Rafizi Ramli Semakin GAGAL

Wednesday, December 26, 2012Rafizi Ramli, satu nama yang cukup gah dengan memiliki kebolehan mengesan sebarang bentuk penyelewengan mahupun skandal yang boleh diklasifikasikan sebagai berskala besar dan dikategorikan sebagai isu yang memberikan impak yang besar.

Kebolehan beliau membangkitkan sesuatu isu sehingga mampu menjatuhkan kedudukan seorang Menteri dalam isu NFC dan isu terbaru melibatkan hasil penyelidikan juga boleh membuatkan seorang lagi Menteri bakal tersungkur jika kena pada gaya dan caranya.

Namun sejak kebelakangan ini kemampuan dan kebolehan Pengarah Strategi Parti Keadilan Rakyat (PKR) ini menghidu bau penyelewengan dan skandal tampak semakin merosot malah mungkin sudah tidak berfungsi lagi. Semakin banyak perkara dan isu penyelewengan begitu mudah membolosi radar pengesan Rafizi.

Agak malang, jika pada suatu ketika Rafizi mampu bergerak jauh dengan kemampuan melakukan kerja lebih masa dalam mendapatkan bahan bukti dalam kes klasik NFC, Pengarah Strategi PKR ini telah mengecewakan para peminatnya apabila lebih banyak berdiam diri berhubung dengan penyelewengan dalam kem pembangkang.

Pemberian 'nyawa' terhadap Talam Corporation oleh Menteri Besar dan kerajaan negeri Selangor gagal dimanfaatkan sebaiknya oleh Rafizi sebagai 'whistleblower'. Berkemungkinan hubungan rapat beliau dengan penasihat ekonomi RM1.00 kerajaan negeri Selangor membuatkan Rafizi terpaksa malu alah dan berdiam diri untuk seketika.

Selanjutnya klik sini


Undi PKR Bawa Kehancuran Negara 
Undi PAS Bawa Pepecahan Umat Islam 
Undi DAP Bawa Penindasan Bangsa 
Undi BN Bawa Kemakmuran Agama, Bangsa Dan Negara.

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP