Skandal 1 Bilion Terbongkar

Tuesday, July 3, 2012Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Chua Tee Yong mendakwa transaksi RM1 bilion oleh kerajaan Pakatan Rakyat negeri Selangor sebagai amat mencurigakan. Read More...

Psssttt.. Rompak dan terus rompak itulah kerajaan Pakatan Selangor

Read more...

Abby Abadi Masuk Jerat Adun PAS Selising Kaki Tibai Isteri Orang
Entah dimana silapnya penilaian artis ternama Abby Abadi Gomo pun tak tahu sehinggakan tidak sedar bahawa beliau berada sepentas bersama seorang adun PAS yang merupakan penyumbahleweng ternama iaitu yang lain dan tidak bukan Adun Selinsing ataupun Adun Kereta api.Mungkin Abby Abadi lupa bahawa adun Selising inilah yang pada tahun lepas telah didedahkan oleh salah seorang saksi kejadian yang mana telah ditangkah Khalwat dengan isteri orang dalam gerabak kereta api

Abby Abadi terlalu asyik mengharapkan agar sesuatu diraih beliau sepertimana yang diraih oleh Bob Lokman iaitu gelaran Ustaz setelah seminggu masuk PAS. Abby Abadi lupa kata kata nista PAS sebelum ini pada golongan artis dan boleh Gomo katakan Abby Abadi lupa beliau mungkin bila bila masa menjadi sasaran buas pimpinan PAS yang cukup mengemari wanita wanita berumur terutama berstatus Janda dan Isteri orang.Gomo tidak menghalang untuk Abby Abadi menyertai parti politik PAS, PKR tetapi bila berada diatas pentas haruslah menyelidiki siapa yang ditemukan itu. Apakah rekod pemimpin itu dan pastinya sedar bahawa pemimpin sepertimana adun Selising yang berkhalwat dengan isteri orang perlu dijauhi atahlagi berkerjasama dalam perjuangan atas pentas politik.

Semoga Abby Abadi sedar pergerakkan nya selepas ini, semoga Abby Abadi tahu perangai pimpinan PAS yang mana cukup rakus dalam bermain lidah dengan wanita berstatus Janda dan Isteri orang. Dan harapan Gomo semoga Abby Abadi tidak akan mengkafirkan sesama umat setelah menyertai PAS.


Psssttt... Nik Aziz kata kat saksi Khalwat "Allah Maaf Doh"


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Rosmah Mansor Sokong Usaha Kem Perkasa RemajaKem Perkasa Remaja yang diadakan di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) telah memberi peluang pekerjaan kepada para peserta sejak siri pertama program ini dianjurkan.

Isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor berkata, seorang daripada peserta Kem Perkasa Siri 1 program telah bekerja di Outward Bound Lumut sebagai Pembantu Infrastruktur manakala majoriti daripada mereka bekerja di syarikat pembinaan, permotoran dan berniaga sendiri. Read More...

Tahniah buat Datin Sri Rosmah Mansor isteri kepada Perdana Menteri Malaysia atas keperihatinan yang dipamerkan dalam membantu para belia keluar dari kelompok yang tidak sihat sepertimana yang berlaku dalam kehidupan mat mat motor yang ada.

Reaksi positif dari pihak keluarga membuktikan bahawa jika ada usaha yang berterusan dari masyarakat pastinya para golongan belia yang dilabelkan sebagai Mat rempit ini mampu menjadi insan yang lebih baik dari apa yang mereka lakukan waktu ini.

Apa kata ibu bapa :


Semoga program sebegini diteruskan lagi dan diperhebatkan bagi membimbing golongan belia yang ada menjadi lebih baik dari apa yang mereka lakukan waktu ini. Sokongan dari pelbagai lapisan masyarakat amat diperlukan agar sama sama kita menyumbang usaha dan tenaga menjayakan hasrat murni kerajaan.

Psssttt... Aku suka program ni, elok terus diperkasakan lagi dengan bantuan pihak koporat lain.

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBATRead more...

Apa Lancau PMO Salurkan Dana Untuk ABIM Proksi Anwar Ibrahim Ni?Cukup sakit hati bila dapat tahu cerita bahawa ada yang menyalurkan dana buat ABIM sebuah pertubuhan yang sememangnya merupakan proksi Anwar Ibrahim. ABIM yang merupakan satu entiti Anwar disalurkan Dana yang datangnya dari sebuah agensi Kerajaan.

Apakah Pejabat Perdana Menteri BUTA? KLIK DISINI dan Perhalusinya sendiri.


Psssttt.... Senyap senyap dana disalurkan.....sial betul


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Tipu, Bohong Semua Makanan Kerajaan Pakatan SelangorKian hari kian sukar untuk kita tidak mempercayai penilaian buruk bahawa Parti Keadilan Rakyat (PKR), Pas dan DAP telah mendustakan rakyat. Ini kerana sedang janji dan ikrar lama belum tertunai, mereka terus menerus menabur janji baru.

Cuma liciknya, mereka bijak menyalut janji baru dalam bentuk harapan dan menyalahkan pula pihak lain sambil mengembar-gemburkan soal-soal rasuah dan kroni Kerajaan Pusat yang entah di mana hujung dan pangkalnya.

Mereka berharap dapat meledakkan emosi rakyat dan seterusnya melupai janji yang gagal ditunai. Itulah strategi mereka. Kalaupun tidak lupa, mereka berharap rakyat reda dengan ketentuan mereka gagal menepati janji-janji ini.

Inilah yang boleh dirumuskan daripada sekian banyak munculnya masalah di Selangor. Lihatlah, sedang mereka menghebohkan pendidikan percuma dengan peruntukan berbilion ringgi, kebajikan pelajar di institusi pengajian tinggi yang mereka tadbir diabaikan.

Bagaimana mereka boleh berbangga dengan janji pendidikan percuma sedangkan mengurus kewangan sebuah universiti negeri yang mempunyai beribu-ribu pelajar sahaja gagal? Adakah Unisel adalah contoh hipokrasi parti pembangkang.

Kini sudah hampir sebulan sejak Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengumumkan ‘langkah sementara’ sebagai strategi jangka pendek menyelesaikan masalah kewangan pelajar universiti itu susulan pembekuan sementara pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) di Unisel.

Setakat ini belum ada apa-apa pengumuman dibuat walaupun Khalid telah menguar-uarkan langkah mengapungkan aset Unisel yang bakal meraih dana RM30 juta yang sebahagiannya akan digunakan untuk membantu pengajian pelajar.

Malah, Khalid seperti dilaporkan oleh Harakahdaily dalam satu ceramah di Kelantan cukup berbangga kononnya beliau telah berjaya mengumpulkan wang RM30 juta tetapi tiba-tiba pula PTPTN menarik balik pembekuan itu!

Kini, setelah hampir sebulan tidak terdengar pula pelajar Unisel ini mendapat habuan wang RM30 juta itu. Mereka, pelajar Unisel masih terus meminjam daripada PTPTN. Ah, jangankan langkah jangka panjang, langkah jangka pendek pun hanya terdengar di mulut sahaja.


Susulan kontroversi pembekuan sementara pinjaman PTPTN di Unisel itu, timbul banyak tanda tanya mengenai kemampuan sebenar kewangan universiti yang ditadbir oleh Kerajaan PKR ini.

Mungkinkah Unisel yang didakwa telah banyak disusupi oleh unsur-unsur politik kepartian juga menghadapi masalah kewangan dan apakah kedudukannya lebih buruk berbanding Kuin di Kedah?

Tentu sekali apa yang berlaku ke atas Kuin seharusnya tidak menimpa Unisel. Apatah lagi Selangor negeri kaya dan Menteri Besarnya tokoh korporat yang digembar-gemburkan ‘pandai mencari duit’.

Berbanding Kedah, di pejabat Menteri Besar Selangor lebih gah dengan ramai strategis dan pakar termasuk Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim selaku penasihat ekonomi. Tidak mungkin mereka akan benarkan Unisel berada dalam keadaan bermasalah.

Tetapi jika di Kuin boleh berlaku, tidak mustahil krisis sama berlaku di Unisel melihatkan pengurusannya yang sering bertukar akibat pertelagahan. Cuma mungkin setakat ini ia berjaya ‘disembunyikan’ tetapi bak kata pepatah bangkai gajah tidak selamanya boleh ditutup dengan nyiru!

Lagipun Kerajaan PKR Selangor dikenal mempunyai reputasi dan rekod buruk dalam bidang pendidikan ini. Merekalah yang menutup Institut Kemahiran Yayasan Selangor (IKYS) di Sabak Bernam pada pertengahan 2010 dengan alasan mudah tidak ada keuntungan.

Merekalah juga yang menutup asrama Yayasan Selangor di Kampung Pandan untuk digantikan bangunan komersial dengan alasan asrama itu tidak lagi relevan. Kedua-dua kemudahan pendidikan ini yang tujuannya untuk membantu rakyat kurang mampu dijadikan mangsa demi keuntungan wang ringgit.

Berkali-kali mereka diingatkan tentang janji yang belum tertunai itu. Bagaimanapun politikus parti pembangkang ini seperti tidak peduli, semacam satu pengakuan bahawasanya mereka hanya berdagang janji.

Juga, terbuktilah mereka hanya ramai pakar strategis tetapi bila bab pelaksanaan tiada yang mampu dan berani melakukannya. Sahlah mereka hanya saudagar janji, pandai berjanji tetapi kelit untuk mengotakannya.

Sumber Ocean 13

Psssttt... Rakyat Selangor perlu bangkit menolak kekejaman Kerajaan Pakatan Selangor

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP