Azam 2013 Pastikan Kita Mengundi Barisan Nasional

Tuesday, January 1, 2013





Selamat tahun baru 2013 kepada seluruh rakyat Malaysia terutamanya para pengundi yang akan menjalankan tanggungjawap pada PRU 13 nanti yang bakal menjelang tiba beberapa bulan sahaja lagi.

Tidak ada apa apa harapan Gomo kepada pembaca Blog kecil ini melainkan mengharapkan agar para pembaca Blog Papa Gomo ini bersama sama dengan Gomo memastikan PRU 13 nanti Barisan Nasional akan terus mentadbir negara dengan membawa agenda Tranformasi Datuk Sri Najib Tun Abdul Razak Perdana Menteri bagi meneruskan Wawasan 2020 Ilham dan cetusan Tun Dr Mahathir bekas Perdana Menteri Malaysia.

 
Si bangsat ini sedang menunggu peluang yang sesuai untuk
mengambil alih kuasa bagi meneruskan agenda Penghapusan bangsa di Malaysia.

Sama sama kita menolak Pakatan pembangkang yang terdiri PAS,PKR dan DAP pada PTU 13 kelak. Ingatlah bahawa masa depan negara terletak ditangan kita semua dan berfikirlah secara waras apakah kita mahu sebuah kerajaan yang lemah dengan dipimpin oleh seorang pelakon Porno dan pengamal Homoseksual?

Barisan Nasional adalah pilihan yang tepat buat semua, Tranformasi yang dibawa oleh Perdana Menteri Malaysia Datuk Sri Najib Tun Abdul Razak membuktikan pelbagai kemajuan dan faedah yang diperolehi rakyat Malaysia hari ini.


Mara kita ke hadapan dengan agenda Tranformasi Nasioanl dan bukannya mundur kebelakang dengan reformasi Basi yang hanya tahu menjahanamkan perpaduan dan keharmonian negara.

Psssttt.... Tahun 2013 ni Gomo nak pastikan BN menang 2/3 pada Pilihanraya nanti, Amin

Undi PKR Bawa Kehancuran Negara 
Undi PAS Bawa Pepecahan Umat Islam 
Undi DAP Bawa Penindasan Bangsa 
Undi BN Bawa Kemakmuran Agama, Bangsa Dan Negara.


113 comments:

eszyamin January 1, 2013 at 8:14 PM  

kemenangan tetap bersama pihak yang benar...

Anonymous,  January 1, 2013 at 8:28 PM  

InsyaAllah, kami sekeluarga akan undi BN. Terima Kasih Malaysia.

Anonymous,  January 1, 2013 at 8:32 PM  

jgn harap aku n famili aku nk undi bn..no way!

Anonymous,  January 1, 2013 at 8:41 PM  

salam papagomo..undi pertama saya untuk pakatan rakyat..bersama2 kita menjaga kedaulatan malaysia..

Anonymous,  January 1, 2013 at 8:49 PM  

Adakah bangsa melayu dan ugama islam lebih selamat dan terjamin dibawah DAP? Tak tahukah di Singapura azan pun tak boleh guna speaker? Cuba kaji bagaimana PAP menghakis hak orang melayu dan ugama islam secara sistematik yang amat halus?

Anonymous,  January 1, 2013 at 8:49 PM  

Mana boleh kempen lagi, parlimen belum bubar. SPR kata salah tu. Kalau nak kempen PM kena kasi tahu tarikh PRU dulu.

Anonymous,  January 1, 2013 at 8:56 PM  

Dah 50 dah hak melayu terhakis, ko tidor ke. Bahasa melayu malap. Cuba ko pagi pagi azan dekat rumah Soi Lek, Samy ke, Soo koon ke, sure kena complain punya. Sama je. 2x5. Serawak mintak bible Allah ko kasi. Lemah jugak ko.

Anonymous,  January 1, 2013 at 9:10 PM  

Buat apa undi BN, Umno cukup lah. Itu pun yang bersih je kalau ada. Komponen lain tu sama je kutuk islam. Tak payah.

Anonymous,  January 1, 2013 at 9:19 PM  

Selamat tahun baru papa...terima kasih kerana mengingati kami untuk mengundi BN tapi sayang sekali..NO to BN

Anonymous,  January 1, 2013 at 9:24 PM  

8.56.. Selama ni siapa yg perjuangkan bahasa melayu sbg bahasa utama, membenarkan azan, tidak izinkan perkataan Allah ganti God yg diambil dari bibble lama versi indonesia. PR lah yg berani tolak perjuangan bangsa, bahasa, agama di negara majoriti islam...

Najib,  January 1, 2013 at 9:27 PM  

Dah 3x aku undi BN. Sekarang nak try PR pulak. Nampak macam menarik je.

Belum try belum tau...

Anonymous,  January 1, 2013 at 9:35 PM  

Orang PR pangkah je la PR xyah la nyemak kt blog pro BN. Jgn takut majoriti parlimen rasanya tetap milik BN soalnya skrg jaga la negeri masing2... Bnyk sangat masalah rakyat... Tolong beri perhatian trutama PKR... Malu wei negeri ketua pembangkang kalah.

PUTRA MERDEKA January 1, 2013 at 9:42 PM  

happy new year bro..semoga kita semua terus berjaya..!

Anonymous,  January 1, 2013 at 9:52 PM  

Mana pulak ko dpt info kat singapura azan tak boleh guna speaker??aku kejer kat haig road bro..dekat ngan masjid geylang serai..nak tipu tu agak2la..yg aku tau bacaan al-quran sebelum azan subuh tu x boleh kuat..hormat bgsa lain tgh tidur..

Anonymous,  January 1, 2013 at 9:53 PM  

yg puak2 pakatan roplah dok kempen ke hulu ke hilir berkenaan ABU itu apa bendanya...mungkin puak2 pakatan roplah tolong kempen untuk UMNO agaknya...ABU...Allah Berkati Umno...ataupun...ABU...Allah Bersama Umno

Anonymous,  January 1, 2013 at 9:59 PM  

Baguslah azan tak berbunyi lebih selesa tidur. Sekarang zaman moden lah...azan boleh guna alarm clock apa guna jerit-jerit lagi.

Anonymous,  January 1, 2013 at 10:02 PM  

CANA RAKYAT MESA NAK UNDI BN PRU 13 NI, SEMALAM SAJA KARNIVAL SAYANGI SELANGOR KAT ICITY BERAPA SAJA YANG HADIR....TU LAH PETANDANYA BAHAWA PAPAGOMO MASEH BERMIMPI DAN TERUS MIMPI......TAK ADA FORMULA LAGI DAH NAK MENANG.

Anonymous,  January 1, 2013 at 10:18 PM  

yes... BN pasti dihati dulu, kini dan selamanya..

hidup BN/UMNO....

Anonymous,  January 1, 2013 at 10:25 PM  

PM BERAZAM NAK MENANG PRU13 KENAPA PM KITA MEMENTIGKAN DIRI SENDIRI PULAK...........NAK MINTA RAKYAT UNDI BN KENAPA TAK SEBUT NAK KEMAKMURAN NEGARA DAN KESEJAHTRAN RAKYAT AZAM 2013 NI

Papagomol,  January 1, 2013 at 10:48 PM  

Kah kah kah....

Sakai melayu umno takut tak leh dengar bunyi azan lagi

Kah kah kah...

Macamlah korang sakai2 ni pegi surau atau masjid. Tu cuma alasan je...

Kah kah kah...

Sembahyang pun tidak nak risau tak dengar bunyi azan.

Kah kah kah...

Sakit perut aku gelak dengan lawak sakai2 ni terutama sakai pekida.

Kah kah kah....

Korang pegi stim daun ketum lagi baik wei

Kah kah kah....

Anonymous,  January 1, 2013 at 10:54 PM  

2013 tahun bn mampos. sial lu gomo

Anonymous,  January 1, 2013 at 11:00 PM  

hutang begara makin bertambah dibawah bn. no to bn haramjadah

Anonymous,  January 1, 2013 at 11:01 PM  

Kesian btul pencacai PR nie p la berambus kt blog korang, blog korang dah x laku lagi ke?

Anonymous,  January 1, 2013 at 11:05 PM  

UMNO/BN bukan 100% sempurna terbaik tetapi PAS DAP PKR lagi teruk ade yang main lubang taik pulak itu ini... apa jaminan kalau CINA gampang DAP memerintah melayu islam tetap terpelihara. aku tau UMNO BN tak sempurna tetapi sekurang-kurangnya kelangsungan melayu berkuasa dan islam agama rasmi akan terus terpelihara. AKU AKAN UNDI UMNO/BN

Anonymous,  January 1, 2013 at 11:10 PM  

Dasar Pas! Iman orang dia pertikai! macamlah diaorang dah confirm masuk syurga. Islam sekarang lebih mirip tutup atas tapi "boleh buka bawah"! HIdup UMNO! Hidup pejuang Melayu yang perihatin! Hidup pemimpin UMNO yang jujur! Hidup pemimpin UMNO yang bijak! Kita perbaiki kelemahan! Macamlah Cina-Cina DAPigs dan PKR tu semua baik. Aku tetap sokong UMNO!

Anonymous,  January 1, 2013 at 11:14 PM  

yeayyyy...slamat thn baru!
jgn lupa perbicaraan raja seks anwar aljubor saman nalla bakal meletop tak lama lagi.

syokkkk beb.. rakyat nak tahu jugak selepas samsidar hisap kepala butoh anwar, mana dulu anwar balun ..anwar terus kongkek nonok samsidar ker atau anwar tutoh lubang bontot samsidar dulu.

paling best ada rakaman videooooo.

sama2 kita layan nanti. masakkkkkkk.....

Anonymous,  January 1, 2013 at 11:17 PM  

aci isap pelir papagomo dulu arrhhh sblom undi bn

Papagomol,  January 1, 2013 at 11:28 PM  

Kah kah kah...

Sakai2 melayu umno dah takde modal. Tak abis2 cerita pasal jubor. Nyawa umno hanya bergantung pada jubor anwar je.

Kah kah kah...

Sakai tetap sakai. Mekap camana pun rupa dan perangai sakai tetap ada. Kadang2 bila perati betul2 terutama muka gomo macam lubang jubor pun ada. Pasal tu tak abis2 dengan politik jubor.

Kah kah kah...

Woit gomo... melayu sakai je yang kau boleh kelentong.

Kah kah kah...

Anonymous,  January 1, 2013 at 11:42 PM  

Anwar? Bapak penipu besar beb. Dia punca kejatuhan matawang asia. Tujuan nak songlap semua kekayaan negara Asia Tenggara dgn berpakat dgn penyangak Soros dan bos IMF Wolfowitz. Ingat masa PRU 2004 semua dah faham cerita sebenar. rupanya ada lg budak baru nak naik berlagak otai dlm blog ni yg backing Al-Jubs konon tahu cerita sebenar.
Ha ha ha

Anonymous,  January 1, 2013 at 11:49 PM  

Peluang pecacai pr nak cari makan makin hari makin kurang. Sebelum pru13 ni mereka nak pulun habuan dari anuwar. Sebab tu diaorang busy kat sini dengan fitnah dan maki hamun. Lepas pru13 nanti anuwar pun dah entah kemana, pecacai 2 nya pun terbiar.........

Anonymous,  January 2, 2013 at 12:43 AM  

...bagi le kat orang laen plak! kita nk risau apa...pemimpin2 yg ada sekarang 7 keturunan harta depa x abis makan...kita mcm tu jugak! undi PR yek...jgn lupa

Anonymous,  January 2, 2013 at 12:55 AM  

Ini Malaysia Cina punya lagi 3 bulan. Melayu bodoh duduk diam-diam

Anonymous,  January 2, 2013 at 12:57 AM  

aku tetap undi pr. tapi kalu bn kasi duit aku kebas. kalu kasi kain batik aku kebas kalu kasi apa2 pun aku kebas tapi undi tetap pr selama222222nya. kalu ada dap lawan amenongok aku undi dap biar padan muka depa no depa jahat sangat biaq mampuslah amenongok.

Anonymous,  January 2, 2013 at 1:06 AM  

papagomo mu tok ttanding ko? masuklah lawan tok guru nik aziz. ambo rasolah mu nok tanding ggapo weh? mu tanding pelago ayam lek siam bulehlah. atau tanding ratu cantik pondan kat siam. aku raso kalu mu tanding ratu cantik pondan mu dapat nombor satu terakhir sebab muko mu macam muko longkang.

Anonymous,  January 2, 2013 at 1:31 AM  

gomo, di indon ape jenama beer paling best

Anonymous,  January 2, 2013 at 3:04 AM  

Kalau aku undi BN aku dgelar lembu, x sanggup rasanya malu ahhh.
Sudah smestinya PR akan ku undi.
Kih.kih.kih.

Anonymous,  January 2, 2013 at 3:21 AM  

Undiku tetap brsama PR.
Aku x nak brketuakan pminpn bacul penakut x ada telor.
Gomo bodoh selamanya.

Anonymous,  January 2, 2013 at 5:44 AM  

Anon 9:59 komen mcm org xde agama.pegi mengucap balik.kena panah petir baru tau

Anonymous,  January 2, 2013 at 5:50 AM  

Jubo ko.da kena tutuh dgn anwar ke?gelak pun mcm x ikhlas je.takut ke si penjubo tu punya rahsia terbongkar 2013 ni?ALLAH maha adil.aku x sabo nak tunggu ape hadi boroi dgn dajjal penjubo tu punya nasib 2013 ni.smoga ALLAH bg pengajaran kat ko skali yg akal ltak kat jubo taksub sgt kat penjubo tu

Anonymous,  January 2, 2013 at 5:58 AM  

Bos ko si penjubo tu lg bacul.x nak kasik jalang dia msuk mahkamah dia hasut korang korang yg ltak akal kat jubo ni buat perhimpunan.sket2 buat demo.dia yg dpt sedap.korang la jugak yg kena susah pyh berpeluh ketiak masam buat demo utk dia.bersihla.orenla hijau la.semua warna korang nak buat demo.bodoh xde akal punya pencacai.ptuihh.teruskanla hidup dlm kebodohan mcm tu.

Anonymous,  January 2, 2013 at 6:02 AM  

Aku yakin ko ni mesti slalu x cukup duit kan?sbb rezeki x berkat.x pernah bersyukur.pastu sokong kapir harbi plak tu.teruskan hidup ko dgn akal ko yg ltak kat jubo tu.all da best!

Anonymous,  January 2, 2013 at 6:05 AM  

Kalu aku undi pakatan dajjal.pasti aku digelar penjubo,penzina munafik mcm pemimpin2diorg tu.ewww? X nak aku.sqy no tu pr haprak

Anonymous,  January 2, 2013 at 7:13 AM  

bila nak ambil tindakan org yg mengkafir n memurtadkan org yg x sama politik

Anonymous,  January 2, 2013 at 8:02 AM  

Anon 8.56 selama ni sapa yang memerentah? Bangsa, bahasa baik ko tanya Mdr sapa kasi lingkup. Agama? Mahkamah islam nak bicara qazaf pun tak mampu.

Anonymous,  January 2, 2013 at 8:07 AM  

Baik ko suruh ketua umno tu turun dulu. Dia lagi banyak masaalah besar.

Anonymous,  January 2, 2013 at 8:13 AM  

Apa kata Anwar dan Najib bertanding diluar kawasan masing2 contohnya wilayah yg mana melayu cina india sama banyak. Sapa menang baru boleh layak jadi PM msia. Kalau setakad tempat sendiri apalaa sangat.

Anonymous,  January 2, 2013 at 8:17 AM  

Sapa yang kapirkan orang? Orang awam banyak lah suka cakap kapir ni.

Anonymous,  January 2, 2013 at 8:24 AM  

Kalau PR nak buat demo, ko orang rasa warna apa sesuai untuk dia orang pakai???
Kalau boleh jangan pilih warna kuning sebab ramai yang menganggap ia melambangkan warna kunyit bagi orang yang memakainya.

Anonymous,  January 2, 2013 at 8:25 AM  

Bila tuduh orang jalang dan penjubur tanpa 4 saksi, bukan saksi guna video rekaan datuk aiskerim, maka orang tu lagi teruk dari jalang dan penjubur. Orang tu patut direjam

Anonymous,  January 2, 2013 at 8:28 AM  

Warna kunyit khas untuk orang yang puja bontot saipol. Tapi BN suka warna oren, warna tok sami. Kenapa yek?

Anonymous,  January 2, 2013 at 8:39 AM  

Yang tuduh penjubur ni ko orang je tapi pegi mahkamah takde bukti, bukti palsu tak diterima hakim. Bos ko pulak takdak teloq nak pegi mahkamah. Nak debat pun takut. Nak sokong macamana?

Anonymous,  January 2, 2013 at 8:46 AM  

Orang umno pangkah mca kiira kapir apa?

Anonymous,  January 2, 2013 at 8:53 AM  

Tansfom ke apa ke duit negara asik bocor je. Transform apakebendenya. Pi debat dgn ketua pembangkang laa dulu baru boleh cita. Kalau takut macam mana nak berjuang di medan perang.

Anonymous,  January 2, 2013 at 9:08 AM  

jgn harap aku ngan family aku nak ngundi pakatan bodo.

HiWay...!!

Anonymous,  January 2, 2013 at 9:14 AM  

salam bro.

undi pertama saya dan 6 ahli kluarga pada BN.


Allahuakbar..

hapuskan perosak bangsa, samseng jalanan dan rumah urut serta pusat judi yg tumbuh bgai cendawan lpas ujan hasil pakatan syaitan..

Anonymous,  January 2, 2013 at 9:32 AM  

KJ kata siaran langsung Hadi bahaya.... Kah kah kah. Ini lah rupa pemuda yang penakut. Dia nak orang melayu semua macam katak bawah tempurung, dengar apa yang orang kasi je. Dia ingat melayu ni bodoh dan tak boleh nak pikir. Dia ingat dia sorang yang cerdik. Zaman sekarang masih lagi takut pembangkang keluar TV. Cakap macam ni seolah olah BN tu lemah sangat tak mampu nak jawab pembangkang. Kesian sungguh, macamana nak menang undi macam ni.

Anonymous,  January 2, 2013 at 9:43 AM  

Gomo ko kan pakar menyiasat. Boleh tak ko siasat peguam misteri mana yang buat SD2 Bala. Sekarang orang satu Msia tercari cari peguam misteri tu. Kalau ko dapat sah ko terror.

Anonymous,  January 2, 2013 at 9:44 AM  

Selamat tahun baru gomo. Gue rase pakatan haram kalah teruk PR13. Sama sama la kita hancurkan pakatan haram. Hidup BN

Anak Bayu,  January 2, 2013 at 9:56 AM  

No No No No No.
Sorry la DaTo Najib,
Kami pengundi di Baling nak tengok calon dulu.
Kami di Baling mahu anak tempatan BN.
Calon penjajah sorry lah.
Askar upahan saja yg akan undi dia.
Kalau calon anak tempatan BN akan menang.
Pamimpin politik wang,
Pemimpin sejati dari rakyat Baling.
Kalau Dato Najib letak orang luar bukan anak jati Baling sorry lah.
Suruh khadam dia sajalah yang pangkah BN.

Baling untuk Baling.

Anonymous,  January 2, 2013 at 10:24 AM  

Kasi clear dulu isu deepak dan peguam misteri, kalau tidak nanti BN kalah teruk.

Anonymous,  January 2, 2013 at 10:46 AM  

Salam 8:13 wa rasa lu silap cadagan atau lu bodoh. Org masuk bertanding nak menang.

Anonymous,  January 2, 2013 at 10:54 AM  

Aku pernah undi 3 kali dalam PRU sebelum ini. Setiap kali undi aku adalah milik UMNO walaupon pada zaman Reformasi.

Tapi aku dah x boleh tahan dengan perangai pemimpin UMNO sekarang.

Aku akan try undi Pembangkang dalam PRU yang akan datang. Dah lebih 50 tahun, try tukar tengok ape akan jadi.

Carlos Santiago January 2, 2013 at 10:58 AM  

MASIH ADAKAH CINTA SELEPAS ENGKAU PERLAKUKAN PELBAGAI RUPA. OH MY POLITIK.

>BANkami

Anonymous,  January 2, 2013 at 11:02 AM  

Hanya lenbu je akan undi UMNO...kakakaka

Anonymous,  January 2, 2013 at 11:06 AM  

GUA RASA NAJIB AKAN MENANG BESAR DI PARLIMEN PEKAN, PAHANG. TAPI CALON-CALON UMNO YANG LAIN AKAN KALAH TERUK DI KAWASAN LAIN.

Anonymous,  January 2, 2013 at 11:15 AM  

Dulu menang tipis je, sekarang jangan yakin sangat harap undi tentera sebab tentera tengah bengang pasal beli tanah Deepak tu. Jaga sikit.

Melayu KL,  January 2, 2013 at 11:18 AM  

Yes... memang najib akan menang besar di pekan yang disokong oleh presiden fam serta sakai2 dari hutan pahang.

Di selangor, KL... sorry. Tak ramai sakai ada kat sini. Hanya minoriti sakai seperti sakai gua musang bernama papa gomo yang berhijrah di KL tapi perangai SAKAI tak boleh nak tinggal.



Anonymous,  January 2, 2013 at 11:24 AM  

congak kasarnya mudah jer....berapa banyak kawasan DAP bertanding lawan MCA/GERAKAN...cuba kira ada berapa semuanya....kesemuanya bakal disapu bersih oleh DAP....ada betoi ka....cuba kira tengok...ada berapa kesemuanya....

fakri dari shah alam,  January 2, 2013 at 11:27 AM  

Saya dah umur lebih 50 dah, tiap kali PRU, x pernah saya pikir nak undi pembangkang kecuali pd thn 2008, sebab saya marah pasal kenaikkan harga minyak pd waktu itu.Pertama kali saya undi calon PAS di kawasan saya.

Tapi apa yang saya dapati ialah selepas kekalahan teruk BN pd PRU 2008, harga minyak pun dah turun, Toll hiway pun x naik seperti dulu, lagi pun kerajaan samada dari BN atau pembangkang kerap memberi wang untuk saya dan rakyat Malayisa yang lain.

Barulah saya faham rupa-rupanya jika saya nak mendapat faedah-faedah seperti BR1M, kenalah undi parti pembangkang.

Jadi, PRU yang akang datang nanti, saya juga akan bagi undi untuk pembangkang sekali lagi.

Anonymous,  January 2, 2013 at 11:40 AM  

Betul lojik ko tu, bila pembangkang kuat baru kerajaan kerja kuat. Teruskan usha mu.

Anonymous,  January 2, 2013 at 11:42 AM  

alahai... cai2 pakatan... bacala sini betul2 keputusan mahkamah... ---> http://www.anwaraidc.com/?p=25858

Semasa keputusan di akhir kes pendakwaan pada 16 Mei tahun lalu, mahkamah tersebut memerintahkan Anwar membela diri atas tuduhan itu selepas mendapati Mohd. Saiful Bukhari adalah saksi yang benar dan keterangannya boleh dipercayai.

Anwar memilih untuk memberi keterangan tanpa mengangkat sumpah di kandang tertuduh dengan hanya membacakan kenyataan yang antara kandungannya adalah hanya menafikan melakukan perbuatan liwat selain menuding jari kepada hakim yang didakwa menyebabkannya tidak mendapat perbicaraan secara adil.

MEMBERI KETERANGAN TANPA MENGANGKAT SUMPAH.... SO? BOLEH PERCAYA KE SI PENJUBO NI ? DAH MASUK COURT PUN X NAK ANGKAT SUMPAH NAK BERKATA BENAR...

cai2 pakatan ... sila teruskan sokong penjubo, penzina ni... kalau smua kena bala ALLAH nnt jgn salahkan org lain ye..... !!!!

Anonymous,  January 2, 2013 at 11:43 AM  

Saya memang lah tergerak hati nak undi Umno pulak pada PRU 13 nih. Dulu2 memang lah saya undi Pas sebab mak ayah saya memang orang Pas dari dulu dan selamanya.

Saya memang lah frust dengan cara Pas nak perjuangkan islam. Bolehkah kita nak percaya DAP akan sokong Hudud kalau PR menang.

Saya serba salah.

Kalau undi Pas saya kekal jadi islam, ada chance boleh masuk syurga dan boleh bersama dengan mak ayah disana.

Kalau saya undi Umno, saya akan jadi kafir, peluang masuk syurga terlepas, peluang untuk bersama maka ayah diakhirat memang dah tak nampak langsung.

Kawan2 tolong lah tunjukkan daku jalan muda untuk nak ke syurga.

Pena Minang Return January 2, 2013 at 11:57 AM  

Assalamualaikum saudara.

Kami amat berharap bantuan dan sokongan anda untuk memautkan link blog kami ke blog tuan. Untuk makluman tuan, blog kami telah di Hack pada 10 May 2012 yang lalu. Dan kini kami sedang dalam proses pembinaan dan pembaikian semula laman blog kami. Untuk makluman tuan juga, blog tuan telah disenaraikan dalam blog politik pilihan kami. Segala budi dan jasa tuan kami dahulukan dengan ucapan Jazakallah'khair.

Alamat blog kami : www.penaminang.blogspot.com

Yang benar :

Admin RPM

Pena Minang Return January 2, 2013 at 11:57 AM  

Assalamualaikum saudara.

Kami amat berharap bantuan dan sokongan anda untuk memautkan link blog kami ke blog tuan. Untuk makluman tuan, blog kami telah di Hack pada 10 May 2012 yang lalu. Dan kini kami sedang dalam proses pembinaan dan pembaikian semula laman blog kami. Untuk makluman tuan juga, blog tuan telah disenaraikan dalam blog politik pilihan kami. Segala budi dan jasa tuan kami dahulukan dengan ucapan Jazakallah'khair.

Alamat blog kami : www.penaminangreturn.blogspot.com

Yang benar :

Admin RPM

Anonymous,  January 2, 2013 at 12:07 PM  

Doktor osman kata cucuk plastik, sian ko pegi percaya budak penipu tu. Akhirnya hakim tolak semua sebab dna basi dan keterangan budak tu tak bolek pakai. Siannya.

Anonymous,  January 2, 2013 at 12:13 PM  

kenapa melayu sangat marah bila orang gelar mereka kafir ? adakah kafir itu sangat hina seperti anjing kurap ? saya betul-betul tidak faham.

kalau kafir itu hina seperti anjing kurap mana mungkin ulamak Pas boleh minta tolong sama parti DAP untuk menang piliharaya.

Anonymous,  January 2, 2013 at 12:17 PM  

Jalan muda tak da tapi jalan biasa senang je, jadikan Islam tu sebagai addin sepenuhnya.

Anonymous,  January 2, 2013 at 12:34 PM  

ko bodo macam otak lembu sharizat ke? ko bukan org politiklah barua amenongok. maksud kafir pun tak tau jenis mulut longkang. abis tu yg amenongok jadi agen yahudi dgn ambil apco jadi penasihat negara dan minta bantu dgn mca gerakan n mic ko tak kira ke wahai amenongok? siapa jual singapura n jual blok L &M siapa buat. malaysi tak boleh dipimpin oleh najib altantuya. tak usah nak merayu kpd rakyat lagi pm paling jahat dalam dunia. ahli2 amenongok otak bangang tolol tak boleh fikir. lak.at punya amenongok.

Anonymous,  January 2, 2013 at 1:06 PM  

umnu n bn mesti bungkus dlm pru ke 13 ni kita ajar sama dia. selepas kita menang kita bicarakan dimahkamah semua menteri2 yg terlibat rasuah n salahguna kuasa termasuk si nazak laki bini dan juga madey paria anak beranak. mari kita sokong PR.

tukang telek January 2, 2013 at 1:18 PM  

Kemenangan pada pihak yang benar dan kejayaan yang terselerah. Hidup BN, aku berbangga menjadi ahli UMNO. Dunia menghormati kita. Kepada PR hiduplah dalam lakunan dan kepura puraan. Lambat laun rakyat akan tahu juga pembohongan DAP, PKR dan tungangan PAS. BN pasti menang PRU13 ini.

Anonymous,  January 2, 2013 at 1:25 PM  

pooodahhhh...UMNO....

Makin hari makin aku benci ngan puak puak UMNO

Anonymous,  January 2, 2013 at 1:30 PM  

xsabar nak tengok telinga adnan kena potong.. huahahaha

Anonymous,  January 2, 2013 at 1:34 PM  

Najib adalah bapa rasuah terbesar di Malaysia.

Tak pernah dalam sejarah di mana seseorang boleh membeli wang untuk rakyat sebelum pilihan raya.

Ini sangat jelas merupakan perlakuan rasuah.

Kalau PM adalah seorang perasuah, apatah lagi pencacai pencacai dia yang duduk di bawahnya.

Jadi, Wang kita ambil tapi masa undi, undi PR.

No more corruption.

Anonymous,  January 2, 2013 at 1:35 PM  

Pembohong memang suka cakap orang lain bohong. Kih kih kih

Anonymous,  January 2, 2013 at 1:39 PM  

Deepak kasi beli itu cincin sebanyak RM 13 juta. Kih kih kih kih

Anonymous,  January 2, 2013 at 1:45 PM  

taun ni 2013 selamat tinggallah amenongok bn. rakyat dah sedar. nazak tak yah nak rayu2 lagi..mari kuburkan BN. tatatututiti..selamat mampos amenongok penjual negara, bangsa n negara.

Anonymous,  January 2, 2013 at 1:55 PM  

Walaupun papagomo xhensem muka mcm lembu,tp aku xsanggup malaysia diperintah oleh pemimpin layan jubo,mahupun orang kafir atau pemimpin yg huru hara... jadi lah pembangkang yg bagus, jgn jadi pembangkang yg bangang. peace malaysia...

Anonymous,  January 2, 2013 at 1:55 PM  

aku kali ni mesti undi PR. yg lepas aku undi bn tapi bn bohong. bn kata nak buat jalan tar di kg aku tapi sampai sekarang tak ada. baru2 ni khairy jamaludin keling mata cemey datang ngan rais kepala botak janji nak buat jalan tar ngan nak masukkan air aku rasa mereka tetap bohong lagi. aku dan org2 kg berpakat kali ni kami pangkah PR. umno memang bohong.

Anonymous,  January 2, 2013 at 1:56 PM  

aiiyoooyooooo!!!!

Big Mama KANTOI lagi...

Jahat lah Rafizi ini..Kah Kah Kah

Semakin dekat PRU, semakin banyak skandal Najib Rosmah dibongkarkan

Anonymous,  January 2, 2013 at 2:18 PM  

anon 1.55. di kg aku pun sama juga modin sembab tu janji macam2 nak lebarkan jalan tapi sekarang tarak apa pun. modin bohong. kali ni aku dan keluarga aku tetap tak undi bn. kami akan undi PR.

Anonymous,  January 2, 2013 at 2:20 PM  

Pemimpin ko tak da jubor ke

Anonymous,  January 2, 2013 at 2:25 PM  

penaminang boleh mampos sama lu. Dari papagomo.

Anonymous,  January 2, 2013 at 2:53 PM  

Umno hidup dlm kepuraan.
Contoh dpenang puak2 lembu brdemoktrasi mmakai kopiah n.serban mnyamar ahli pas.rakyat dah cerdik x mcm umngok....jom kita brubah sama2 undi PR.

Anonymous,  January 2, 2013 at 3:37 PM  

Terima kasih gamo krn mnggigatkan kami akan hala tuju politik masa kini....n maafkan kami juga krn kami tetap undi PR.

Anonymous,  January 2, 2013 at 3:42 PM  

pastikan tradisi songlap enjin jet,komisyen submarine,selepas pru inflasi tinggi,jom ameno..jom hentam ppl sekarang dan selamanya...ada aku kesah

Anonymous,  January 2, 2013 at 3:54 PM  

Aku percaya yang tulis memaki hamun dan menyumpah seranah Umno dalam blog ni bukan lah orang melayu Pas atau pun PKR. Yang benci teramat benci kepada Umno adalah cina2 DAP kerana Umno menjadi penghalang kepada DAP untuk ambil alih pemerintahan negara.

Ini analisa biul oleh aku. Mungkin DAP akan berjaya pada PRU13 kali ini bila mereka berjaya menggabungkan kekuatan melayu dalam Pas dan PKR untuk meleburkan penguasaan politik melayu oleh Umno. Mungkin Umno tinggal dalam kenangan saja selepas PRU13.

Siapa yang akan ganti Umno. Adakah Pas ... aku tak yakin walaupun datang pertolongan dari langit. Adakah PKR ... aku tak nampak jalan kerana Anwar sorang yang bermasalah moral (orang islam malu, orang kafir lagi lah malu besar kerana dianggap paling bodoh dalam dunia kerana berketuakan seorang pemimpin yang rosak akhlak).

Walau pun aku ni sorang yang pro Umno tapi aku yakin lebih kepada DAP, lihat Guan Eng dia tegas dan berani, bila dia buat sesuatu dia buat ikut undang2, siapa pun tak boleh pertikai.

Pemimpin Pas, tak lah sehebat Guan Eng. Gertak sikit saja Negara Islam jadi Negara Kebajikan, gempaq sikit saja Hudud hanya akan dilaksanakan bila semua rakyat faham, ugut sikit saja undang2 MPKB yang dah 20 tahun dilaksanakan serta merta ditangguh.

Minta maaf kepada kawan2 dari Pas. Memang aku sorang melayu, memang aku sorang muslim, memang jiwaku Umno tapi Allah telah tentukan aku untuk MENGKAGUMI LIM GUAN ENG LEBIH DARIPADA MENGKAGUMI HADI AWANG ATAU NIK AZIZ.

Aku harap AKU TIDAK DIKAFIRKAN hanya kerana aku lebih mengkagumi Lim Guan Eng daripada Hadi Awang atau Nik Aziz. Berdasarkan merit, Hadi Awang dan Nik Aziz is no where compared to Lim Guan Eng.

Anonymous,  January 2, 2013 at 4:06 PM  

pastikan bn berkubur tahun ni 2013. gomo brengsek lu

Anonymous,  January 2, 2013 at 4:09 PM  

ya wa memang cina dap. apa lu mau bikin? kalo lu belani latang sini la cakap depan muka wa. ni depan muka wa ni. cakap la. blengsek lu

Anonymous,  January 2, 2013 at 4:26 PM  

BN hanya tinggal UMNO bersendirian....MCA/MIC/GERAKAN dll. kesemuanya tak boleh harap...ibarat...hidup segan mati tak mahu....MAKSUDNYA...sekiranya UMNO lawan PAS/PKR...kelebihan adalah berpihak kepada PAS/PKR...kerana...india n cina amat cintakan PAS/PKR...maka kesudahannya...PAS/PKR menyapu bersih kesemua kawasan yg PAS/PKR bertanding melawan UMNO....maka terciptalah sejarah....AL-HARDY DE TUKANG BESI menjadi PM MALAYSIA ...PAKSHEIKH AL JOOB JOOB PUKUI KELILENG akan kekal sebagai KETUA RAPAT UMUM...HIP HIP HOREI HIP HIP HOREI...MAKAN KACANG PUTEI....KEH KEH KEH KEH KEH KEH

Anonymous,  January 2, 2013 at 4:32 PM  

apa yang kau merepek ni syaitonnnn...

Anonymous,  January 2, 2013 at 5:28 PM  

UMNO boleh gulung tikar selepas PRU nanti.

Anonymous,  January 2, 2013 at 6:51 PM  

Kepada sesiapa yang ada bukti/saksi bahawa anuar main jubur & berzina, bawa lah bukti/saksi itu ke mahkamah.
Dakwaan boleh dibuat keatas anuar dengan adanya bukti/saksi itu.
Kita tidak boleh bersyubahat dengan perkara maksiat&mungkar.
Kita mesti cegah sedaya mungkin.

Anonymous,  January 2, 2013 at 6:54 PM  

 Anonymous said...

Bila tuduh orang jalang dan penjubur tanpa 4 saksi, bukan saksi guna video rekaan datuk aiskerim, maka orang tu lagi teruk dari jalang dan penjubur. Orang tu patut direjam

January 2, 2013 8:25 AM

#####

Ini lah kebodohan umno, tak nak laksana hukum hudud, kalau laksana memang kita boleh rejam puak-puak ni.

Anonymous,  January 2, 2013 at 7:01 PM  

 Anonymous said...

Adakah bangsa melayu dan ugama islam lebih selamat dan terjamin dibawah DAP? Tak tahukah di Singapura azan pun tak boleh guna speaker? Cuba kaji bagaimana PAP menghakis hak orang melayu dan ugama islam secara sistematik yang amat halus?

January 1, 2013 8:49 PM

Azan lah pakai PA System apa sekali pon, kalau jenis memang tak duka pergi masjid ia tetap tidak akan pergi. Kalau yang solat berjamaah po boleh di hitung dengan jari..

Anonymous,  January 2, 2013 at 9:01 PM  

Salam bro rezeki dari allah. Bukan dari parti.

Anonymous,  January 2, 2013 at 9:08 PM  

Banyak ulamak kata jika nak menjalankan hukum hudud kuasa orang islam mesti mantap, orang islam mesti bersatu baru orang kafir terpaksa ikut sebab islam bersatu. Hukum hudud untuk semua rakyat dalam satu negara tak kira islam atau kafir. Bukan macam hukum hudud pas hanya untuk orang islam aje itu yang silap.

Anonymous,  January 2, 2013 at 9:26 PM  

Salam bro mca tak menentang umno kuasa bn masih ditangan umno. Dap kapir harbi dia tak ikut pas atau pkr tapi pas/pkr ikut telunjuk dap hilang negara islam timbul negara kebajikan. Pas pun parti kebajikan dapat sumber dari ahli tadah mangkuk. Sebab tu pas setuju ikut dap nak dapat kebajikan tak gitu. Tobat lahom la pas nak jadi parti dominon.

Anonymous,  January 2, 2013 at 10:42 PM  

Betul hudud untuk semua bangsa baru dapat banyak tangan potong untuk buat sup. bodoh punya PAS !

Anonymous,  January 2, 2013 at 10:46 PM  

Budak ini tidak mengenag budi. Sia-sia jasa gamo. Hmmmm

Anonymous,  January 2, 2013 at 10:52 PM  

melayu dengan melayu gaduh sampai mati. cina juga yang akan berkuasa. masa tu baru menyesal. melayu bodoh.

Anonymous,  January 2, 2013 at 11:09 PM  

Anon 8.28 am. Bro, ko ni biar betul bila nak komen. Yang puja bontot orang tu icon ko .... Anwar. PKR untung ada orang macam ko sebab otak ko penuh kunyit.

Anonymous,  January 3, 2013 at 9:44 AM  

Menyesal buat apa. Dulu ko kasi dia jadi rakyat

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP