Timbalan Ketua Menteri Sabah Tak Faham Apa Fungsi Parabola

Wednesday, December 5, 2012
KALAU Pakatan Rakyat yang berkata kerajaan pusat menganaktirikan rakyat Sabah dan Sarawak tentulah kita faham apakah tujuannya. Tetapi apabila orang besar Sabah di dalam kerajaan negeri Sabah sendiri yang mempersoalkan kebersamaan layanan kerajaan pusat terhadap rakyat di Semenanjung dan Sabah Sarawak tentulah ianya merupakan BOLA TANGGUNG yang ditunggu tunggu oleh Pakatan Rakyat.
Biar apapun permasalahan yang dihadapi oleh pemimpin kerajaan daripada negeri di bawah bayu itu sebagai pemimpin daripada parti yang sama rasanya beliau mempunyai banyak akses untuk bertanya secara terus kepada pemimpin di kerajaan pusat berhubung kekeliruan yang timbul di benaknya.
Yang menghairankan mengapa beliau mengambil pendekatan untuk menyuarakan ketidakpuashatian beliau di  akhbar yang pastinya mengundang campurtangan pimpinan Pakatan Rakyat untuk memburuk-burukkan kerajaan. Adakah udang di sebalik batu?
Struktur mukabumi Sabah dan Sarawak telah menyebabkan rata-rata rumah di sana mempunyai cakera parabola yang membolehkan rakyat di sana menikmati siaran televisyen sebagaimana rakyat di Semenanjung.  
Adakah parabola boleh digunakan untuk capaian akses internet? Read More.....

GOMO : Gua pun tak faham dengan cara sebegini yang dilakukan Timbalan ketua Menteri Sabah. Antara PARABOLA dan Capaian aksess Internet. Dua dua nya adalah satu pekara yang berbeza yang mana Parabola bersesuaian untuk siaran televisyen dan bukannya untuk Internet sepertimana yang didakwa oleh TKM Sabah.

Gomo harap Timbalan Ketua Menteri Sabah dapat peka dengan pekara ini agar cakap semberono dengan mensamakan Parabola dengan capaian internet tidak lagi berulang. TKM Sabah sepatutnya bertanyakan dulu kepada Menteri Penerangan dalam pekara ini dan bukannya bertindak agresif dengan menyalahkan Menteri bertanggungjawap sedangkan berada didalam satu pasukan yang sama.
Pekara sebegini tidak sepatutnya berlaku memandangkan Bola Tanggung diberikan buat pihak pembangkang hasil dari ketidak Cerdikkan Timbalan ketua Menteri Sabah membezakan parabola dengan Capaian Internet.

Psssttt....Semoga kita seluruh rakyat Malaysia tahu membezakan antara Parabola dengan Capaian Internet.

Undi PKR Bawa Kehancuran Negara 
Undi PAS Bawa Pepecahan Umat Islam 
Undi DAP Bawa Penindasan Bangsa 
Undi BN Bawa Kemakmuran Agama, Bangsa Dan Negara.


Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP