Bank Sudah Tidak Boleh Dipercayai Lagi Ekoran Pemberian Maklumat Pelanggan Kepada Pihak Penjenayah

Wednesday, August 8, 2012



Isu BANK PECAH AMANAH begitu hangat waktu ini yang mana memberikan satu tamparan besar buat pihak bank untuk menyakinkan kembali para pelanggannya. Isu ini berpunca daripada Rafizi ramli dari PKR yang berkerjasama dengan seornag Pekerja Public Bank yang mana telah bersubahat mendedahkan maklumat pelanggan Public Bank iaitu NFCorp yang dimiliki oleh Dato Seri Salleh.

Undang undang BAFIA menjelaskan akan kesalahan yang dilakukan pekerja bank tersebut yang bersubahat bersama Rafizi Ramli PKR. Satu bukti kukuh bahawa penjualan maklumat pelanggan telah berlaku yang menjuuruskan bahawa pihak PKR telah membayar pekerja Bank tersebut untuk mendedahkan maklumat Dato Seri Salleh.

Orang ramai yang merupakan penyimpan kepada bank bank yang ada di Malaysia menganggap kesalahan yang dilakukan oleh rafizi Ramli PKR dan pekerja Bank tersebut adalah satu kesalahan yang serius yang mana hukuman mesti dikenakan kepada mereka berdua.

Ikuti reaksi orang awam berhubung maklumat pelanggan yang didedahkan pihak Bank kepada mereka yang tidak bertanggungjawap:






Adalah satu ketakutan kepaa pengguna bank jika maklumat akaun kita begitu mudah untuk didedahkan kepada pihak lain. Malah apabila pendedahan akaun berlaku adalah tidas mustahil untuk wang yang ada didalam simpanan kita curi begitu mudah sepertimana yang kita dengar berlaku.

Pihak PKR begitu komited dalam mempertahankan Rafizi Ramli dari PKR atas kesalahan mendedahkan maklumat pelanggan Bank bersama sama pekerja Bank Public Bank. Mereka mempertahankan tindakan Rafizi Ramli atas alasan demi kesedaran rakyat yang pada pandangan Gomo adalah satu sandiwara bagi menutup kesalahan utama iaitu mendedahkan maklumat sulit pelanggan.

PENJENAYAH

Adakah kita sebagai pengguna bank mahu manusia seperti Rafizi Ramli dan pekerja Bank tersebut bercambah? Apakah kita mahu kejadian seumpama ini berlaku lagi dan memungkin kan kita pula menjadi mangsa seterusnya?

Inilah yang kita perlu sedar bahawa maklumat kita yang cukup terperinci berada dipihak bank. Dan menjadi musibat jika pihak bank GAGAL menjaga kerahsian akaun keewangan kita sehingga menyebarkan ianya bocor kepada pihak pihak lain yang boleh menggugat kita sendiri.

Rakyat Malaysia tidak perlu bersimpati dengan nasib Rafizi Ramli dan pekerja Bank tersebut sebaliknya kita mesti mendesak agar tindakan tegas dikenakan keatas mereka agar menjadi pengajaran buat mereka yang lain agar tahu apa itu undang undang.

i.) melanggar Akta Institusi Perbankan dan Kewangan 1989 (BAFIA) apabila mengedarkan dokumen akaun bank yang sepatutnya rahsia kepada media 7 Mac lalu.


ii.) Sabit kesalahan jadual Empat Seksyen 103 BAFIA kerana melanggar seksyen 97 (1) (3) (Hukumannya) adalah penjara 3 tahun dan denda RM 3juta.


iii.) Bank yang membocorkan rahsia patut di siasat kerana melanggar BAFIA kerana mengeluarkan maklumat sulit pelanggan tanpa kebenaran. Maklumat yang dicetak adalah maklumat cetakan dalaman bank untuk penilaian kredit dan baki bank bukannya penyata biasa yang dihantar kepada pelanggan yang boleh dimuat turun atau diakses oleh orang ramai.



Fikir Fikirkan....



Psssttt... Salah tetap salah, tidak ada maaf buatmu rafizi Gay jamban



DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Papa Gomo Menafikan Pernah Peluk Abby Abadi


Gomo tak pernah jumpa nak bersentuhan dengan Abby Abadi ni. Niat nak pegang dia ke, itu ini ke semua tu tidak pernah terlintas. Al Maklum memamdangkan Abby Abadi ni bukan taste Gomo. Tapi ada blogger yang cuba melemparkan fitnah keatas Papa Gomo yang kononya Papa Gomo PELUK Abby Abadi. Memang biadap blogger tersebut.

Papa Gomo Peluk Abby Abadi KLIK DISINI


Psssttt.... Fitnah je bulan pose bebudak ni, Gosip artis pulak.....


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Alan Yun Pelakon Filem Tanda Putera Mangsa Kekejaman DAP Komunis


Begitu hebat filem "Tanda Putera" diserang oleh gerombolan pembangkang terutama dari pihak DAP. Serangan yang bertali arus tersebut dilancarkan sebaik sahaja beberapa blogger memuji filem Tanda Putera yang dipertontonkan bulan lalu di The Curve Damansara. Malah Gomo juga salah seorang yang menyaksikan filem tersebut pada hari itu bersama rakan blogger lain seperti Gerakan Anti PKR, Medan Info Kita.

Apa yang Gomo nak sampaikan disini adalah nasib malang buat pelakon baru yang mempunyai bakat besar dalam arena seni tanah air negara. Pelakon berbangsa cina bernama Alan Yun yang mana merupakan salah satu watak yang penting dalam filem Tanda Putera.

Lihat video dibawah ini dan cari dimana kesalahan Alan Yun dalam temubual tersebut.



Tidak ada satu pun perkataan yang dikeluarkan Alan Yun membidas mana mana pihak dalam video diatas. Malah beliau dengan rendah diri meminta para penonton untuk melihat setiap sudut dalam filem tersebut dalam cara yang positif. tetapi?

Serangan bertali arus dilancarkan kepada Alan Yun melalui komen didalam You Tube video tersebut. Komen yang bukannya datang dari pihak lain tetapi dari bangsa Alan Yun sendiri iaitu bangsa Cina.

Komen berbaur perkauman dan cukup tragis untuk Gomo nyatakan disini yang mana Alan Yun dimaki dan dihambur dengan cukup luar biasa oleh pengomen pengomen bangsa Cina yang mana Gomo boleh sahkan ianya adalah dari kalangan jentera DAP.



DAP takut dengan filem Tanda Putera yang mana menjelaskan cerita sejarah dan fakta mengenai tragedi 13 Mei. Malah didalam berberapa adengan dalam filem tersebut juga ditunjukkan dengan jelas bahawa bukan sahaja DAP yang terlibat malah GERAKAN juga merupakan dalang tragedi 13 Mei yang berlaku.

Tidak hairanlah jika DAP sanggup menghina dan mencaci bangsa mereka sendiri demi kerana nak menutup kekejaman dan kesalahan mereka dimasa lalu agar generasi Cina yang ada hari ini lupa bahawa DAP adalah sebuat parti RACIST yang cukup sinonim dengan KOMUNIS.

Filem Tanda Putera akan ditayangkan pada tahun ini dan adalah menjadi harapan besar untuk Gomo dan rakan rakan Blogger lain mempertahankan filem sejarah ini agar dipertontonkan kepada rakyat Malaysia.



Jika DAP tidak terlibat dalam kejadian kejadian sepertimana yang dipaparkan dalam filem Tanda Putera kelak adalah wajar untuk mereka MENYAMAN pihak filem Tanda Putera. Dan buat masa sekarang usahlah DAP menyalak keserata alam menyatakan filem Tanda Putera adalah satu pembohongan dan kerja jahat UMNO kerana mereka sebenarnya takut dengan kebenaran yang akan disampaikan nanti.

Buat Alan Yun bersabarlah dengan karenah bangsat DAP ini. Anda dan rakan Cina yang lain boleh lihat betapa kejamnya DAP ini sehinggakan sanggup menutup periuk nasi sesama bangsa walaupun berlainan ideologi. Malah mereka DAP tidak dapat berfikir dengan waras antara Politik dan Kerja seni sehinggakan apa sahaja yang tidak menyebelahi mereka akan diserang habis habisan.


Psssttt.... Watak Alan Yun terbaik kerana mengambarkan bangsa Cina yang tersepit dengan pergaduhan kaum waktu 13 Mei.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT



Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP