Tak Nak Tergugat Dalam Politik, Baru Nak Minta Maaf

Saturday, September 22, 2012
Timbalan Ketua Umno Sabah, Datuk Seri Salleh Said Keruak hari ini menyifatkan tindakan pengerusi DAP Perak Datuk Ngeh Koo Ham yang memohon maaf melalui akaun Twitternya berhubung bantahan terhadap penyiaran sebuah filem anti-Islam, sebagai langkah psikologi untuk mengawal kerosakan, dan tidak ikhlas.

Beliau berkata Koo Ham sepatutnya segera memohon maaf selepas menyiarkan komennya yang menyifatkan perbuatan umat Islam di negara ini membantah penyiaran filem berkenaan sebagai tindakan membuang masa dan tenaga.

Walaupun ahli DAP itu telah memohon maaf, namun hakikat yang tidak boleh diubah ialah beliau pada mulanya berdegil dan enggan memohon maaf berhubung kenyataan tersebut.

Menurut Salleh, Koo Ham hanya memohon maaf selepas dikritik oleh banyak pihak, khususnya umat Islam.

"Jelas sekali, ini merupakan psikologi bagi mengawal kerosakan. Ia hanya dibuat setelah memikirkan akibat daripada perbuatannya itu. Beliau (Koo Ham) menarik balik kenyataannya melalui Twitter itu apabila didesak berbuat demikian kerana takut akibat yang akan ditanggungnya daripada segi politik.

"Komen itu mencerminkan belang sebenar para pemimpin DAP. Bayangkanlah sekiranya DAP berkuasa. Sekarang pun (seperti yang terjadi) para pemimpin DAP tidak peka terhadap perasaan orang lain, terutama umat Islam," kata Salleh ketika berucap pada satu majlis anjuran Pertubuhan Bajau Bersatu Sabah (USBO) Cawangan Keningau di Kampung Kota Ayangan, dekat sini.

Sebelum ini, Koo Ham telah mengeluarkan kenyataan mempersoal hasrat Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaludin untuk mengadakan bantahan terhadap penerbitan filem itu dan bertanya sama ada umat Islam membuang terlalu banyak masa dan tenaga berkaitan isu itu.

Filem bajet rendah arahan Sam Bacile dari California itu menghina Nabi Muhammad S.A.W. dan mencetuskan bantahan besar-besaran di seluruh dunia Islam.
 DAP ANTI ISLAM 
PAS ITU MELAYU 
UMNO ITU ISLAM 
 ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

PAS Mesti Ikut Saranan Pemuda UMNO Keluar Pakatan

 alt
"Bila ada orang Islam dan bukan Islam yang ingin berhimpun bagi menunjukkan tanda protes terhadap filem yang menghina Nabi Muhammad SAW, ada individu yang berkata seolah-olah tindakan itu membazir tenaga dan masa.

Selanjutnya klik siniDAP ANTI ISLAM
 PAS ITU MELAYU
 UMNO ITU ISLAM 
 ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Penerbit Filem Hina Islam Harus Direjam

alt 

Pemuda Umno menggesa kerajaan Amerika Syarikat (AS) dan Perancis mengambil tindakan terhadap penerbit filem serta pelukis karikatur yang telah menghina Nabi Muhammad SAW.

Presidennya, Khairy Jamaluddin berkata, jika tiada tindakan yang diambil maka mereka dianggap bersubahat dalan melakukan penghinaan secara langsung terhadap agama dan umat Islam.

Selanjutnya klik sini
DAP ANTI ISLAM
 PAS ITU MELAYU
 UMNO ITU ISLAM 
ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP