan keagresifan Anwar melaung agenda reform. Reform bila dimelayukan bermakna reformasi. Sayang perkataan baik seperti reform, perubahan ini telah dipuakakan maksudnya oleh Anwar.

Bagi Anwar, reform itu perlu ditunjukkan dalam perhimpunan ganas penyokong dalam menjatuhkan kerajaan.

Reform apa yang Anwar mahu lakukan? Reform dalam ertikata demokrasi?

Sebenarnya reform, Reformasi 1998 yang dianggap Anwar sebagai paksi tulen pengkayaan demokrasi itu sebenarnya adalah manifestasi meliwat erti demokrasi.

Reform Anwar adalah mengajak rakyat untuk meranap dan menghancurkan sebuah kerajaan yang dipilih secara demokrasi di zaman pimpinan Dr Mahathir.

Ketidakupayaan reform yang dilakukan oleh Anwar terbukti sejak awal lagi. Kerana tahu ketidakupayaan perjuangan reform yang dilaungkan, Anwar mengajak puluhan NGO dan wakil asing untuk diheret lalu dimasuk campurkan dalam krisis politik negara.

Siapa pun tidak akan lupa bagaimana Al Gore cuba masuk campur dalam urusan dan permaslahan kendiri Anwar Ibrahim? Siapa pun takkan lupa bagaimana Anwar melalui Wan Azizah mengajak Madeline Albright (antara arkitek pembunuhan rakyat Iraq) masuk campur urusan politik dalaman Malaysia ?

Inilah sikap reform gaya Anwar. Masalah dia, masalah moral dia tak mampu diselesaikan secara jantan lantas menjemput orang lain untuk masuk campur urusan politik negara. Reform Anwar adalah ke arah menjahanamkan negara.

Hari ini laungan reform dan reformasi dipelbagaikan dalam pelbagai terma bagi meremajakan perjuangan songsang. Politik baru adalah makna yang sama dilaungkan sepertimana tahun 1998.

Politik baru atau reform Anwar hari ini lebih tampak menjahanamkan. Kalimah ALLAH dibenar untuk digunapakai adalah manifestasi perjuangan sang gila bernama anwar reform. Murtad Lina Joy dibenar oleh agenda politik Anwar reform.

Reformasi Anwar yang membenarkan kelakuan seks luar tabiee berlaku atas nama hak asasi adalah siri celaka perjuangan Anwar Reform. Reformasi Anwar adalah menjahanamkan institusi Islam, Melayu, Raja dan Negara.

UMNO pula tidak gelojoh dalam bercakap mengenai reform. UMNO tak pandang ide reform.

Reform adalah retorik politik kedai kopi. Reform bagi UMNO adalah aksi cakap tak serupa bikin.

Anak muda wajib faham. UMNO tak reform, dia Transform.

Transformasi politik dalam kepelbagaian cabang kenegaraan yang dilakukan oleh UMNO adalah berada dalam kadar luar jangka. Transformasi UMNO adalah extraordinary. UMNOo berjaya transform dalam skala pendek dan ia cukup pantas.

UMNO menerima kekalahan pilihanraya 2008 dengan hati penuh terbuka. Saat itu UMNO mengorak langkah dalam skala drastik yang cukup baik dan teratur. Perancangan disusuli dengan perlaksanaan.

Senang cerita cakap perlu serupa pada bikinnya. Itulah kehebatan transformasi UMNO.

UMNO tak perlu menggelitik bercakap retorik mengenai ide UMNO perlu reform. UMNO dah lama reform. Anwar tak pernah Transform.
Ide Anwar Reform adalah mejahanamkan islam.
Ide Anwar Reform adalah menjahanamkan bangsa.
Ide Anwar Reform adalah mengundang amalan arab jahiliyah.
Ide Anwar Reform adalah menitik tumbuhkan rasa benci kepada paksi raja.

Kenapa perlu anda yang baru tumbuh dan mengenal politik perlu terikut dengan ide songsang Anwar reform ?

Hari ini UMNO semakin bangkit. UMNO telah bangkit. UMNO telah transform kerana transform UMNO yang sebeginilah yang bisa menakutkan para cicak mengkarung politik.

Aku mengajak seluruh anak muda, rakyat malaysia untuk berfikir dengan lebih rasional dalam menilai fakta dalam isu politik. Anwar reform itu menjahanamkan. Najib transform itu adalah menguntungkan. Manakala PAS pula...terus menerus deform !

Gerakan Anti PKRPsssttt... Ni Anwar Reform mana ni GAP? Yang Balun Bini orang tu ke?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBATRead more...

Megar Omar Din Dakwa Azmin Ali Rakam Aksi Video Rafizi Ramli
Exco Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia, Datuk Megat Zulkarnain Tan Sri Omardin berkata keputusan meletakkan jawatan Ketua Eksekutif Pejabat Penasihat Ekonomi Selangor yang dibuat Rafizi Ramli semalam merupakan sebahagian daripada perang besar kemelut dalaman yang kini makin memuncak di Selangor.

Beliau seterusnya percaya lebih banyak tindakan mengejut akan terjadi di negeri Selangor yang dibuat samaada pihak kerajaan negeri mahupun kepimpinan PKR negeri.

“Saya percaya, keputusan ini dibuat angkara perbalahankuasa dua kem iaitu antara Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim dengan Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali .

“Cuma perkara yang agak merisau dan membimbangkan, mengapa Azmin Ali sebagai Timbalan Presiden PKR cuba mengawal dan memberi arahan kepada kerajaan negeri Selangor yang dipimpin oleh Khalid Ibrahim, kerana kerajaan negeri bukannya kepunyaan parti. Kerajaan negeri adalah untuk berkhidmat kepada rakyat dan masyarakat,” ujarnya mengulas perletakan jawatan Rafizi Ramli semalam sebagai Ketua Eksekutif Pejabat Penasihat Ekonomi Selangor.


"Kote saya besar ni je, sama besar dengan Lolipop"

Beliau yang juga Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Gombak seterusnya berkata perbalahan dalaman parti tidak sepatutnya melarat hingga ke pentadbiran negeri kerana ianya akan memberikan kesan yang teruk kepada rakyat.

“Kita jangka lebih banyak perkara-perkara teruk lagi yang akan berlaku selepas ini. Dalam masa yang sama, apa hak Azmin Ali untuk mencampuri urusan termasuk mendesak Setiausaha Politik MB, Faekah dipecat. Apa yang kita risaukan ialah perbalahan dua pemimpin ini akan menghancurkan kerajaan negeri Selangor yang akhirnya rakyat di negeri Selangor yang akan musibah angkara mereka berdua ini.,” ujarnya yang juga penyelaras BN Parlimen Gombak.

Sehubungan dengan itu, beliau meminta rakyat Selangor membuka mata melihat sendiri pergoalan dan perebuatan kuasa yang berlaku dalam kepimpinan PKR Selangor dan kepimpinan pakatan pembangkang secara keseluruhannya.

“Akhirnya mereka ini tidak mempunyai keutamaan kepada rakyat sebaliknya mereka mengejar segala jawatan yang ada, demi untuk kepentingan peribadi masing-masing”, ujarnya.

-MediaUMNOPsssttt... Itulah hakikat bila Anwar Ibrahim lebih sayangkan Jambu nya si Azmin Ali YB Jamban dari yang lain.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBATRead more...

Bantahan Campur Tangan DAP Dalam Perlantikan Kariah Masjid Hari Ini


"Pegang Babi Lepas Tu Pegang Al Quran"

Campurtangan Khalid Ibrahim dalam banyak urusan semakin menjadi jadi waktu ini didalam negeri Selangor. Tidak cukup dengan campurtangan Khalid Ibrahim mengatur itu dan ini dalam menentukan siapa yang hendak beliau caturkan. Malah sejak mengambil alih jawatan Hassan Ali selaku Exco Agama Islam Selangor banyak pekara luar biasa yang beliau lakukan.

"Kariah Masjid Al Husna Bandar Sunway mempertikaikan tindakan dan ketelusan oleh Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) yang telah menukar senarai lantikan pengurusan AJK Baru masjid tersebut seperti yang telah dipersetujui melalui undian." READ MORE.....

Apa yang pasti hari ini selepas Solat Jumaat satu BANTAHAN akan dilakukan oleh 2000 anak Kariah Masjid Al Husna keatas tindakan Menteri Besar Selangor Khalid Ibrahim. Jom kita hadir beramai ramai menyatakan sokongan kepada Kariah yang teraniaya oleh kekejaman Rejim Pakatan Haram Selangor.


Psssttt... Makin jahanam le Selangor dengan kerja rejim Pakatan Haram ni.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP