Anak Muda Pilih BN , Jom Kita Dengar Apa Kata Mereka Tentang BNYV?

Monday, June 25, 2012Reaksi peserta bengkel sukarelawan BN Youth Volunteers.Objektif bengkel ini ialah untuk mempersediakan para sukarelawan BN untuk mengkoordinasi gerakan sukarelawan politik untuk membantu jentera pilihanraya Bsarisan Nasional (BN) di seluruh negara.Bengkel diadakan pada 24 Jun 2012 di PWTC.


Psssttt.... Syabas Pemuda Barisan Nasional...


Apa pula respon anda?


Read more...

2.4 Juta Pengunjung Pada HBN 2012 Bikin Pakatan Pembangkang Dengki Tak Bertempat2.4 Juta pengunjung yang hadir pada himpunan Jutaan belia tempoh hari yang mana menepati sasaran yang mana Himpunan Jutaan Belia yang mahukan sasaran 2 juta telah tercapai sama sekali.

Sepanjang himpunan Jutaan Belia juga tidak ada sebarang rusuhan ataupun aksi menterbalikkan kereta Polis ataupun rusuhan yang dilakukan oleh para pengunjung. Jauh berbeza sama sekali dengan himpunan BerSHIT yang cukup ganas sampaikan habis semua anggota Polis dipukul dan diserang oleh pendemo yang tak berotak hasil didikan pembangkang.

Syabas Kerajaan BN, pastikan kita mengekalkan momentum untuk terus menarik golongan belia bersama kerajaan Barisan Nasional agar matlamat untuk kita mencapai wawasan 2020 tercapai.


Psssttt.... Belia mahukan lebih lagi aktiviti tahun depan..hehehe


Read more...

Pendidikan Percuma Kata Pembangkang Tetapi Rosmah Mansor Dah Buat Lebih Awal Lah....Isteri Perdana Menteri, Datin Paduka Seri Rosmah Mansor adalah pelopor kepada pendidikan awal kanak-kanak di negara ini yang mendapat pengiktirafan di peringkat nasional dan antarabangsa.

Melalui Program Anak PERMATA negara, kanak-kanak yang berumur bawah lima tahun yang tinggal di luar bandar berpeluang menikmati pendidikan awal yang berkualiti.

Setakat ini, lebih 20,000 kanak-kanak di seluruh negara mendapat kemudahan itu yang ditawarkan kira-kira 600 pusat PERMATA.

Pegawai Tugas- Tugas Khas Perdana Menteri, Rizal Mansor, berkata sepanjang mengenali isteri pemimpin nombor satu negara itu, Rosmah seorang yang berfikiran panjang dan begitu menyayangi bangsa dan negara ini tanpa rasa berbelah lagi.

Salah satu usaha yang dipelopori Rosmah ialah penubuhan Pusat Anak Permata Negara yang bertujuan memberi pendidikan awal kepada kanak-kanak yang berumur bawah lima tahun dengan pendapatan keluarga di bawah RM1,500 sebulan.

“Idea yang dipelopori oleh Rosmah ini memberi peluang kepada lebih 20,000 kanak-kanak dari keluarga berpendapatan rendah di seluruh negara mendapat pendidikan awal yang berkualiti.

“Setakat ini, terdapat lebih 600 pusat PERMATA yang beroperasi di seluruh negara, sekaligus membuktikan keprihatinan kerajaan Barisan Nasional (BN) dan Rosmah dalam meningkatkan taraf pendidikan awal di kawasan luar bandar.

“Selain itu, wawasan jauh juga Rosmah membuka jalan kepada penubuhan PERMATA Pintar yang mengumpulkan kanak-kanak pintar yang berpotensi menjadi golongan profesional dan pemimpin negara masa depan.

“PERMATA Seni turut diwujudkan bagi mengumpulkan kanak-kanak yang berbakat dalam bidang seni termasuklah muzik, koir dan tarian manakala PERMATA Insan pula ditubuhkan bagi melahirkan ilmuwan Islam dengan kerjasama Universiti Sains Islam Malaysia (USIM),” katanya sebagai tetamu jemputan program Misi Selamatkan Negara anjuran Nadi Rakyat di Pulau Langkawi, hari ini.

Menjawab tuduhan peruntukan program PERTAMA bernilai RM100 juta dikaitkan dengan Rosmah, Rizal berkata:

“Tuduhan itu tidak berasas sama sekali kerana wang itu tidak pernah sampai ke Pejabat Perdana Menteri sebaliknya peruntukan itu digunakan bagi menjayakan program itu termasuklah membina bangunan PERMATA di seluruh negara yang membabitkan nilai RM500,000 sebuah,” katanya lagi.

Kemurnian hati Rosmah dalam membantu golongan memerlukan juga terbukti apabila menyerahkan sumbangan RM550,000 kepada Persatuan Autisme Kebangsaan Malaysia (NASOM) hasil projek rock melon yang diusahakan sekitar Seri Perdana.

Pada tahun lalu, sumbangan berjumlah RM600,000 diserahkan kepada Pertubuhan Ibu Tunggal 1Malaysia hasil projek yang sama.

Sumber PERAK TODAY

Psssttt.... Fitnah dari pembangkang keatas Rosmah Mansor akan berterusan......


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBATRead more...

BNYV Hasilkan Jentera Tambahan Buat Barisan NasionalSyabas buat Pemuda Barisan Nasional yang makin hari semakin baik gerak kerja yang dilakukan oleh mereka ini. Banyak program yang membina dibuat bagi menarik anak anak muda menyokong Barisan Nasional dalam menghadapi PRU 13 yang akan datang dan seterusnya.Semalam Program BNYV telah berjaya menarik anak anak muda secara sukarela bersama dengan kepimpinan BN dan Gomo sendiri difahamkan bahawa ribuan anak muda yang ingin menyertai BNYV yang dianjurkan.

Hebat sekali apa yang diakukan oleh Pemuda BN, berbeza dengan pendekatan yang dilakukan oleh pembangkang yang mana mengajak anak muda untuk berdemo dijalanan dan melakukan pekara yang tidak bermoral seperti memukul pihak Polis, merosakkan harta awam dan sebagainya.


Pembangkang Takda Otak

Itulah perbezaan ketara diantara Barisan Nasional dan pembangkang dalam membawa hala tuju negara keperingkat yang lebih jauh. Berotak dan semestinya berwawasan dalam memastikan anak anak muda terus berjaya dalam kepimpinan negara.Semoga Pemuda Barisan Nasional dapat melakukan lebih banyak aktiviti sebegini dalam memastikan PRU 13 nanti seluruh anak muda menyokong kita Barisan Nasional.


Psssttt... Pemuda BN tak ajar cara nak terbalikkan kereta Polis.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP