Sabah For Sabahan - Rakyat Sabah Wajar Pertahankan Musa Aman Dan Menolak Anwar Ibrahim

Friday, August 10, 2012

Bakal Penasihat Keewangan Negeri Sabah

Semakin hampir Pilihanraya semakin berdentum sana sini isu lompat parti terutamanya dari negeri dibawah Bayu Sabah. Lompat si katak lompat yang mana bukan pekara baru bagi pemain politik negeri Sabah sebaliknya sudah lama berlaku.

Gomo tidak hairan dengan keadaan yang mana pemimpin politik Sabah yang lompat dari parti A ke parti B dan kemudiannya lompat balik ke parti A. Ini merupakan lumrah dinegeri Sabah kerana kita harus ingat "SABAH untuk SABAH".

Cuma apa yang menjadi kerisauan Gomo adalah percaturan pemimpin luar dari Sabah iaitu pemain politik dari Semenanjung yang dilihat menjadi pemain catur dalam mencorakkan politik negeri Sabah. Kenapa pemimpin politik semenanjung sibuk nak mencampuri urusan politik negeri Sabah?

Anwar Ibrahim yang merupakan orang Semenanjung sibuk mengatur siapa yang nak lompat dan siapa yang bakal menjawat jawatan Ketua Menteri jika Sabah jatuh ketangan pihak pembangkang. Siapa Anwar Ibrahim? Anak Sabah kah dia?

Datuk Seri Musa Aman

Musa Aman Ketua Menteri Sabah begitu komited dalam membangunkan negeri Sabah sampaikan banyak projek projek yang dibangunkan di Sabah lebih ditumpukan kepada anak anak Sabah. Pemimpin luar yang cuba masuk ke negeri Sabah untuk melobi tender dan sebagainya ditolak kerana Musa Aman memberi keutamaan kepada anak Sabah. Dan ini realitinya apabila Sabah dipimpin oleh anak Sabah yang komited dengan negeri kelahirannya.

Tidak cukup dengan Anwar Ibrahim yang sedang galak mencatur politik Sabah ada desas desus pula menyatakan ada juga pimpinan lain yang sedang berusaha menjatuhkan Ketua Menteri Musa Aman di Sabah. Percaturannya mudah iaitu bekerjasama dengan Anwar Ibrahim kerana DANA KEEWANGAN akan disponsor oleh Anwar Ibrahim dalam menjayakan misi tersebut.

Benar sepertimana Gomo nyatakan diatas bahawa LOMPAT PARTI pekara biasa bagi pemain politik Sabah tetapi jika difikirkan balik terutama rakyat Sabah siapa yang akan mndapat manfaat jika Musa Aman tersingkir dan Anwar Ibrahim berjaya? Siapa yang akan mendapat manfaat dari pekara tersebut? Pemimpin yang akan mengetuai Sabah kelak sudah pasti menjadi BONEKA kepada Anwar Ibrahim.

Lihat sahaja PKR yang mana Presiden nya Wan Azizah, tetapi siapa yang mendominasi PKR secara total? Apakah tidak jelas bahawa Wan Azizah adalah BONEKA kepada Anwar Ibrahim?

Lihat pula di Selangor yang mana Anwar Ibrahim sebagai Penasihat Keewangan Negeri Selangor. Segala macam projek di Selangor mestilah melalui pejabat Anwar Ibrahim terlebih dahulu dan keputusan projek tersebut mestilah mendapat kelulusan Anwar Ibrahim. Apakah tidak jelas bahawa Selangor merupakan Kerajaan BONEKA Anwar Ibrahim?

BONEKA ANWAR IBRAHIM

Bagaimana pula di Sabah kelak jika Anwar Ibrahim melalui Pakatan mereka berjaya membentuk kerajaan? Siapa yang berkuasa? Pemimpin Sabah? Lupakan lah kerana segala DANA datang dari Anwar Ibrahim dan adalah semestinya yang akan berkuasa adalah Anwar Ibrahim orang semenanjung dan kerajaan Sabah waktu itu hanyalah BONEKA buat Anwar Ibrahim semata mata.

Rakyat Sabah harus sedar pekara ini kerana Sabah adalah untuk Sabahan. Walaupun Gomo orang semenanjung namun Gomo melihat jika rakyat Sabah terutama pemimpin yang ada waktu ini sanggup bekerjasama dengan Anwar Ibrahim maka tidak mustahil Sabah akan jatuh ketangan Anwar Ibrahim yang bukan anak Sabah sebaliknya akan menjahanamkan politik serta Ekonomi Sabah.

Sabah For Sabahan

Apa yang anak sabah akan dapat jika Anwar Ibrahim selaku penasihat Keewangan negeri Sabah? Fikir fikirkanlah......... Pertahankan Ketua Menteri Musa Aman waktu ini kerana beliau telah membuktikan bahawa Ekonomi Sabah meningkat dari masa ke semasa dan merubah Sabah kearah lebih maju dari sebelumnya.


Psssttt.... Ada juga cerita kata pemimpin UMNO Semenanjung masuk campur urusan politik Sabah..... Emmmm Nak apa tu?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Rakyat Menentang Pendedahan Maklumat Pelanggan Oleh Pihak Bank


Pelanggaran peraturan-peraturan yang dinyatakan di dalam BAFIA merupakan satu kesalahan yang amat serius. Oleh itu, sesiapa sahaja yang bekerja di dalam mana-mana institusi kewangan seharusnya telah diberikan taklimat mengenai akta ini oleh phak pengurusan. Pihak pengurusan perlu menekankan, terutamanya kepada pegawai-pegawai atau kerani-kerani bank yang baru tentang akibat dan kesan yang perlu dihadapi sekiranya peraturan-peraturan yang dinyatakan didalam BAFIA tidak dipatuhi. Senarai penalti dan hukuman juga telah dinyatakan dengan jelas di dalam Jadual Keempat BAFIA , ini termasuklah hukuman penjara dan denda.

BAFIA bukanlah sesuatu yang baru , malah terdapat akta yang serupa dinegara-negara maju yang melindungi kerahsiaan akaun pelanggan-pelanggan bank dari pengetahuan umum. Apabila pelanggan berurusan dengan bank, bererti mereka telah memberikan sepenuh kepercayaan kepada bank berkenaan untuk melindungi segala maklumat-maklumat kewangan dan peribadi pemilik akaun. Kes pendedahan akaun NFC oleh Pengarah Strategik PKR, Rafizi Ramli dengan bantuan seorang bekas kerani Public Bank agak mengejutkan kerana selaku seorang akauntan bertauliah, Rafizi seharusnya peka mengenai akta ini.

Baca Selanjutnya KLIK DISINI

Psssttt... Rafizi Ramli PKR dan Pekerja Public Bank tetap bersalah dan patut dihukum.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Surat Komplot Jatuhkan Ramasamy DAP Didalangi Guan Eng Tersebar


Cukup panas nampaknya pendedahan yang ada waktu ini dalam membongkarkan kegiatan sumbang parti DAP yang dikuasai pihak Komunis.

Cukup hebat kerana bukti yang ada ini sedang cuba ditutup oleh puak DAP terutamanya pimpinan DAP berbangsa India.

DAP telus? Tidak Racist?

Jom layan pendedahan penuh insiden ini
KLIK DISINI

Psssttt... Lim Guan Eng cuba menutup isu yang terbongkar ini.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBATRead more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP