Krisis Air Satu Propaganda BN Kata Fuckatan, Hakikatnya?

Wednesday, August 1, 2012Pengerusi Gerakan Prihatin Rakyat Selangor (GPRS) Datuk Sohaimi Shahadan Meminta Kerajaan Selangor Agar Mengutamakan Rakyat Dan Jangan Menyalahkan Syarikat Bekalan Air Selangor (SYABAS) Demi Survival Politik.Beliau Berkata Demikian Ketika Memberi Air Kepada Penduduk Pangsapuri Putra Budiman,Seri Kembangan,Selangor.

Selanjutnya KLIK DISINI

Kenapalah susah sangat kerajaan Pakatan Selangor nak berkerjasama dengan kerajaan Pusat dalam pembinaan Loji Air Langat 2? Sumber air terawat yang bersih untuk rakyat Selangor dipolitkkan begitu hebat oleh kerajaan Pakatan. Kenapa perlu mempolitikkan benda yang harus dilaksanakan demi kemudahan rakyat?

Pssstttt....Rakyat Selangor masih nak sokong Kerajaan Pakatan PAS,DAP PKR? Fikir fikirkanlah....

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBATRead more...

Farid Ismeth Emir Pembaca Berita RTM 1 Terima Ugutan Dari Pembangkang


Sekali lagi kami mendedahkan cerita sebenar tentang fitnah yang dimainkan oleh pihak pembangkang keatas Datin Seri Rosmah Mansor. Satu penjelasan yang cukup jelas dan bermakna dari kami dalam memastikan rakyat mendapat informasi yang sahih dan nyata agar tidak terjerumus kearah fitnah.

Pihak pembangkang cuba menyerang Farid Ismeth Emir dengan bermacam macam gelagat baik melalui talifon, sms, emel, dan bermacam macam lagi. Itulah pihak pembangkang yang kita tahu cukup jelek dalam permainan politik mereka sampaikan fitnah sudah sebati dalam hidup mereka.


Lagi Menarik KLIK DISINI

Psssttt... Puak Pembangkang nak cakap apa lagi lepas ni?

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

TERKINI - Rafizi Gay Jamban Didakwa! Bakal Menghuni Penjara Kajang Dan Diliwat
PADAN MUKA
Dah salah buat tak bersalah dan dah kena gari buat muka tersengeh pulak.
Juak Pakatan dah mula spin kata Mahkamah Kejam tetapi hakikatnya apa yang dilakukan oleh Rafizi Gay Jamban ini adalah satu kesalahan Jenayah yang serius dan selayaknya menjadi pengajaran kepada semua. Meh layan kiriman emel dibawah ni.


4KESALAHAN AKTA BAFIA, 1989: KEDAULATAN UNDANG-UNDANG MALAYSIA DICABUL OLEH RAFIZI RAMLI

Pada 7 Mac 2011, BekasPenasihat Ekonomi di Pejabat Kerajaan Negeri Selangor dan juga PengarahStrategik PKR, Rafizi Ramli telah menyebarkan kepada umum melalui media massatentang maklumat peribadi akaun pelanggan Public Bank Berhad.

Akibat dari tindakan itu,laporan polis dan laporan kepada Bank Negara Malaysia telah dibuat namunsetelah hampir lima bulan berlalu (sehingga surat ini ditulis), tidak adaapa-apa tindakan yang diambil oleh pihak polis dan BNM keatas Rafizi Ramli.

Kita perlu ketepikan soal samada tindakan Rafizi itu bermotif politik atau sebaliknya, namun isu utamaialah Rafizi Ramli telah menceroboh maklumat akaun peribadi pelanggan bank dan mengedarkannyauntuk tatapan umum dan secara tidak langsung terdedah kepada keselamatan danmaruah pemiliknya.

Kelemahan kita dalammenangani isu yang cukup kritikal ini telah dijadikan cerminan kepadakebanyakan pengguna bank dan pelabur asing luar tentang integriti dankredibiliti institusi kewangan Negara dalam menjaga hak privasi pelanggan bankdan juga kedaulatan undang-undang Negara. Seperti yang ditegaskan sendiri olehAhli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim:

Negara akan berdepan pelbagai masalah jika maklumat peribadi pelanggan boleh dijualbeli oleh sesiapa sekali gus membantutkan usaha kerajaan dalam mencapai negaraberpendapatan tinggi.

Ini kerana, bank merupakan institusi terpenting dan asas kepada matlamat itu dan iatidak mungkin akan tercapai sekiranya kedudukan dan nama baik bank-bank diMalaysia terjejas.(Utusan Malaysia, 31/5/2012)

Terdapat empat (4)pembohongan yang melanggari akta BAFIA oleh Rafizi Ramli yang kita kirapihak-pihak yang bertanggunbgjawab harus segera bertindak agar reputasiInstitusi kewangan dan perbankan kita terus dianggap sebagai antara yangterbaik di dunia dalam konteks kerahsiaan dan keselamatan maklumat akaunpelanggan bank tempatan mahupun pelabur luar.

Pertama, Rafizi telahmencerobohi 21 akaun peribadi dan syarikat pelanggan Public Bank Berhad.Pencerobohan yang dilakukan oleh Rafizi Ramli ini boleh kita fahami sendirdalam kandungan akta BAFIA 1989 yang menyebut seperti berikut:

BANKING AND FINANCIALINSTITUTIONS ACT 1989

PART XIII INFORMATIONAND SECRECY

Restriction oninquiring specifically into affairs of a particular customer

96. Except as providedin section 43 (2), and without prejudice to the powers of inspection,examination, investigation or inquiry conferred on the Bank or on aninvestigating officer under this Act, nothing in this Act shall— (a) authorisethe Minister to direct the Bank; or (b) authorise the Bank, to inquirespecifically into the affairs of any individual customer of any licensedinstitution.

Secrecy

97. (1) No director or officer of any licensedinstitution or of any external bureau established, or any agent appointed, bythe licensed institution to undertake any part of its business, whether duringhis tenure of office, or during his employment, or thereafter, and no personwho for any reason, has by any means access to any record, book, register,correspondence, or other document whatsoever, or material, relating to theaffairs or, in particular, the account, of any particular customer of theinstitution, shall give, produce, divulge, reveal, publish or otherwisedisclose, to any person, or make a record for any person, of any information ordocument whatsoever relating to the affairs or account of such customer.

97. (3) No personwho has any information or document which to his knowledge has been disclosedin contravention of subsection (1) shall in any manner howsoever disclose thesame to any other person.

Kedua, Rafizi Ramli telahmendakwa bahawa beliau memperolehi maklumat akaun tersebut melalui seorangpekerja Public Bank yang didakwanya sebagai “whistle blower”. Hari ini kitadapati pekerja bank tersebut menafikan beliau adalah “whistle blower” dan inicukup jelas bertentangan dengan dakwaan Rafizi. Kita khuatir, terdapat unsur-unsurrasuah dalam situasi ini dimana Rafizi Ramli berkemungkinan menawarkan “habuan”kepada pekerja bank tersebut.

Kesalahan ketiga Rafiziialah meletakkan tekanan yang cukup dasyat keatas pekerja bank tersebut yangkita kenali dengan nama Johari Mohamad hingga beliau diberhentikan kerja setelahhampir 15 tahun perkhidmatannya bersama Public Bank. Ada yang menyebut hariini, Rafizi Ramli telah tinggalkan Johari tanpa memberi apa-apa pertolonganseperti yang pernah dijanjikan oleh Rafizi sendiri dalam salah satu sidAngakhbarnya. Kita boleh rujuk semula di (minit ke 6:8 – 6:16)

http://www.youtube.com/watch?v=vKPU1xNey1E&feature=related

Manakala kesalahan keempatyang dilakukan oleh Rafizi Ramli dalam konteks akta BAFIA, 1989 ini ialahbeliau telah dengan secara terbuka kepada media membuat pelbagai manipulasi dansalah guna fakta untuk mempengaruhi kerajaan dan orang ramai. Bukan sahajamembuat sidang akhbar terbuka, malah lebih dasyat lagi beliau telah edarkandalam bentuk cetakan maklumat terperinci akaun pelanggan Public Bank kepadaseluruh wakil media yang hadir.

Apa lagi yang tidak kenadengan sistem Undang-Undang Negara kita sehingga individu seperti Rafizi Ramliyang telah secara jelas mencabuli undang-undang BAFIA masih lagi bebas terusmenerus memanipulasi banyak perkara berkaitan kerajaan bukan sahaja tentang NFCmalah termasuk Prasarana, FELDA dan PTPTN?

Bersempena dengan bulanRamadhan yang mulia ini, sama-samalahkita mencari kebenaran hakiki yangselama ini terlalu banyak kebenaran itu disembunyikan dan dinafikan olehindividu yang taksub dengan politik semata-mata.

"Barang siapa yang beriman kepada Allah danhari akhirat maka hendaklah dia berbicara yang baik atau diam sahaja" - Hadisriwayat Bukhari

Wan Mahmoud Wan Abd Mutalib,58
Kelantan

Psssttt.... So nak kata Rafizi tu betul lagi? Dah salah tetap salah le...


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Najib Razak Diserang DAP Gara Gara Menjadikan Malaysia Pusat Percetakkan Al Quran Kedua Terbesar Di DuniaPerdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak sanggup bekerjasama dan memberi sokongan penuh dalam usaha menjadikan negara ini sebagai pusat pencetak Al Quran kedua terbesar di dunia selepas Arab Saudi.

Menurut beliau, hasrat untuk menjadikan negara ini sebagai pusat pencetak Al Quran kedua terbesar di dunia dilihat sebagai usaha yang mulia.

"Usaha ini (menjadi pusat pencetak Al Quran kedua terbesar) merupakan satu usaha yang cukup mulia dan saya akan memberi kerjasama dan sokongan penuh bagi supaya cita-cita ini menjadi kenyataan," katanya.

Beliau berkata demikian semasa berucap pada Majlis Pelancaran Al Quran dan Terjemahan Lazfiyyah (PERKATA) di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin hari ini.

Menurut Najib, majlis ini memberi pengertian yang besar buat umat Islam kerana ia dianggap sebagai menifestasi prihatin kerajaan dan ummah dalam usaha memartabatkan syiar Islam.

"Al Quran adalah mukjizat yang masih kekal dalam tangan umat Islam, terlalu banyak dalilnya yang memperlihatkan kebenaran wahyu Illahi yang ditinggalkan oleh junjungan besar, Nabi Muhammad untuk terus berkekalan selamanya," katanya.

Tambahnya, jika Al Quran dikaji sedalamnya, maka tiada secebis dari dalamnya yang boleh dinafikan.

"Pakar yang telah mengkaji(Al Quran) turut tidak boleh menafikan kebenarannya kerana segala telah terbukti kebenarannya seperti yang terkandung dalam Al Quran," katanya.

Najib turut berkata, Al Quran tidak mungkin hilang kerana sehingga ke hari ini semakin banyak naskah kitab suci itu dicetak.

"Selain itu, kita juga boleh dengan bacaan suci ayat Al Quran melalui rakaman serta daripada alatan teknologi yang sedia ada," ujarnya.

Sumber KL POS

Psssttt... Yang puak pembangkang nak marah sangat dengan tanggungjawap Najib Razak ni pasal apa?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP