Pembangkang Tidak Layak Tadbir Negara - Shabery Cheek

Monday, September 3, 2012UMNO sebagai sebuah parti pemerintah tidak rela melepaskan negara yang dibangunkan kepada rakyat sekian lama kepada 3 gabungan parti pembangkang yang tidak pernah berjasa kepada Negara.

Ahli Majlis Tertinggi UMNO Malaysia Dato' Sri Ahmad Shabery Cheek berkata, Pakatan Pembangkang terbukti gagal mentadbir dengan baik menerusi pentadibiran 4 Negeri yang dikuasai mereka.

“Apa jasa mereka (PAS, DAP dan PKR)… negeri yang mereka perintah (Selangor, Kelantan, Pulau Pinang dan Kedah) sekarang pun tidak ada sebarang jasa dan gagal menunaikan janji. Inikan pula hendak diberikan sebuah negara,” katanya selepas merasmikan Persidangan Perwakilan UMNO Bahagian Alor Gajah di Institut Latihan Perindustrian (ILP) Selandar di sini, semalam.

Menteri Belia dan Sukan itu turut menggesa rakyat menolak Parti Pembangkang dan mengembalikan kekuatan Kerajaan Barisan Nasional (BN) yang lebih beryakinan menerusi pengalaman membangunkan Negara sejak sekian lama.

Beliau juga menggesa agar rakyat mengambil contoh tindakan Pembangkang menggunakan beberapa Badan Bukan Kerajaan (NGO) dalam mempamerkan pemberontakan penyokong-penyokong mereka menerusi penganjuran Perhimpunan Ambang Merdeka : Janji Demokrasi baru-baru ini.

“Tindakan pemimpin serta pengikut mereka terus menerus melakukan perbuatan melampau seperti memijak gambar pemimpin negara dan membawa bendera ‘baru’ satu lagi bukti rakyat perlu menolak pakatan pembangkang.

“Melalui Himpunan Janji Demokrasi di malam ambang merdeka itu, pembangkang mungkin ada niat hendak mengubah perkara asas pembinaan penubuhan Malaysia,”

KL POSPsssttt.... Rakyat Malaysia boleh menilai apa yang disumbangkan oleh pihak pembangkang kepada Malaysia selama ini.DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBATRead more...

PANAS - Pelajar Tahfiz Enggan Bersalam Dengan Rosmah Mansor Ternyata Satu Fitnah Jahat PAS.


Fitnah Fitnah Fitnah dan terus fitnah itulah mainan Pakatan Pembangkang yang selama ini cukup jijik dalam melaporkan berita fitnah keatas pihak disebelah pro Kerajaan. Perdana Menteri dan pemimpin lain cukup hebat dilemparkan fitnah malah isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor juga cukup hebat diserang kiri dan kanan oleh puak Pembangkang ini.Harakahdaily sebuah portal milik PAS telah melemparkan fitnah jahat keatas Datin Seri Rosmah apabila menyatakan bahawa pelajar Tahfiz enggan bersalam dengan Rosmah Mansor. Malah pekara itu cukup memualkan para pembaca apabila portal PAS ini menyerang keperibadian Rosmah Mansor secara bertubi tubi.

Namun demikian portal KL POS yang mana dikaitkan dengan artikel oleh Harakahdaily tampil memberikan penjelasan berhubung pekara tersebut yang mana gambar Datin Seri Rosmah Mansor bersalam dengan remaja pusat Tahfiz ada namun pihak pembangkang telah cuba SPIN isu tersebut dan tidak mengeluarkan gambar bersalam tersebut sebaliknya dua keping gambar yang memaparkan Rosmah Mansor dan remaja Tahfiz menghulurkan tangan sahaja dikeluarkan Harakahdaily.

Penjelasan Penuh KL POS Berhubung Fitnah Harakahdaily
KLIK DISINI


Inilah bala apabila sudah diasuh untuk melemparkan fitnah kepada pihak pro Kerajaan. Isu pelajar Tahfiz enggan bersalam dengan Rosmah Mansor nampaknya telah menjerat pihak pembangkang kerana mereka melemparkan fitnah secara jelas walaupun hakikatnya pelajar Tahfiz cukup mesra dan sayang pada Rosmah Mansor.

Gomo nak ingatkan kepada rakyat Malaysia bahawa dalam hidup kita ini jangan mudah untuk diperbodohkan oleh pihak tertentu terutama daripada pihak pembangkang. Banyak lagi siu yang penting buat rakyat untuk kita diperdebatkan dan diwar warkan dan bukannya cereka fitnah yang dimainkan sepertimana dilaporkan portal utama milik PAS ini.

Cukup cukup lah menyerang Rosmah Mansor wahai puak pembangkang. Jangan lah melemparkan fitnah bagi mewujudkan kebencian rakyat kepada isteri Perdana Menteri. Seeloknya puak pembangkang tumpukan pada usaha membela rakyat. Rosmah Mansor bukan nak bertanding untuk sebarang jawatan dalam politik sepertimana Wan Azizah isteri Anwar Ibrahim. Tugas Rosmah Mansor adalah menjaga suaminya dan membantu Malaysia dalam peringkat global untuk terus menaikkan nama Malaysia ke peringkat lebih tinggi.Rakyat perlu menolak Fitnah yang dimainkan oleh pihak pembangkang terutama Harakahdaily dalam isu ini. Dan pihak Harakahdaily sewajarnya membuat satu permohonan maaf keatas Datin Seri Rosmah Mansor atas artikel yang dilakukan sebelum ini. Sesungguhnya minta maaf adalah lebih baik untuk mendapat kepercayaan rakyat.

Lagi Bukti Fitnah Harakahdaily KLIK DISINI


Psssttt... Hangpa ingat pihak Harakahdaily PAS akan mohon maaf atas artikel fitanh mereka?

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP