Hishammuddin Hussein Cabar Pakatan Pembangkang

Monday, December 10, 2012Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein menyifatkan dakwaan terdapat 300,000 kaum India tiada dokumen pengenalan diri atau tidak menjadi warganegara Malaysia bermotif politik.

Katanya dakwaan itu bertujuan meniup perasaan benci terhadap Barisan Nasional (BN) menjelang pilihan raya umum ke-13, selain cuba mencetuskan konflik kerana hanya membabitkan satu kaum.

"Mengapa dibawa sekarang, mengapa jumlah itu dibesarkan sehingga 300,000, ia merupakan jumlah yang tidak ada asas langsung," katanya kepada pemberita selepassesi Perjumpaan Menteri Bersama Peserta Kursus Outreach Top 5 Bagi Pegawai Kumpulan Pengurusan dan Profesional KDN, di sini, Isnin.

Katanya tindakan segelintir pemimpin pembangkang untuk berdemonstrasi di hadapan Jabatan Pendaftaran Negara pada Rabu ini juga menunjukkan mereka tidak ikhlas dalam usaha kononnya untuk menyelesaikan isu tersebut.

"...kalau betul 300,000 beri kepada kita, kita uruskan. Nak berdemonstrasi dan berkisar pada perkauman di mana satu kaum sahaja, saya tengok ada matlamat-matlamat tertentu,"

Lagi Selanjutnya KLIK DISINI


GOMO: Gua hanya nampak satu pekara sahaja diatas polemik terbaru yang dilakukan pakatan pembangkang ni. Lain dan tidak bukan adalah nak mencetuskan huru hara dan kekecohan sepertimana yang dilakukan oleh puak Hindraf pada tahun 2007 yang lalu.

Harus kita ingat mereka pembangkang semenjak pilihanraya 2008 sudah acap kali membuat himpunan untuk mencetuskan huru hara namun ianya gagal. BERSIH 1.0 yang gagal menjadikan pula BERSIH 2.0 yang juga gagal. Perlaksanaan BERSIH 3.0 juga gagal malah mengakibatkan kecaman apabila puak pembangkang bertindak ganas dengan menjahanamkan harta awam.

Banyak kali cubaan pembangkang untuk menjadikan Malaysia kucar kacir sepertimana yang berlaku di Syria, Mesir dan lain lain negara namun atas kebijaksanaan pemimpin Kerajaan maka usaha pembangkang digagalkan. Jadi untuk isu yang didakwa pembangkang ini Gomo lihat ianya jelas adalah untuk mencetuskan kekecohan menjelang PRU yang bakal tiba tidak lama lagi.

Kita mahukan keamanan

Menteri Dalam Negeri D.S. Hishammuddin Tun Hussein yang mencabar pihak pembangkang menyerahkan bukti tentang 300 Ribu kaum India yang tidak memiliki kad pengenalan. Jadi kita sama sama lihat apakah pihak pembangkang akan menyerahkan menampilkan bukti tersebut ataupun mereka akan tetap berkeras dengan demo jalanan. Rakyat boleh nilai.....

Psssttt.... Tak habis habis mereka ini puak pembangkang nak mencetuskan kekecohan....

 Undi PKR Bawa Kehancuran Negara 
Undi PAS Bawa Pepecahan Umat Islam 
Undi DAP Bawa Penindasan Bangsa 
Undi BN Bawa Kemakmuran Agama, Bangsa Dan Negara.


Read more...

PUNDEK - Pemimpin Pakatan Arahkan Rumah Ibadat Hindu Seluruh Selangor Dimusnahkan

 Kekejaman Rejim Kerajaan Pakatan PKR,PAS,DAP Selangor
"Kasi Pecah" Kekejaman Rejim Kerajaan Pakatan PKR,PAS,DAP Selangor
"Kasi Pecah"

 

 Kekejaman Rejim Kerajaan Pakatan PKR,PAS,DAP Selangor
"Kasi Pecah"

 

Kekejaman Rejim Kerajaan Pakatan PKR,PAS,DAP Selangor
"Kasi Pecah"

 

Kekejaman Rejim Kerajaan Pakatan PKR,PAS,DAP Selangor
"Kasi Pecah"

 

 Kekejaman Rejim Kerajaan Pakatan PKR,PAS,DAP Selangor
"Kasi Pecah"

 

 Kekejaman Rejim Kerajaan Pakatan PKR,PAS,DAP Selangor
"Kasi Pecah"

 

Kekejaman Rejim Kerajaan Pakatan PKR,PAS,DAP Selangor
"Kasi Pecah"


Lokasi Rumah Ibadat Kaum Hindu yang dipecahkan
oleh Kerajaan Pakatan PAS,DAP,PKR Selangor ini terletak di
Taman Seroja, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang.


Pada tahun 2007 sebuah kuil hindu di Padang Jawa, Shah Alam telah dirobohkan selaras dengan perintah mahkamah. Ini kerana kuil pemilik tanah dimana kuil itu dibina mahu memajukan kawasan berkenaan. Bukan sahaja kuil yang dirobohkan, ia melibatkan rumah penduduk dan juga surau.

Kerajaan negeri pimpinan BN ketika itu telah mengarahkan pemaju agar menyediakan rumah ganti kepada penduduk yang rumah mereka dirobohkan. Begitu juga dengan kuil yang tersebut. Bukan setakat diberi tapak sebagai ganti untuk membina kuil baru, malah pihak kuil juga turut diberi pampasan RM 40’000. 00.

Pada ketika itu PKR , PAS dan DAP masih lagi pembangkang di negeri Selangor. Mereka bersama-sama HINDRAF telah mengeksploitasi kes perobohan kuil itu semaksimum mungkin hingga mengundang perasaan marah orang-orang india yang beragama hindu, dan seterusnya mereka bangkit dalam satu perhimpunan besar di Kuala Lumpur pada pada 25.11.2007 hingga mencetuskan rusuhan.

Tidak berhenti di situ, PKR, PAS ,DAP dan HINDRAF  terus mencanang kes berkenaan hingga menjadi semakin kronik yang akhirnya kita semua dapat menyaksikan hampir 100 peratus orang-orang india menolak BN dalam PRU 2008 hingga menyebabkan BN hilang tampuk kuasa di negeri Selangor.

Setelah membentuk kerajaan pada Mac 2008 dan sebaik sahaja pentadbiran pimpinan Khalid Ibrahim memasuki Bangunan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah mereka telah mengeluarkan arahan supaya sebarang kuil atau rumah ibadat lain yang wujud sebelum 2008 agar tidak dirobohkan.

Bagaimanapun itu hanya janji sewaktu mereka baru mendapat kuasa. Itu hanya janji sebelum mereka nampak wang ringgit. Apabila sudah nampak wang ringgit, segalanya boleh berubah.

Semenjak mereka memerintah banyak kuil yang telah dirobohkan. Antaranya di Kajang dan Shah Alam. Salah sebuah kuil di Subang Jaya yang berusia 124 tahun (kuil Seafield Sri Maha Mariamman) juga sedang menunggu masa untuk dirobohkan. Perkara berkenaan boleh dibaca di www.sinarharian.com.my. Read More...
Xavier Jayakumar Exco Kerajaan Negeri
Pakatan Selangor Tidor!!!

Gua malas nak cakap pasal kejadian ni sebab Gua dan ramai lagi yang sememangnya dah tahu bahawa Pakatan PAS,DAP dan PKR ni memang kejam lagi Zalim. Tragedi Kg Buah Pala yang mana dirobohkan oleh kerajaan Rejim Zionis DAP keatas masyarakat India dulu sudah menjadi bukti bahawa mereka Pakatan PAS,DAP dan PKR hanya pandai menabur janji tetapi tidak menunaikan janji sebaliknya bertindak lebih kejam dan buas berbanding Barisan Nasional.


Rumah Ibadat dalam rumah pun dipecahkan
kerajaan Pakatan PAS,DAP, PKR Selangor.
"Dalam Rumah Sendiri Kena Pecah. Zalim"

Buat masyarakat India khusunya di Selangor anda semua boleh fikir dan nilai sendiri tragedi yang mana dipaparkan sepertimana gambar diatas. Renung renungkanlah wahai kaum India, fikir kan apa nasib anda akan datang dibawah kerajaan Zalim PKR,PAS dan DAP ini.

Hanya pemimpin India PKR sahaja yang kaya raya dan kenyang sepertimana Xavier jayakumar sampaikan dalam sidang dun pun tidor coz dan kenyang dengan limpahan wang dan nikmat projek hasil keringat rakyat!!!

Psssttt..... Kaum India kena bangkit, bangkit menentang Pakatan PAS,DAP dan PKR pada PRU 13 nanti.Undi PKR Bawa Kehancuran Negara 
Undi PAS Bawa Pepecahan Umat Islam 
Undi DAP Bawa Penindasan Bangsa 
Undi BN Bawa Kemakmuran Agama, Bangsa Dan Negara.


Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP