MERDEKA - Rais Yatim Flip Flop Atau Kita Yang Lupa Permainan DAP?

Monday, July 30, 2012


"Anti Kerajaan Ditanam Pembangkang"

Melalak sana sini berhubung Hari Kemerdekaan Malaysia kali yang ke 55 tahun ini. Semuanya tertumpu kepada dua pekara iaitu Teman Kemerdekaan kali ini "Janji Ditepati" dan juga Logo Kemerdekaan yang cukup hebat dikritik oleh sebilangan rakyat Malaysia.Komen negatif kebanyakkan nya datang dari pihak pembangkang yang memang kita tahu cukup anti dengan apa sahaja yang dikaitkan dengan logo 1 Malaysia. Pihak pembangkang cukup takut dengan idea cetusan PM Najib Razak dalam membawa negara dalam Gagasan 1 Malaysia justeru sapa sahaja yang dikaitkan dengan logo 1 Malaysia mesti diserang dan dihentam selagi yang mampu.

Kebetulan tahun ini temanya pula "Janji Ditepati" yang mana cukup membuatkan pembangkang senak perut dengan tema Kemerdekaan kali ini. Umum tahu Kerajaan Barisan Nasional sentiasa mengotakan janji mereka dalam membangunkan negara dan ini juga mendatangkan amarah yang luar biasa kepada pihak pembangkang yang kita tahu mereka ini cukup pandai berjanji tetapi gagal menunaikan janji yang ditabur. Tak percaya tengok sahaja janji mereka pada PRU 12 tahun 2008 dan nilaikan apakah janji mereka telah ditunaikan?Paling mendapat serangan adalah Menteri lama yang boleh Gomo katakan Old Timer dalam Barisan kepimpinan Kerajaan dan juga senario politik tanah air. Dato Seri Utama Rais Yatim yang merupakan menteri yang pernah berkhidmat dibawah 5 Perdana Menteri dihentam kiri dan kanan oleh mereka yang tidak berpuas hati dengan tema Kemerdekaan dan juga Logo Kemerdekaan kali ini.

Kenapa perlu menyerang Rais Yatim? Apakah kerana beliau sudah tua dan berkemungkinan penggal ini penggal terakhir buat beliau dalam barisan Kabinet serangan mesti dilancarkan? Apakah kerana ada pihak pihak yang berdendam dengan beliau sepertimana kes Fitnah Rogol Amah yang pernah dilemparkan oleh pihak pembangkang yang juga mendapat kerjasama Blogger kononya pro kerajaan? Apakah kerana emosi terganggu denga tema Kemerdekaan kali ini?

Gomo nak nasihatkan kepada seluruh rakyat Malaysia, nasihat yang Gomo sendiri pun selalu ingatkan pada tiap Hari Kemerdekaan. Apa jasa kita pada negara? Lihat sahaja keliling kita sekarang ini, rakyat Malaysia begitu kurang menyambut hari kemerdekaan. Baik segi semangat Patriotik kepada negara malah untuk menggantung bendera juga masih ramai yang tidak peka.

Sekarang isu teman "Janji Ditepati" dan Logo Hari Merdeka ke 55 yang hendak dipersoalkan? Kerana ini yang membuatkan ramai yang kononya semangat cintakan negara menghentam Rais Yatim, Kementerian Penerangan, Kerajaan BN?Gomo nak imbas kembali apa yang berlaku pada hari Kemerdekaan ke 54 tahun lalu yang mana sewaktu kita pihak kerajaan melalui Kementerian Penerangan dibawah Rais Yatim berhempas pulas dalam menyedarkan rakyat akan Hari Kemerdekaan dan semangat Patriotik kepada negara. DAP sebuah parti yang dikuasai Komunis memboikot kibaran jalur gemilang dengan menggantikannya dengan bendera DAP.

Ada lah beberapa kerat dikalangan kami Blogger pro Kerajaan menghentam tindakan DAP itu malah pekara tersebut menjadi topik utama dalam beberapa minggu. Adakah rakyat diluar sana yang sekarang ini menghentam kerajaan kerana Tema dan Logo ke 55th melakukan pekara yang serupa kepada DAP tahun lalu?

Apalah sangat pada Tema "Janji Ditepati" dan Logo Kemerdekaan sedangkan kita sendiri pun tidak mempunyai semangat Patriotik kepada negara. Sebab itu Gomo tanya "Apa Jasa Anda Pada Negara?" sebab itu Gomo nyatakan jangan kita terlalu emosi sedangkan kita sendiri pun tidak menyelami erti kemerdekaan itu.

Pada Gomo isu tema "Janji Ditepati" dan juga Logo Kemerdekaan ke 55 bukanlah satu pekara yang besar. Isu yang penting untuk kita semua hayati adalah Perpaduan kita Melayu, Cina, India dan bangsa lain dalam menyelami erti Kemerdekaan itu. Dulu kita dijajah, kita dikuli batakkan Inggeris, Jepun. Apakah kita mahu satu hari nanti kita akan dijajah?Tanya pada diri kita " Apa Jasa Pada Negara"


Psssttt... Isu Logo dan Tema pun nak kecoh, bendera kat rumah pun depa dok menyalak ni tak gantung jugak.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Lajim Ukin Akui Anwar Ibrahim Pelaku Video Seks, Homoseksual, Bapak Rasuah.


Lajim Ukin Sendiri Akui Anwar Ibrahim Pelaku Video Seks

Datuk Seri Lajim Ukin kelmarin mengumumkan peletakan jawatan sebagai Anggota Majlis Tertinggi Umno, Ketua Umno Bahagian Beaufort dan pengerusi Barisan Nasional (BN) Beaufort berkuatkuasa serta-merta. Dan beliau juga menyatakan sedia berkerjasama dengan pihak pakatan pembangkang terutama Anwar Ibrahim.

Malah semalam beliau Lajim Ukin menyambut ketibaan Anwar Ibrahim ketua umum Pakatan Pembangkang di lapangan terbang Antarabangsa Kota Kinabalu Sabah. Sambutan dari seorang yang Gomo kenal pada PRN Sarawak yang lalu.

Gomo tidak mahu mengulas mengenai perletakkan jawatan ataupun apa apa pekara mengenai jawatan Lajim Ukim dalam UMNO ataupun jawatan beliau dalam barisan kabinet. Apa yang Gomo nak ulas disini adalah pengalaman Gomo bersama beliau Lajim Ukin di Pilihanraya Negeri Sarawak tahun lalu.

Gomo turun membantu Barisan Nasional pada PRN Sarawak lalu dan pada waktu inilah Gomo diperkenalkan oleh rakan blogger Rafi Awang Kecik kepada Lajim Ukin dilobi Hotel Pull Man Kuching. Turut sama dengan Gomo waktu itu adalah rakan blogger Gerakan ANti PKR dan juga Pisau.Net.


Video Seks Anwar Tersebar Seluruh Negara

Waktu itu kecoh mengenai video Seks Anwar Ibrahim dan semua orang tahu bahawa Papa Gomo dan Gerakan Anti PKR yang mula mula menyebarkan video tersebut. Mungkin atas faktor tersebut Lajim Ukin berminat untuk berjumpa Gomo dan GAP dan pertemuan tersebut diatur oleh Rafi Awang Kecik.

Kami duduk santai biasa biasa sahaja dan hanya tertumpu mengenai masaalah moral Anwar Ibrahim. Antara Gomo, GAP, Pisau dan juga Rafi Awang Kecik. Lajim Ukin lah paling banyak sekali mendedahkan masaalah moral Anwar Ibrahim. Dari masaalah moral sampailah kepada masaalah Rasuah, Keronisme yang dilakukan Anwar Ibrahim dijelaskan oleh Lajim Ukin.

Lajim Ukin sendiri mengesahkan bahawa Anwar Ibrahimlah perosak UMNO dan memang tepat tindakan Tun Mahathir memcat Anwar Ibrahim. Malah Lajim Ukin juga mengakui betapa rakusnya Anwar Ibrahim sehingga meluluskan perjudian di negeri Sabah sewaktu beliau menjawat jawatan Menteri Keewangan dan Timbalan Perdana Menteri.

Pendek kata pertemuan kami itu memberikan banyak manfaat buat Gomo, GAP dan Pisau dalam mengetahui lebih mendalam sikap syaitan bernama Anwar Ibrahim ini.

Selang sejam kami berbicara mengenai Anwar Ibrahim, Lajim Ukin bertanyakan mengenai video seks Anwar Ibrahim dan China Doll. Dan Gomo yang merupakan Blogger yang telah menyaksikan rakaman tersebut memberikan Tab Galaxy Gomo kepada Lajim Ukin untuk beliau tonton video tersebut.Reaksi Lajim Ukim yang pertama sekali apabila melihat kelibat lelaki dalam video tersebut yang Gomo masih ingat sampai kehari ini:

"Sah memang Anwar ini."


Itulah kata kata Lajim Ukin apabila melihat video seks Anwar Ibrahim dan China Doll. Lajim Ukin melihat video tersebut sampai habis dan dalam beliau menyaksikan video tersebut mulut beliau tidak henti henti berbicara soal Anwar Ibrahim yang tidak berahlak dan tidak bermoral apatahlagi untuk menjadi pemimin rakyat Malaysia.

Selesai menonton video Seks Anwar Ibrahim dan China Doll beliau Lajim Ukin meminta video tersebut untuk dimuat naik kedalam Tab Galaxy beliau. Rakan blogger Pisau.Net kemudiannya mengambil Tab Gomo untuk dibluetooh kepada Tab Lajim Ukin dan Gomo serta rakan lain masih ingat apabila selesai video Seks Anwar Ibrahim didownload beliau menyatakan:

"Saya nak kasi orang saya semua tengok siapa Anwar Ibrahim ini"Itulah pertemuan pertama Gomo dan Lajim Ukin dan sesiapa sekalipun boleh bertanyakan kepada Lajim Ukin mengenai pekara ini dan Video Seks Anwar Ibrahim yang Gomo berikan kepada beliau.

Tetapi hari ini beliau Lajim Ukim MENJILAT balik kata katanya keatas Anwar Ibrahim. Beliau Lajim Ukim sanggup berkiblatkan Anwar Ibrahim semata mata kerana kuasa yang beliau inginkan iaitu Jawatan Ketua Menteri Sabah. Sunggup tak bermoral dan tidak berperinsip Lajim Ukin. Sungguh jelek perbuatannya waktu ini.Inilah politik yang Gomo benci, politik Hipokrit yang sememangnya amat kotor untuk dicontohi rakyat Malaysia. Satu politik jijik yang sanggup menjilat semula kata kata yang dihamburkan sebelum ini. Pada Gomo Lajim Ukin tidak ubah seperti bangkai yang sudah berulat dan membusuk sampai ke tulang.

Buat Lajim Ukin, berpolitik lah setakat mana yang anda mampu, namun untuk membohongi diri anda bahawa Anwar Ibrahim tidak layak mentadbir Malaysia adalah pahit sama sekali. Minta anda Lajim Ukin buat kenyataan terbuka apakah Anwar Ibrahim layak menjadi Perdana Menteri?

Semoga rakyat Malaysia sedar bahawa mereka yang berpaksikan Anwar Ibrahim ini bukanlah kerana rakyat tetapi adalah kerana Sikap TAMAK HALOBA dan kerakusan diri dalam mencari kekayaan untuk diri sendiri semata mata.

Psssttt.... Lajim Ukin cakap Anwar Ibrahim bapak Rasuah, sekarang dia pi jilat Bapak Rasuah. Tak ke Binatang tu?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP