PANAS - Lebuhraya Percuma Tampa Tol Kerajaan PAS Perbodohkan Rakyat Kelantan

Tuesday, January 22, 2013


Amenoworld?
Cun siot...

Menarik dan tertarik apa yang disampaikan oleh Ustaz Mohd Kamal Saidin penceramah bebas yang juga merupakan penasihat Agama kepada Menteri Besar Terengganu semalam sewaktu program MYKMU bersama para Blogger dan Media.

Jom layan video dibawah ini sampai habis:




Tepat, padat dan benar itulah yang Gomo boleh katakan tentang apa yang disampaikan oleh Ustaz Mohd Kamal Saidin sepertimana yang beliau nyatakan dalam video diatas. banyak sebenarnya yang kita rakyat boleh fikir tentang apa yang dilakukan oleh gerombolan Pakatan PAS,DAP dan PKR dalam menipu rakyat Malaysia namun untuk artikel ini Gomo tertarik dengan kata ustaz Saidin yang menyentuh isu "Lebuhraya Percuma Kelantan" yang dijanjikan kerajaan PAS tampa TOL.


Gambar diatas merupakan keratas akhbar yang cukup menarik pembaca terutamanya rakyat Kelantan terpengaruh dengan tajuk nya "Lebuh Raya Percuma" dan didalam keratan akhbar itu juga jelas menyatakan bahawa kerajaan PAS Kelantan akan membiayai sepenuhnya lebuhraya tersebut dengan nilai RM 1.9 Bilion.

Sememangnya menjadi tanggungjawap kerajaan yang mentadbir sesebuah negeri dalam membina infrastruktur buat rakyat dibawah pentadbiran mereka. Bukan sahaja di Kelantan malah negeri negeri lain juga begitu. Kerajaan sememangnya perlu menjalankan tanggungjawap mereka apabila sudah diberi kuasa undi oleh rakyat.

Namun apa yang sebenarnya kerajaan PAS Kelantan lakukan adalah MENIPU sepanjang masa. Kerajaan PAS yang sudah mentadbir Kelantan selama 22 tahun terus terusan menipu para pengundi Kelantan dengan bermacam macam janji palsu sehinggalah ke hari ini.

Gomo tidak mahu ambil contoh penipuan lain yang dilakukan kerajaan PAS Kelantan tetapi Gomo hanya nak tumpukan tentang janji PAS Kelantan tentang Lebuhraya percuma ini sahaja.

Selang seminggu selepas Hussam Musang Kaki Songlap wang rakyat Kelantan mengumumkan Lebuhraya Percuma tampa Tol maka keluarlah pula risalah dan banner baneer diseluruh negeri Kelantan tentang pembinaan Lebuhraya percuma itu. Gimik seperti biasa yang PAS buat bagi menunjukkan kerajaan PAS Kelantan peka dan perihatin dengan masaalah rakyat.


Banner diatas merupakan satu pekara jelas yang rakyat perlu faham dengan bijak terutamanya rakyat Kelantan. Banner yang mana meminta agar setiap rakyat Kelantan menyumbangkang wang bagi membina lebuhraya yang PAS katakan percuma itu.

Berbalik kepada apa yang Ustaz Mohd Kamal Saidin katakan dalam video tadi bahawa "Kerajaan PAS Kelantan belum lagi bina lebuhraya sudah kutip Tol" dan sememangnya itulah yang paling tepat kerana kutipan wang telah dijalankan terlebih dahulu berbanding tol yang hendak dibina oleh kerajaan PAS Kelantan.

Selepas 2 minggu pengumuman oleh Hussam Musang tentang lebuhraya percuma tampa tol maka digimikkan lagi dnegan program KERONI KERONInya dengan sumbangan derma sepertimana yang dipaparkan dalam gambar diatas.

 

Gimik yang biasa dilakukan oleh kerajaan PAS Kelantan untuk memperdaya rakyat Kelantan bahawa sudah ramai orang menderma kepada pembinaan lebuhraya percuma tampa Tol itu. Gomo turut difahamkan rakyat diminta untuk menyumbangkan RM 50 seorang bagi menyegerakan pembinaan lebuhraya tersebut.

Bagi rakyat yang terpedaya maka berebutlah menyumbang kepada kerajaan PAS Kelantan sampaikan ada yang fikir bahawa sumbangan tersebut pastinya akan ke SYORGA. Al maklum mereka yang terpedaya ini mudah ditipu dengan ayat kerajaan PAS Kelantan "Sumbangan Derma dan WAKAF". Dek kerana WAKAF maka para penderma yang ada kais pagi makan pagi ni beratur untuk menderma sedangkan hakikatnya mereka lupa kenyataan kerajaan PAS Kelantan bahawa Lebuhraya Percuma tersebut akan ditanggung oleh kerajaan PAS kelantan SEPENUHNYA.

Pihak pembangkang sering menyatakan kerajaan pusat kejam dan menindas rakyat malah dalam pembinaan lebuhraya yang ada hari ini semuanya dikecam oleh pihak pembangkang seolah olah kerajaan pusat "Muntahkedarah wang Rakyat".

 Keroni Keroni sumbang RM 1 juta
bukan untuk rakyat tetapi untuk pimpinan kerajaan
PAS Kelantan.

Hakikatnya kerajaan pusat tahu kepentingan rakyat dan sebab itu kita dapat lihat apabila pembinaan lebuhraya dijalankan tidak ada kutipan wang yang diminta oleh kerajaan kepada rakyat sebaliknya pembinaan lebuhraya dibuat terlebih dahulu. Apabila siap lebuhraya itu barulah pihak konsesi menetapkan bayaran tol kepada pengguna jalanraya dan ianya juga dibawa dalam perbincangan dengan pihak kerajaan pusat bagi menentukan harga tol yang munasabah untuk rakyat membayarnya.

Siapa yang menggunakan Tol maka merekalah yang akan membayarnya. Jika kita tidak guna tol maka tidak perlu bayar dan pekara ini bukan sahaja berlaku di Malaysia malah serata dunia turut berlaku.

  
Rakyat perlu diberikan bantuan bukannya rakyat yang
berikan bantuan keewangan buat pentadbir seperti di Kelantan

Hanya di Kelantan sahaja setakat ini pembinaan lebuhraya dikutip Tol dahulu sebelum lebuhraya dibina. Satu pekara yang benar benar memerah keringat rakyat Kelantan. Gomo harap para pengundi Kelantan fikir dengan bijak janji Kerajaan PAS Kelantan dalam pekara ini. Dan minta anda semua nilai janji kerajaan PAS Kelantan dan janji Barisan Nasional di Kelantan.

Pengundi Kelantan patut menilai janji Dato Sri Najib Tun Razak dengan menjanjikan 7 projek dalam Manifesto untuk rakyat Kelantan KLIK DISINI.

Psssttt.... Plan lulus, PAS tebang Balak, Balak dijual, Masing masing pimpinan PAS dapat habuan, Lebuhraya tak siap, Rakyat Kelantan gigit jari. Fikirkan....


Undi PKR Bawa Kehancuran Negara 
Undi PAS Bawa Pepecahan Umat Islam 
Undi DAP Bawa Penindasan Bangsa 
Undi BN Bawa Kemakmuran Agama, Bangsa Dan Negara.


69 comments:

pak banjir,  January 22, 2013 at 3:11 PM  

www.youporn.com

macam biasa ada ragamx2 posisi FUCKING panas, cream pie, blowjob,cumshot,threesome and many more.

kalo batang tak keras aku share lagi link lain yg sex dengan binatang kuda, lembu, baai serta anjing

www.youporn.com

macam biasa ada ragamx2 posisi FUCKING panas, cream pie, blowjob,cumshot,threesome and many more.

kalo batang tak keras aku share lagi link lain yg sex dengan binatang kuda, lembu, baai serta anjing

www.youporn.com

macam biasa ada ragamx2 posisi FUCKING panas, cream pie, blowjob,cumshot,threesome and many more.

kalo batang tak keras aku share lagi link lain yg sex dengan binatang kuda, lembu, baai serta anjing

www.youporn.com

macam biasa ada ragamx2 posisi FUCKING panas, cream pie, blowjob,cumshot,threesome and many more.

kalo batang tak keras aku share lagi link lain yg sex dengan binatang kuda, lembu, baai serta anjing
www.youporn.com

macam biasa ada ragamx2 posisi FUCKING panas, cream pie, blowjob,cumshot,threesome and many more.

kalo batang tak keras aku share lagi link lain yg sex dengan binatang kuda, lembu, baai serta anjing
www.youporn.com

macam biasa ada ragamx2 posisi FUCKING panas, cream pie, blowjob,cumshot,threesome and many more.

kalo batang tak keras aku share lagi link lain yg sex dengan binatang kuda, lembu, baai serta anjing
www.youporn.com

macam biasa ada ragamx2 posisi FUCKING panas, cream pie, blowjob,cumshot,threesome and many more.

kalo batang tak keras aku share lagi link lain yg sex dengan binatang kuda, lembu, baai serta anjingv

www.youporn.com

macam biasa ada ragamx2 posisi FUCKING panas, cream pie, blowjob,cumshot,threesome and many more.

kalo batang tak keras aku share lagi link lain yg sex dengan binatang kuda, lembu, baai serta anjing
www.youporn.com

macam biasa ada ragamx2 posisi FUCKING panas, cream pie, blowjob,cumshot,threesome and many more.

kalo batang tak keras aku share lagi link lain yg sex dengan binatang kuda, lembu, baai serta anjing
www.youporn.com

macam biasa ada ragamx2 posisi FUCKING panas, cream pie, blowjob,cumshot,threesome and many more.

kalo batang tak keras aku share lagi link lain yg sex dengan binatang kuda, lembu, baai serta anjing

Anonymous,  January 22, 2013 at 3:13 PM  

Kos pembinaan lebuhraya tersebut, 1.9 billion, iaitu 1900 juta. Jumlah penduduk kelantan sebanyak 1.54 juta ikut statistik 2010. Kalau seorg menyumbang RM 50 , baru boleh dapat RM 77 juta. RM 1823 juta lagi mane nk cekau. Awal2 lagi bila kerajaan kelantan umum mcm tu, blm aku tngk kiraan2 cmni pun aku dh gelak.

Anonymous,  January 22, 2013 at 3:28 PM  

kelantan diperintah oleh sekumpulan penanam sayur dan menangkap ikan, kalo cam nie pun boleh maju mestila "miracle". Murni jatuh daripada langit.

aku sokong PR, tapi nampak kelantan pun diam terus..tak tau la camner nak cakap. mungkin diperintah oleh BN aka perompak negara, ada 5% kemajuan. pasal BN mesti bina toll kutip duit, majunya ada lebuh raya lebar...

Carlos Santiago January 22, 2013 at 3:30 PM  

BODOH punya pemikiran..cakap lebih pn xguna...
BANkami
BANkami
BANkami

Anonymous,  January 22, 2013 at 3:38 PM  

Husam ni PAS U mane??dia ingat ngan sedekah blh buat highway. Sian orang kg kene tipu. Kat india mungkin blh buat sbb rakyat india 1billion. Paksa depa wat jln mcm jepun buat masa perang dunia 2 pas tu suruh si Nizar wat claim pampasan kat nik ajis.

Anwar Ibrahim,  January 22, 2013 at 3:41 PM  

Same jugak, kutip wang rakyat jugak.. cuma kaedah pas ni takde guna resit tol.. Ye la, halal dunia akhirat..

Anonymous,  January 22, 2013 at 3:42 PM  

INI LAH MASALAH NYA BILA GURU AGAMA AKA ULAMA AGAMA NAK JADI ULAMA ILMU KEJURUTERAAN. BILA JURUTERA NAK NGAJAR UGAMA KAMU CAKAP JURUTERA NI JAHIL ILMU AGAMA, TAK LAYAK CERITA HAL-HAL HUKUM AGAMA; TAPI BILA TOK GURU KAMU YANG JAHIL TUKIL AKA TIDAK CERDIK, BAGHAL, TIDAK NGAJI BAB-BAB KEJURUTERAAN NI NAK CERITA TENTANG BINA LEBUHRAYA ,SEMUA SETUJU SEBAB TOK GURU. YANG ADA PHD, PENSYARAH PUN MENGEYAKAN SBSB TOK GURU YANG KELUAR STATEMENT. APA TOK GURU DAPAT WAHYU KE ? BOLIH BAGI SYAFAAT KE? ORANG KELANTAN (SET BARAT ) NI DAH LAH BANYAK KURANG CERDIK, KUAT PULOK ASSABIYAHNYA (KENEGERIAN).

Anonymous,  January 22, 2013 at 3:56 PM  

Orang kelantan mungkin percaya. Tapi orang bukan kelantan yang biasa duk guna lebohraya Plus mati hidup balik tak akan termakan dengan janji Pas tu.

Janji " ulamak " munafiqun boleh percaya kah ? Janji " ulamak " mushriqun boleh pakai kah ? Janji " ulamak " fasiqun boleh pegang kah ?

Kalau orang kelantan nak percaya, itu mereka punya pasal lah, memang pun orang kelntan ni nak harap percuma serba serbi. Sebab tu bila Nik Aziz kata pangkah Pas saja dah boleh masuk syurga secara percuma, berduyun2 tua muda kecil besar sampai yang duk dalam perut lagi pun pakat undi Pas. Pas pun menang, Nik Aziz pun jadi MB, diam tak diam dah 22 tahun, kelantan maju, ada tanah bagi dekat cina DAP.

Isle konon. Membangun bersama isle konon. Ptuuuiiiii ... tipu melayu hidup2.

Hj Mansuh

Anonymous,  January 22, 2013 at 3:58 PM  

podahhh lu papa gomo..blok sndiri tak mgaku..gua dh hilang respek sma lu la gomo..dok pong pang2 dlm blok..tp tak mgku lu sndiri punya blok..adoiii yai..baru aku tahu kau pyebar fitnah sbetulnye..kalau kau bkn fitnah sbetolnye kau tak perlu takut..gomo2..

Merah January 22, 2013 at 4:02 PM  

Kesian pulak tgk org kelantan ni... da la kena derma untuk hway... kerja pulak takde.. kena kerja luar dari kelantan.. guna hway ber 'tol' jugak.. kesian.. haaaih....

Pemerintah yang baik adalah yg pandai merencana masa depan negara. takyah la ckp kerajaan amik duit kamu. byk sangat ke yang kamu sumbang utk negara.. cuba pikir balik. taraaaakkk... kosong.... cukai pn dikenakan utk org kaya. toksah la nak benci sgt..

Anonymous,  January 22, 2013 at 4:06 PM  

Kenapa dgn dia ni?

Anonymous,  January 22, 2013 at 4:12 PM  

Sokong DAP tolak Pas dari PR. Pas munafik. Pas cakap berbelit2. Depan DAP cakap lain, belakang DAP cakap lain. Depan melayu cakap islam, depan cina dan india cakap semua agama sama. Depan melayu cakap Allah tuhan kita saja, depan cina dan india cakap Allah tuhan semua agama.

Mana satu mahu pakai lo.....

Anonymous,  January 22, 2013 at 4:21 PM  

Isu air tak settle ada hati nk buat jalan. Singkat pemikiran dorg ni. Serius sgt2. Mcm mana la nk mmerintah negara ni? Sedih!.

Tak sabar nak ngundi.

Anonymous,  January 22, 2013 at 4:25 PM  

kumpulan nelayan dan penama sayur menerintah negeri , itu la prestasi nya.kerajaan minta sedekah daripada rakyat untuk pembangunan.

pijir la.. satu hari nanti ubi awang sebagai PM malaysia. berpakaian nelayan sarong yg ber 20 tahun fesyen tuh. berucap kat upacara antarabangsa, ada obama, president china, rusia. Tiba tiba sarong longgar jatuh, ada beberapa ekor ikan tenggri melompat daripada sarong. Bangga nya rakyat, betul betul bangga

Anonymous,  January 22, 2013 at 4:27 PM  

Terbaru. Guan Eng kata Gaduh Sesama Pemimpin Pas Kerana Isu Kalimah Allah Bukan Masalah Dia Mahu Pun DAP Atau Kristian.

Alah hai kesiannya aku mendengor. Kesian kat Hadi Awang, Nik Aziz dan Nasrudin Serban Besar. Fight bagai nak mati untuk Guan Eng dan Kristian ... last2 dia cakap macam tu.

Aku kesian kerana mereka bertiga sanggup digelar munafiqun, mushriqun dan fasiqun demi kerana Guan Eng.

Emang tak guna punya cina lah si Guan Eng ni. Tak reti nak hargai pengorbanan 3 sekawan tu.

Kepada Hadi, Nik Aziz dan Mamat Serban Besar ... kalian bersabor saja lah mudah2an Allah permudahkan gerak kerja kalian bertiga yang tergendala gara2 pengkhianatan oleh Haron Din and the Gengs.

Hj Mansuh

Anonymous,  January 22, 2013 at 4:35 PM  

Isu Kalimah Allah , adakah perkara ini(penggunaan perkataan) lebih serious jika banding dengan tahap rasuah dan masa depan negara?

kalo jawapan ya, bagus pi la balik kampung tanam ubi, sia sahajer masuk IPTA dengan PHD sampah.

Anonymous,  January 22, 2013 at 4:38 PM  

Hadi nak jadi PM ? Tak layak (5X). Pass universiti mana dia tu ? Buat malu jer lah. Korang dah lupa kah dia buat lawak bodoh kata " video tu besi, tak boleh jadi bukti dalam mahkamah ". Buat malu saja, nanti satu dunia tak respect Malaysia.

Cari lah orang lain yang lebih layak. Najib kah. Muhyidin kah. Siapa2 pun aku terima asalkan bukan Hadi atau Nik Aziz sudah lah, kalau Mamat Serban Besar tu lagi lah, minta simpang malaikat 46, jahanam negara kalau lalang jadi PM.

Hj Mansuh

Anonymous,  January 22, 2013 at 4:44 PM  

aku sokong nelayan jadi PM daripada perompak negara, ada ikan percuma kakaakakakaka

Anonymous,  January 22, 2013 at 4:52 PM  

Isu Kalimah Allah , adakah perkara ini(penggunaan perkataan) lebih serious jika banding dengan tahap rasuah dan masa depan negara?

January 22, 2013 at 4:35 PM

Wah Mamat sorang ni mesti penyokong tegar Pas. Bagus la pendapat hang. Aku setuju, kita duk sebuk pasal kalimah Allah buat apa no, bior lantak lah kristian ka, buddha ka atau hindu ka nak guna .. depa guna kita tak rugi depa tak guna kita tak untung.

Kristian guna ka tak guna ka nama Allah, yang paling untung adalah Guan Eng dan DAP, setuju ? Yang paling rugi adalah kita orang melayu, dekat2 nak berkelahi sama sendiri dah. Yang paling bodoh adalah 3 " ulamak " dalam Pas iaitu Hadi, Nik Aziz dan Mamat Serban Besar. Setuju ?

Hj Mansuh

Anonymous,  January 22, 2013 at 4:57 PM  

budak sabah/ sarawak dah pakai perkataan nie lebih 50 tahun, maksud ko ko mau pi bakar semua kitab kitab yg ber perkataan allah?

itu la bodoh.. bergaduh sesama sendiri utk perkara ini, bukan gaduh camner nak buat negara maju. bagusla semua nyer balik tanam ubi kentang jer... jadi nelayan pun boleh juge

Anonymous,  January 22, 2013 at 5:01 PM  

Kerajaan bagi kristian Sabah Serawak pakai kalimah tu dah lama dah ko tak bising pulak. Sabah serawak banyak jugak Melayu Islam

Anonymous,  January 22, 2013 at 5:09 PM  

aku melayu sarawak agama kristian, ape masalah?

Anonymous,  January 22, 2013 at 5:10 PM  

ade agama susah, takde agama pun susah. bagus mati jer

Anonymous,  January 22, 2013 at 5:18 PM  

Help papagomo help!!!!! Ade pencacai gila porn... Please la papagomo.... Lu bagilah link video porno Ketua Umum kesayangan lu kat dia.. Mamat ni mesti stim giler ngan video bogel Anugayrah.... Kah Kah Kah.

Anonymous,  January 22, 2013 at 5:37 PM  

Haha mmg rakyat kelantan yg bagi derma buta tuli..mmg di tipu hidup2...ada kwn aku marah bila gov pusat minta nak buat langat 2. dia kata nilai 8 bilion. nanti sapa nk tanggung? mesti rakyat. sebab tu PR tak bg..aku hanya gelak sebab kata2 tu nak takutkan saja. jd aku pun ckp benda sama. mcm mana dgn lebuh raya rakyat ni? bayar tol dulu baru guna? dia terkelu. itulah bila org ckp tak guna otak tapi ikut hati yg busuk.

Anonymous,  January 22, 2013 at 5:40 PM  

Kah Kah Kah...janji lebuh raya rakyat percuma? jangan mimpi lah...sedangkan agama pun boleh dijual inikan pula harta kebendaan...lagi la..tp yg pasti, bisnes jual agama n kalimah allah pas ni semakin lari dibeli oleh org2 kafir yg nak hancurkan Islam.

Anonymous,  January 22, 2013 at 6:03 PM  

Umno kata melayu islam tu masaalah nya

Anonymous,  January 22, 2013 at 6:06 PM  

Dah banyak kali ko kena tipu ko tak ptuiiiii pulak.

Anonymous,  January 22, 2013 at 6:13 PM  

Balok jua balok pitih melana..gomo klate gomo.. jua tanoh denge DAP.

Anonymous,  January 22, 2013 at 6:32 PM  

1.9b kos hiway..byk tu.klu berjaya pn kutip derma byk tu dorg x pk ke kos maintenance plak?xkan nk biar jln berlubang..mane nk cekau duit lg.xkan nk letak tin milo kt jalan keluar masuk hiway

Anonymous,  January 22, 2013 at 6:43 PM  

Nak buat hight way kunun masalah air pun takleh handle. Alamat ke sudah la habok pun tak dak.

Anonymous,  January 22, 2013 at 6:48 PM  

Listen, listen, listen, listen, listen, PM tahu BN tak akan menang di Kelantan jangan kan 7, 700 projek pun dia boleh sebut. Bodoh lah gomo ni.
Janji kosong janji berisi pun tak ada makna bagi rakyat Kelantan kecuali pemilik blog ni.

Anonymous,  January 22, 2013 at 6:55 PM  

KUTIP WANG DULU BARU BUAT LEBUH RAYA ITULAH CARA YANG TERBAIK DAN MULIA MENUJU KEARAH HIKMAH...........MENABONG SEDARI KECIL BARU BELI CINCIN RM 24JUTA
KAN BAIK TU

itik,  January 22, 2013 at 8:16 PM  

"
Anonymous said...
kumpulan nelayan dan penama sayur menerintah negeri , itu la prestasi nya.kerajaan minta sedekah daripada rakyat untuk pembangunan.

pijir la.. satu hari nanti ubi awang sebagai PM malaysia. berpakaian nelayan sarong yg ber 20 tahun fesyen tuh. berucap kat upacara antarabangsa, ada obama, president china, rusia. Tiba tiba sarong longgar jatuh, ada beberapa ekor ikan tenggri melompat daripada sarong. Bangga nya rakyat, betul betul bangga"

lawak nya komen, mungkin dier bawa ikan masin bagi Obama sebagai tanda penghargaan.

Anonymous,  January 22, 2013 at 8:42 PM  

anon 6.55,
".........menabong dari kecil baru beli cincin Rm24 juta" memang engko bodoh , satu orang boleh kah gumpul sampai 24 juta. Boleh caya kah?
Kalau seluruh rakyat Kelantan gumpul kita orang caya lah boleh buat lebuhraya.
Otok engo memang sudah sewil macam papagomo.
Benda benda macam ni mudah , pun engko nak spin orang kah!
Millionaire lah semua generasi muda kita ni nanti dapat gumpul juta juta.

Anonymous,  January 22, 2013 at 8:43 PM  

rakyat kelantan tidak akan sesekali undi umno sebabnya mereka lebih percayakan pas sebabnya pas banyak sumbanganya sehingga mereka gelar umno makan duit rakyat kelantan dan pentingkan dunia.. jadi kalu umno nak ambil kelantan ambil hati rakyatnya dengan cara yang diorang suka.. rakyatnya tetap undi pas sebabnya diorang kata pemimpin diorang nik aziz disabotaj umno apabila nik aziz buat janji pembangunan... maknanya setiap janji nik aziz disabotaj umno.. itu je pemikiran rakyatnya.... jadi umno kena ubah strategi dan ubah sikap dengan jangan biarkan kerajaan negeri buat pembangunan.. setiap pembangunan dikelantan kerajaan persekutuan kena buat dan itu cara pas lemparkan pengaruh pada rakyatnya.. jika tiada pembangunan diorang kata kerajaan persekutuan tidak tolong..

Anonymous,  January 22, 2013 at 8:46 PM  

rakyat kelantan tidak akan sesekali undi umno sebabnya mereka lebih percayakan pas sebabnya pas banyak sumbanganya sehingga mereka gelar umno makan duit rakyat kelantan dan pentingkan dunia.. jadi kalu umno nak ambil kelantan ambil hati rakyatnya dengan cara yang diorang suka.. rakyatnya tetap undi pas sebabnya diorang kata pemimpin diorang nik aziz disabotaj umno apabila nik aziz buat janji pembangunan... maknanya setiap janji nik aziz disabotaj umno.. itu je pemikiran rakyatnya.... jadi umno kena ubah strategi dan ubah sikap dengan jangan biarkan kerajaan negeri buat pembangunan.. setiap pembangunan dikelantan kerajaan persekutuan kena buat dan itu cara pas lemparkan pengaruh pada rakyatnya.. jika tiada pembangunan diorang kata kerajaan persekutuan tidak tolong..

Anonymous,  January 22, 2013 at 8:58 PM  

RM100 X 30HARI X 12BULAN X 45 TAHUN = RM 1.62 JUTA . KALAU PUN CUKUP BELI CINCIN BERLIAN , EMAK BAPAK AKU NAK MAKAN APA?

Anonymous,  January 22, 2013 at 9:02 PM  

Hway free....pastu sapa nk maintane......kutip sedekah lag ka.....

Anonymous,  January 22, 2013 at 9:17 PM  

mahal la buat lebuh raya, aku rase patut korek buat ja sungai, semua naik ferry. Pasal pemimpin semua pun nelayan tegar. lepas tuh bela lagi ketam/ikan dalam sungai, boleh jual ikan lepas tuh.

Anonymous,  January 22, 2013 at 9:40 PM  

lagu siti Nurhaliza.." Siti situ Sana Sini".....
manakala lagu Parti PAS..Tipu Sana Sini"...

kah kah kah...kah ka kah...dgn RM50 sorang tumbuh janggut sampai 1km pun tak boleh buat laga highway...

kuat sungguh PAS menipu....kah kah kah...

Anonymous,  January 22, 2013 at 9:42 PM  

aku cuma nak gelak dgn idea Pas...hahahahaha..
itu saja.....!!

Anonymous,  January 22, 2013 at 9:50 PM  

Tak ada beza Pas dgn Mat Jenin...2x5 sama2 tidor atas pokok kelapa....mimpi..Zzzzzz cerita Pas mrngalahkan cerita Doremon...Pas kini dah sampai tahap mengarut.

Anonymous,  January 22, 2013 at 10:05 PM  

derma lebuhraya ka derma leboh masuk poket depa? ha ha ha

Anonymous,  January 22, 2013 at 10:14 PM  

audit pun maleh nak pi sana.. satgi tangkap puak-puak sarban kaki songlap duit derma.. rakyat marhaen kelantan amok kapok kecik buat revolusi pasal ularmak tukang bagi tiket masuk syurga kena masuk jel

Anonymous,  January 22, 2013 at 10:15 PM  

Tergamak sungguh menganiaya rakyat kelantan.... apalgi anak yatim dan balu memali...

Anonymous,  January 22, 2013 at 10:15 PM  

idea gaban, rakyat derma duit bena jambatan ok la, bena surau wokey jugak... derma apa dier? 1.9 billion??? aku rase kelantan kena la bena casino kutip cukai org kafir, tuh la yg cepat dpt dana utk jalan raya.

Anonymous,  January 22, 2013 at 10:23 PM  

nak ngaku orng malaysia pon malu ek kalo kat obersea....

Anonymous,  January 22, 2013 at 10:24 PM  

macam2 punya derma..

apa parti PAS ni parti kebajikan ke kumpulan OKU atau rumah anak2 yatim?

kata nak buat negara kebajikan.. hujan dari langit turun menimpa bumi yang kemarau.. kerajaan buat kebajikan kepada rakyat

ni dah terbalik hujan PAS naik ke langit.. rakyat pulak kena buat kebajikan kat kerajaan..

tak pernah berlaku di mana2 negara dunia ni hatta pulau Tuvalu sekali pun.. kat kelantan saja yang ada

Anonymous,  January 22, 2013 at 10:24 PM  

Biasa la.. Cybertrooper pakatan.. Diupah untuk memburuk buruk blog pro BN.

Anonymous,  January 22, 2013 at 10:30 PM  

kapir jahil ko mu nih..namo pok mu bleh la bagi cina keling pakai buat lap lubang taik TAPI BKN NAMA ALLAH..

Anonymous,  January 22, 2013 at 10:34 PM  

slogan baru nicky arsses dan whosome moresome

Ask not, what PAS can give you. Ask what you can give to PAS.

Anonymous,  January 22, 2013 at 10:40 PM  

apa bodoh sangat, nanti PRU13 SOKONG BN, dah dapat semua 7 perkara tu, PRU 14 SOKONG PAS, masa tu hadi, nik ajis, semua dah tak da, adakan PAS baru yang betul betul pegang ugama yang sebenarnya,islam songsang tolak, tiada tempat dalam hati org Islam.

Anonymous,  January 22, 2013 at 10:59 PM  

Najib masuk Gaza nak tunjuk imej bersih, Islamik dan wasatiyah selepas dihimpit imej calar pengakuan Deepak mengenai skandal bunoh Altantuya.

Umno munafik terbesar tak pernah iktiraf Hamas dan perjuangan bersenjata menentang penindasan Yahudi Zionist.

Kelantan buat lebuhraya sendiri kerana Umno tak hormati perjanjian Petronas-Kerajaan Negeri songlap royalti minyak hak kerajaan negeri tukar jadi wang ehsan hak Umno kelantan.

Anonymous,  January 22, 2013 at 11:27 PM  

derma dah derma dah.. pacak batu asas dah pacak dah...

sekarang ape cite lebuhraya tu...?? senyap jeee.... agaknye diorg ni bina gunakan jin kot... sbb tu tak nampak...

banyak betul angan2 kartun pemimpin2 maksum pas nak buat projek utk kelantan... kasiannnn

tol dah kutip tapi mana lebuhraya percumanya... ada sesapa cai2 pas boleh tolong jawappp.... tolong lah jawap..bagi jawapan bodoh pun tak apa...

Anonymous,  January 22, 2013 at 11:40 PM  

terbaik ustaz saidin, kutip tol dulu baru nak bina lebuhraya percuma?
sampai bila rakyat kelantan nak diperbodoh2kan oleh pemimpin2 pas ni.
pemimpin2 pas hidup senang lenang rakyat yg hidup susah pulak yg kena bersusah payah menderma utk kesenangan pemimpin2 mereka dan parti mereka sendiri. pelik

Anonymous,  January 22, 2013 at 11:42 PM  

TGNA Bidas Najib: Nyawa Di Kerongkong Baru Nak Buat Janji

Kota Bharu: Setelah nyawa berada dikeronkong, Umno Kelantan menawarkan pelbagai projek di negeri ini bagi menghadapi Pilihan Raya Umum 13 (PRU13).Menteri Besar, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, berkata demikian di pejabatnya tengah hari tadi, ketika diminta mengulas janji Perdana Menteri (PM) Datuk Seri Najib Tun Razak, ketika melawat negeri ini semalam.”Kenapa baru sekarang setelah nyawa BN berada di keronkong, baru nak tunjuk duit ada.“Orang Kelantan dah faham. Jambatan Sultan Yahya ke dua pun sudah berapa lama tak siap.“Tiada kerajaan di dunia ini yang tidak membuat projek. Komunis ada projeknya, kapitalis ada projek cara dia.“Dalam PRU 12, Selangor jatuh ke tangan Pakatan Rakyat (PR) dari Barisan Nasional (BN). Selangor bermacam-macam projek ada, bermacam-macam universiti ada, bermacam-macam orang kaya ada, tetapi BN tetap kalah di situ,” ujarnya lagi.Tuan Guru menambah, rakyat kini cerdik untuk menilai semua janji yang dibuat oleh Umno dan tidak akan termakan dengan umpan yang ditaburkan lebih-lebih ketika menghampiri PRU 13 yang akan menjelma tidak berapa lama lagi.Utusan gelapkan beritaSementara itu, ketika diminta mengulas kejayaan saman oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim ke atas akhbar Utusan Melaysia, Tuan Guru menyatakan rasa seronoknya dengan kejayaan berkenaan.“Saya yang dengar lebih seronok dari dia yang menyaman Utusan Malaysia. Bukan masalah Anwar, tetapi saya benci kepada pengelapan berita.“Tiada hak manusia untuk menyekat maklumat yang sebenarnya. Apabila digelapkan berita manusia tidak akan berkembang,” tegasnya Ujarnya lagi, setiap manusia perlu didedah pelbagai maklumat khususnya pelajar university bagi menghadapi persaingan.“Islam tidak pernah sekat maklumat.Orang yang tidak mahu mendedahkan maklumat mereka ingin menjadi tuhan dengan mengambil alih kerja tuhan, ini celaka besar. Kerana itulah timbul fahaman komunis dan kapitalis,” ujarnya lagi. -HD

Anonymous,  January 23, 2013 at 12:01 AM  

Kesian. Ingatkan rakyat kelantan ni bijak tapi pemimpin PAS lagi bijak rupanya. Rakyat kelantan dah kena check mate dengan PAS. Otak dah kena brainwash susah nak tukar. Moga Allah bukakan otak mereka dan bebaskan mereka dari cengkaman PAS durjana.

Anonymous,  January 23, 2013 at 12:03 AM  

derma ceramah..derma jihad..derma leboh doh.. pas mesti nak pakai ..nak kempen pru upoh pase bendero atah pokok kelapo dan lain2.. nak bayar awe2 klate gi hok perhimpune HR121.. nak kena bayar artis tukang bagi ceramah cam janda abadi..nak bayar ustart penipu kaki duit yg naik ferarri.. kan banyak belanje tu

Anonymous,  January 23, 2013 at 2:10 AM  

rakyat dah tau sapa yg nyawa dihujung kerongkong...

22 tahun perintah hanya air keladak utk rakyat, pembangunan jauh sekali.. alasan dah takdir..

sama2 tolak pas yg pemimpin mereka asyik kumpul harta tapi rakyat hidup susah, kebajikan hanya manis dimulut..

PM nak bina masjid besar dikelantan, pas puluhan tahun perintah nak bina surau pun tak mampu tapi mampu plak bina tokong/patung budha maha besar..

sama2 tolak pas demi masa depan rakyat... dah lama sangat dah perintah.. habuk je dapat

Anonymous,  January 23, 2013 at 8:24 AM  

Hebat derma lebuh raya kalau gitu pusat buat dari gua mesang ke k krai dah le. Biar Pas sambung ke kota bharu.

Anonymous,  January 23, 2013 at 8:26 AM  

Pas pis pus dalam kenangan..

haji,  January 23, 2013 at 9:00 AM  

aku tak sokong PAS dan BN, tapi ada sket pendapat jer.

gaban la peminpin kelantan, tak ader dana peruntukan langsung, sampai masjid pun tak ader duit,naper?

pasal tau jer sembayang dan agama barisan EXCO tuh, tak pandai economi langsung.

sepatutnya outsource pusat hiburan, panggung wayang, benda benda resreasi pada kafir, kutip semua ticket masuk simpan utk dana pembanganan. Ini pandai jer minta sedekah daripada pusat/ rakyat. TONGKAT kerajaan bodoh.

Anonymous,  January 23, 2013 at 9:49 AM  

sebenarnya sapa yg cerdik...PAS atau org Kelantan..??? Dan sapa pulak yg di perbodoh..PAS atau org Kelantan? ?

Ini diibaratkan kutip TOL dulu baru nak buat Highway...sudah tonggang terbalik.....mcm Keluarga 69......lawak yg mengalahkan Jozan Rajalawak......hahahaaha.....

hahahahaha........labu.labu

Anonymous,  January 23, 2013 at 12:37 PM  

Toyibah ke toyolbah kah kah kah

Anonymous,  January 23, 2013 at 1:11 PM  

derma lagi.....

time mintak derma tak ada audit yg mengesahkan kutipan dan kat mana di simpang duit2 derma org ramai tu....

dari dulu lagi Pas buat kerja nie....hamPas!! satu benda pun tak menjadi....

Anonymous,  January 23, 2013 at 4:40 PM  

Setakat minta rm50 dr rakyat jelata untuk bina lebuhraya rakyat, mungkin ada rakyat susah boleh ambil dari BR1M, tp kalau tak mampu jana dana lain, mintalah tolong rakan seperjuangan, dap ada, pkr ada, kalau tak dapat juga, cubalah pula buat gotong royong, ramai ramai, baik para pemimpin, baik rakyat, semua pakat turun, pecah batu dan lain lain, baru betul.

Anonymous,  January 23, 2013 at 6:40 PM  

Betullah.kat sana tak jd isu langsung.

Anonymous,  January 24, 2013 at 12:01 PM  

Lebuh raya pas akan dibina oleh hantu hantu Dan jin jin yang telah dipertanggungjawabkan tak lama lagi siap la tu. Mungkin sebelum pru 13 kot. Guna hantu jin tak perlu guna dana, wang kutipan yang ada leh masuk dalam kocek masing masing

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP