PRU 13 - MCA Komited Lepaskan Kerusi Yang Tewas Kepada Parti Komponen BN Yang lain.

Friday, January 4, 2013

Amat tertarik dengan kenyataan Ketua Pemuda MCA Datuk Dr Wee Ka Siong semalam yang mana :

"Ketua Pemuda MCA, Datuk  Dr. Wee Ka Siong hari ini berkata MCA bersedia untuk melepaskan kerusi tradisi  kepada parti kompenan lain jika cara itu dapat menjamin kemenangan Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) akan datang.
Namun, keputusan akan diserahkan kepada Pengerusi BN, Datuk Seri Najib Tun Razak dan Presiden, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek dan tidak menolak jika kemungkinan berlaku percaturan sama ada pengurangan atau pertambahan kerusi."
Lagi Selanjutnya KLIK DISINI


Adalah merupakan satu tanggungjawap buat MCA berhubung perubahan kerusi Parlimen ataupun Dun yang ada untuk diberikan kepada parti komponen Barisan Nasional yang lain jika sudah melihat fenomena yang ada waktu ini dalam perubahan corak pengundi terutamanya pengundi pengundi dikawasan Bandar.

Gomo mengucapkan syabas buat Ketua Pemuda MCA atas kenyataan ini yang mana memberikan semboyan awal buat pimpinan MCA diperingkat bahagian agar dapat mengukur kemampuan mereka sebelum tiba pilihanraya yang mungkin diadakan sebulan dua ini.

Namun demikian Gomo merasakan akan sesuatu masaalah dengan kenyataan ini buat beberapa kerat pimpinan MCA yang ada terutamanya bekas bekas mereka yang berjawatan didalam kepimpinan MCA sama ada sebelum ini ataupun waktu ini.

Sebagai contoh Ketua MCA Wangsa Maju Datuk Yew Teong Lock yang merupakan ahli Parlimen Wangsa Maju pada penggal 2004 sehingga 2008 yang kemudiannya tewas pada PRU 12 yang lalu kepada Wee Choo Keong PKR yang sekarang merupakan ahli parlimen bebas dilihat masih dahaga untuk bertanding sekali lagi di Parlimen Wangsa Maju.

Gomo tidak menyatakan beliau YTL tidak layak untuk bertanding namun dengan prestasi beliau yang tidak berupaya menawan pengundi di parlimen Wangsa Maju ditambah dengan carak pengundi Melayu, Cina, India di Parlimen ini memberikan fakta bahawa beliau tidak sesuai untuk bertanding pada PRU 13 akan datang.

Gomo sendiri difahamkan sudah acap kali beliau selaku Ketua MCA Wangsa Maju melakukan beberapa pekara yang membelakangkan Pengerusi Barisan Nasional Wangsa Maju iaitu Datuk Dr Shafie Abdullah yang juga merupakan Ketua UMNO Wangsa Maju. Tindakan beliau yang dilihat Erogan telah menjejaskan banyak gerak kerja yang dijalankan oleh Barisan Nasional peringkat pusat dan wilayah.

Presiden MCA Datuk Seri Chua Soi Lek juga sampai waktu ini masih gagal menegur Yew Teong Lock berhubung tindakan tindakan yang dilakukan beliau sehingga menjejaskan parti. Malah Gomo juga amat mengetahui akan pertelagahan antara Chua Soi Lek dan Yew Teong Lock sebelum ini dalam peringkat tertinggi MCA.

Justeru itu Gomo harap agar kepimpinan tertinggi MCA dapat melihat kebelakang dan juga masa depan dalam sikap toleransi akan perubahan kerusi yang akan dipertandingkan pada PRU 13 nanti. UMNO, MCA, MIC dan lain lain parti merupakan kekuatan kepada Barisan Nasional. PRU 13 merupakan satu pilihanraya yang kita mahu menang dengan majoriti 2/3 dan adalah menjadi tanggungjawap buat setiap parti bertolak ansor dalam memastikan kemenangan BN pada PRu 13 kelak.


Komponen Barisan Nasional tidak sama dengan Pakatan Pembangkang yang mana lain lain matlamat dan hala tuju mereka. PAS dengan matlamat mencari kekayaan, PKR dengan kerakusan kuasa, DAP pula dengan agenda Komunis. Malah perebutan kerusi buat mereka sesama sendiri amat parah sehingga bertumbuk antara pihak pihak yang terlibat. Itu yang membezakan BN yang lebih profesional berbanding Pakatan Pembangkang.

MCA yang merupakan rakan komponen kanan UMNO juga sudah boleh membaca pola pengundian masyarakat Cina. Apa yang diperlukan Barisan Nasional sekarang adalah kemenangan dan dengan meletakkan calon yang sesuai atas pilihan Datuk Seri Najib Tun Razak sudah pastinya tidak perlu ada bangkangan dan halangan dari mana mana pimpinan MCA. Masa sekarang adalah kerja kuat dalam memastikan BN menang pada PRu 13 kelak.

Untuk rekod bagi Parlimen Wangsa Maju:

Parlimen Wangsa Maju sebelum ini pernah diwakili oleh UMNO bermula dengan Tan Sri Dr Kamal Salih pada pilihan raya 1995, diikuti dengan Dato’ Sri Zulhasnan Rafique pada piihan raya 1999. Dan pada pilihan raya 2004 parlimen ini telah diwakili oleh calon MCA iaitu Yew Teong Look (YTL). YTL tidak mampu mempertahankan kerusi ini apabila beliau kecundang di tangan Wee Chee Keong dari PKR ( Sekarang Bebas) dalam PRU 2008.

 MCA bukan sahaja kalah di Wangsa Maju malah semua calonnya di Wilayah Persekutuan turut ditolak oleh pengundi Cina yang menjadi majoriti di kawasan Parlimen yang ditandinginya. UMNO yang bertanding di lima kawasan Parlimen hanya menang di tiga kawasan iaitu di Putrajaya, Labuan dan Setiawangsa. Manakala Parlimen Lembah Pantai dan Titiwangsa yang diwakili calon UMNO tewas bersama-sama dengan calon-calon komponen BN yang lain di parlimen Bukit Bintang, Seputih, Bandar Tun Razak, Cheras, Kepong, Segambut dan juga Batu.


Kawasan Parlimen Wangsa Maju yang mempunyai keluasan 1,596 kilometer persegi memiliki 64,583 orang pengundi, dan daripada jumlah itu, 54 peratus adalah Melayu, Cina (36 peratus), India (8 peratus) dan lain-lain 2 peratus. Daripada jumlah itu 13,000 orang adalah pengundi baru. 

Psssttt.... MCA perlu bermuhasabah diri dalam menghadapi PRU 13 akan datang.


Undi PKR Bawa Kehancuran Negara 
Undi PAS Bawa Pepecahan Umat Islam 
Undi DAP Bawa Penindasan Bangsa 
Undi BN Bawa Kemakmuran Agama, Bangsa Dan Negara.

36 comments:

Anonymous,  January 4, 2013 at 10:05 AM  

buku pendedahan deepak "black rose" boleh didapati secara percuma disini>>>

http://tinyurl.com/b86ojtz

Anonymous,  January 4, 2013 at 10:11 AM  

I will vote for MCA but not for UMNO.

Anonymous,  January 4, 2013 at 10:15 AM  

KUALA LUMPUR: Kedutaan Jepun di Malaysia mengesahkan kerajaan negara itu telah menyerahkan sejumlah wang pampasan kepada kerajaan Malaysia untuk diserahkan kepada buruh paksa pembinaan landasan keretapi Thailand Myanmar.

Setiausaha Kedua Kedutaan Jepun ke Malaysia, Takaharu Suegami, ketika mengesahkan penyerahan wang itu berkata,

"Berdasarkan maklumat yang dikaji, kami dapati wang tersebut diserahkan sekitar tahun 1990an.

"Kami akan merujuk kepada Tokyo selepas ini (untuk maklumat lanjut)," kata beliau.

Ketika ditanya, siapa penerima pampasan ini, pegawai kedutaan Jepun itu berkata, "Kami tidak tahu macam mana kerajaan Malaysia mengagihkan wang pampasan itu."

Bagaimanapun, Takaharu berjanji akan merujuk balik dengan Tokyo berdasarkan dokumen yang diberikan hari ini.

Sekretariat Jejak mencari bekas buruh paksa dan waris landasan maut Siam Burma yang diketuai oleh Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaludin mengunjungi Kedutaan Jepun di Kuala Lumpur hari ini bagi mendapatkan maklumat lebih mendalam tentang pampasan itu.

Turut bersama dalam kunjungan itu, Naib Ketua Pemuda PAS Dr Raja Iskandar Al-Hiss, Ketua Operasi Jejak Safarizal Saleh, Penolong Pengerusi Persatuan Kebajikan Bekas dan Warisan Binaan Landasan Kereta Api Siam Burma 1942-1946 dan beberapa orang lagi wakil dari Jejak.

Dalam sidang Dewan Rakyat sebelum ini, Nizar mendakwa, kerajaan Jepun telah membayar RM207 bilion kepada kerajaan Malaysia sebagai pampasan kepada buruh paksa pembinaan keretapi itu.

Namun sehingga kini, tidak ada sebarang wang diberikan oleh kerajaan Malaysia kepada mangsa atau waris mereka. Dalam kunjungan hari ini, Sekteriat Jejak juga meminta pihak negara Jepun memberi maklumat bila jumlah pampasan kepada buruh binaan itu di hantar ke negara ini dan siapa yang mengesahkan penerimaan itu.

Dalam pertemuan sejam itu, Nizar turut meminta pihak Jepun menyerahkan senarai nama rakyat Malaysia yang menjadi buruh binaan landasan kereta api Siam-Burma 1942 hingga 1946 itu.

"Kita jumpa dengan pihak kedutaan Jepun petang ini, untuk mengesahkan maklumat yang kita perolehi itu benar atau sebaliknya.

"Sekiranya pihak Jepun masih menyimpan senarai buruh atau mangsa-mangsa dari malaysia ini sila majukan kepada kami," katanya ketika ditemui.

Nizar yang juga Ahli Parlimen Bukit Gantang turut mendedahkan beberapa surat pengesahan dan dokumen rasmi kepada wakil Kedutaan Jepu berkenaan.

Salah satu surat tersebut dari Kementerian Kewangan bertarikh 29 Mac 2011 menjelaskan, "kertas pertimbangan bagi kelulusan pengeluaran wang pampasan kepada buruh paksa ke Burma 1942 hingga 1946. Sukacita dimaklumkan peruntukan sejumlah RM207 billion telah diangkat oleh kelulusan kerajaan di mana prosesnya dimaklumkan kepada pejabat Peguam Negara dan di peringkat Kementerian Sumber Manusia".

Menurut Nizar, pihaknya sehingga kini tidak tahu di mana pampasan itu berada sama ada masih disimpan di dalam Perbendaharaan negeri atau Amanah Raya kerana tidak ada sebarang penjelasan dibuat kerajaan sehingga kini.

"Kita tidak tahu. Kalau wang itu masih ada dalam simpanan kerajaan kenapa tidak diberi balik kepada mangsa. Mangsa ada 30,000 yang boleh balik semula ke Malaysia walaupun ada yang meninggal dunia tetapi mereka masih ada waris melalui Persatuan Kebajikan Bekas dan Warisan Buruh Binaan Landasan Kereta Api Siam Burma 1942-1946,".

Mengikut rekod persatuan, jumlah 30,000 buruh ini melibatkan 60 peratus bangsa Melayu, 20 peratus India, 15 peratus Cina dan 5 peratus bangsa lain.

Nizar yang juga Ajk PAS Pusat berkata, dengan jumlah RM207 bilion itu setiap keluarga dianggarkan layak menerima sehingga RM3 juta wang pampasan.

"Banyak! pemberian pampasan ini kepada mangsa lebih baik dari ETP yang dibuat oleh kerajaan, sekurang-kurangnya dapat mengatasi sedikit masalah ekonomi orang Melayu," katanya.

Sejak didaftarkan secara rasmi pada 11 Januari 2011, persatuan terbabit telah memohon beberapa kali untuk mendapatkan wang pampasan dari kerajaan Malaysia tetapi hingga kini masih gagal.

Anonymous,  January 4, 2013 at 10:35 AM  

Tak best la n3 hari ni..takda fitnah..kihkihkih

Tipu Punya Olang,  January 4, 2013 at 10:35 AM  

Woit!..Gomo suruh MCA muhasabah diri..
Suruhlah MCA muhasarawak sekali..
Gomo pun kena cermin diri..
Takut tak kenal diri sendiri kat dalam mahkamah..
Nanti Zahid Hamidi pulak cakap, Gomo tu menatang apa? Saya kena muhasabah diri dulu Tuan Hakim!
Kah kah kah
kah kah kah
Kah kah kah

Anonymous,  January 4, 2013 at 11:34 AM  

oo begitu rupenye black rose yer. cantik yer black rose.

aku peratikan sejak akhir-akhir ini blog papagomo penipu ini dibanjiri penyokong pr. kemana peginye penyokong papagomo yg ramai ari tu? mane kak bedah? mungkinkah disebabkan papagomo takut mengaku ini blog miliknya maka penyokongnya pun sedikit demi sedikit menjauhkan diri kerana merasa malu blogger no 1 bn ini sebenarnya seorang pengecut?

lord ried,  January 4, 2013 at 12:05 PM  

ALOOOOO BEWAK2 PEJUANG MELAYU......

PENYOKONG PARTI BEWAK MAGHAH BILA ABANG GURAU HABAQ DEPA KAPIAQ. ABANG SAJA HABAQ LAGUTU NAK SUH DEPA SEDAQ SIKIT SABIK SELAMA NI DEPA DOK SEDAP JE, TADAK SAPA NAK HABAQ KAT DEPA.

DEPA DAH GHASA TERLALU ISLAM SABIK SOLAT, POSA DAN NEIK HAJI. DEPA PON TADAK JUDI, SEKADAQ NENGOK PUAK2 CINA DAN KELING BERJUDI. MISJID PON DEPA PI, WALAU PON SEKALI SEMINGGU UNTUK SOLAT JUMAAT. PENGERUSI MASJID DEPA SAPU. LAST2
TABUNG MASJID PON NENTAH KE MANA.
SABIK TU DEPA DAH GHASA DEPA CUKUP ISLAM DAN KALU MAMPUIH MASUK SYURGA.

MEH NAK HABAQ..........

SEBELUM MERDEKA, RATUSAN TAUN DAH
KAPIAQ2 BRITISH DOK TREN ORANG MELAYU SUPAYA APABILA KAPIAQ2 BRITISH NI KELIK NEGAGHA DEPA ORANG2 MELAYU TIDAK BERPEGANG TEGUH NGAN AJARAN ISLAM. BRITISH SUKA ORANG MELAYU SOLAT. DEPA TAK MAGHAH PON MELAYU POSA DAN NEIK HAJI. TAPI...... SELEIN DARI TU DEPA AJAQ MELAYU( puak2 bewak la )
TOGOK AYAQ SETAN. DANCING DAN CAMPUG LAKI POMPUAN DIKIGHA MODEN,
PAKAI KETAYAP, TUTUP AURAT DILEBEL KOLOT, PESYEN LAMA.

BRITISH HANYA TAK SENTUH BILA MELAYU MAMPUIH SAJA. BILA MAMPUIH,
MELAYU PON INGAT LA NGAN SYARIAH ISLAM, LAGU MANA TAK URUS JANAZAH IKUT ISLAM.

SAMPAI KE LANI PUAK2 BEWAK NI IKUT ISLAM 100% BILA MAK BAPAK DEPA MAMPUIH. AWAT TAK IKUT ISLAM SEKERAT, IKUT KAPIAQ SEKERAT. TAK KA PUAK2 BEWAK GHASA MELIA KALU MAK BAPAK DIA MAMPUIH DEPA PAKAI BAJU KOT....YANG POMPUAN PAKAIKAN KEBAYA KAT MAYAT TU..... NAK PI KEMBUIH, BULIH BERARAK NGAN PALUAN KOMPANG RENTAK INANG. NAK PERKASAKAN MELAYU KENA LA BUAT LAGU TU. KAN KAN KAN KAN KAN .

INI TIDAK BILA MAMPUIH NAK IKUT ISLAM....SELAGI IDUP MISTI PERKASAKAN MELAYU. MAMPUIH AJAK LA OGHANG PAIH SOLAT JENAZAH SABIK ORANG2 YANG DOK CAKNAKAN UGAMA ADALAH PUAK2 PAS, TIME BAGI BASIKAL KA, BAJA KA, DEPA MANA BULIH, PEMBANGKANG.

he he he
gurau ngan puak2 bewak

lord ried,  January 4, 2013 at 12:07 PM  

ALOOO BEWAK2 AMENO,,,

CARA HALUS AMENO BODOHKAN RAKYAT,UTK LAHIRKAN GENERASI BODOH AMENO AMBIL GURU DARI KALANGAN SPM GRED3,

ATAU TAK PAS ATAU TAK DAPAT MASUK UNIVERSITI UTK JD GURU.

UTK LAHIRKAN GENERASI BODOH AMENO WUJUDKAN KOUTA MASUK IPT DIMANA AMENO KUTIP BUDAK2 RESULT CUKUP MAKAN ATAU ADA "A" SATU DUA UNTUK MASUK UNIVERSITI BUAT DEGREE,

MAKA LAHIRLAH PEMEGANG IJAZAH LOW CLASS ASHIK NK KEJE GOMEN.

UTK LAHIRKAN GENERASI XBERKEMBANG AMENO KUTIP BUDAK2 DEGREE REJECT DAN TAK LAKU, BAGI KRUSUS KPLI JQAF UTK JD CIKGU MAKA LAHIRLAH REJECT.

SOKONG AMENO ANDA REBAH!

he he he
gurau ngan puak2 bewak

lord ried,  January 4, 2013 at 12:07 PM  

ALOO BEWAK PEJUANG MELAYU......

SAPA HABAQ PARTI BEWAK LEMAH. PARTI BEWAK LEBIH KUAT DAGHIPADA DULU2 SABIK DIPIMPIN OLEH BEWAK2 YANG HANDAL BELAKA. SEMAKIN ARI PARTI BEWAK SEMAKIN KUAT SABIK BILANGAN AHLINYA BERJOTA2. PAPER HARI DOK HABAQ RIBU2 KELUAQ PKR DAN PAS PI MASUK PARTI BEWAK.

OLEH KERANA TERLAJAK KUAT PIMPINAN PARTI BEWAK SELALU MEIN AJAK OLOK2 PIMPINAN PAS SUPAYA DAPAT BEKERJASAMA. DI PARLIMEN LANI KALU PARTI BEWAK NAK LULUIH APA2 DEPA TADAK RUNSING SABIK BILANGAN BEWAK JOH MELEBIHI TWOTHIRD MAJORITI.

OLEH KERANA TERLAJAK KUAT JUGA DI KAMPUNG2 PENGERUSI JKKK DAH PI BAK BORANG KE RUMAH2 ORANG DAH NAK BAGI BASIKAL DAN BEG SEKOLAH. MASA DEPA LEMAH DULU........BAJA KA, LUMBU PAWAH KA.....HARAM BAGI KAT ORANG PAS. BILA TAHLIL DAN KEMAMPUAHAN SAJA HEGEH2 MINTAK TULUNG.

he he he
aku pon terlajak yakin parti bewak dah betui kuat

Anonymous,  January 4, 2013 at 12:09 PM  

THURSDAY, JANUARY 3, 2013

Anak Sungai Derhaka at Thursday, January 03, 2013

Papa Gomo punya pasal.. Zahid Hamidi di sapina ke mahkamah..

Kerana fitnah yang disiarkan oleh PapaGomo.. tak pasal-pasal Menteri Pertahanan Ahmad Zahid Hamidi disapina agar datang ke Mahkamah Tinggi Kota Bharu 6 Januari ini..

KOTA BHARU: Mahkamah Tinggi Kota Bharu telah mengeluarkan sapina kepada Menteri Pertahanan, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi agar datang ke mahkamah 6 Januari ini.

Sapina itu dikeluarkan oleh mahkamah atas permohonan Datuk Husam Musa yang menyaman blogger Papa Gomo.

"Mahkamah telah meluluskan permohonan saya untuk sapina Menteri Pertahanan Datuk Ahmad Zahid Hamidi. Ini kerana, Ahmad Zahid kenal siapa Papa Gomo ini apabila beliau membenarkan blogger ini memasuki kapal selam Scorpean sebelum ini," kata Husam .

Husam menyaman Papa Gomo ekoran satu laporan fitnah yang dibuat blogger Umno itu melalui blognya.

Writ saman tersebut difailkan Husam melalui peguam Hisham Fauzi baru-baru ini dengan menuntut gantirugi sebanyak RM10 juta, memohon maaf secara bertulis, gantirugi teladan, gantirugi melampau dan gantirugi punitif.

Selain itu injunksi menghalang defendan atau ejen atau pembantu berkomunikasi, memberi komen, mengulangi penerbitan kenyataan-kenyataan berunsur fitnah terhadap plaintif.

Defendan melalui blog; http://www.papagomo.com bertajuk 'gambar ekslusif bakal MB Kelantan pimpin tangan China Doll’ diterbit pada 6 Disember tahun lepas cuba mengaibkan Husam dengan menyiarkan gambar tersebut.

Husam yang juga anggota Exco kerajaan negeri menyifatkan gambarnya dimanipulasikan sehingga memberikan gambaran plaintif sedang berpimpin tangan dengan seorang perempuan Cina.

Defendan atau nama sebenar Wan Muhammad Azri Wan Deris beralamat di Villa Apartment, Jalan 5/23 e, Danau Kota, Setapak, Kuala Lumpur antara lain turut menulis.. baca kat bawah..

Dalam writ samannya Husam menjelaskan gambar itu sebenarnya menunjukkan beliau ketika itu bersama rombongan kerajaan Kelantan ke China sedang berjalan keluar dari sebuah bangunan dengan diikuti oleh jurubahasanya, seorang perempuan warganegara China.

Plaintif sebelum ini mengemukakan notis tuntutan kepada defendan menuntut supaya memohon maaf secara terbuka dan membayar gantirugi. Bagaimanapun defendan gagal dan enggan berbuat demikian ~ Harakahdaily

Semalam si Papa Gomo ni dah buat kerja bodoh.. apa kerja bodoh yang dia buat tu.. sila lihat di ( SIN

Anonymous,  January 4, 2013 at 1:26 PM  

kalau tidak sabah/sarawak, lama sudah buto gumu jadi mat hempit.

Anonymous,  January 4, 2013 at 3:05 PM  

Kerusi yang MCA kalah tu kebanyakannya kawasan majoriti pengundi cina, yang menang tu majoriti melayu. Bagi lepas kawasan majority melayu baru betul. Gerakanpun tak boleh menang kawasan majority cina, nak main lawak ke nak bagi UMNO atau MIC bertanding kawasan cina.

Papagomol,  January 4, 2013 at 3:18 PM  

Berita tahap SAKAI...

Hanya SAKAI melayu umno yang boleh kena kencing dengan gomo...

Wakaka...

Anonymous,  January 4, 2013 at 3:30 PM  

Kerja Terkutuk Anwar Terbongkar!


Pendedahan tentang perangai buruk Anwar Ibrahim oleh bekas Penolong Gabenor Bank Negara, Murad Khalid sungguh menjijikkan.

Ini membuktikan dan meningkatkan lagi keyakinan rakyat bahawa pertalian Anwar dengan Barat adalah konspirasi yang terbesar bukan sahaja untuk menjadi Perdana Menteri tetapi juga pemimpin kesayangan Barat.

Dalam Akuan Berkanun, Murad berkata Anwar mempunyai 20 akaun induk bernilai RM3 bilion untuk menjaga kepentingannya.

Pendedahan-pendedahan yang telah dilakukan oleh pihak-pihak lain dan perlakuan melampau Anwar sendiri dengan pemimpin-pemimpin Barat membuktikan bahawa Anwar licik berkonspirasi semasa Dr. Mahathir sibuk membangunkan negara.

Dari akuan-akuan tersebut, dia memperuntukkan wang untuk beberapa individu yang rapat dengannya dan organisasi-organisasi untuk meningkatkan imejnya, termasuk Pusat Dasar Asia Pasifik yang mendapat RM38 juta.

Ini merupakan satu angka yang sangat menakjubkan untuk kerja-kerja mempromosikan seorang pemimpin dan bukannya sebuah negara.

Kepentingan Pusat Dasar Asia Pasifik untuk Malaysia tidak dapat dinilai kerana ia hanya merupakan kuda tunggangan Anwar untuk menaikkan imejnya dan menjadikannya Perdana Menteri.

Pusat ini hanya beroperasi untuk Anwar kerana selepas Anwar dipecat, pusat ini tidak lagi aktif. Kalau dilihat laman webnya, input terakhir ialah pada 24 Ogos 1998, lebih kurang seminggu sebelum Anwar dipecat akibat tuduhan penyalahgunaan kuasa dan salah laku seksnya.

Mungkin pada masa itu Anwar tidak lagi menyalurkan wang kepada pusat tersebut kerana menghadapi masalah yang amat besar akibat dari salah lakunya.

Pelik lagi ajaib, ketua pusat tersebut, Douglas H. Paal yang mendapat wang yang banyak ini hanya merupakan seorang pakar lobi dan kerjanya untuk meyakinkan dunia Barat bahawa Anwarlah sepatutnya menjadi PM. Hasil dari kerja-kerja inilah yang memberikan Anwar harapan palsu bahawa dia adalah pemimpin terpilih di Asia.

Perasaan ini membuak-buak sehingga Anwar menjadi terlampau yakin dan mula merancang untuk menjadi pemimpin nombor satu Malaysia.

Anwar boleh menafikan semua ini tetapi Murad Khalid sudah ada segala bukti-bukti dan telah membuat pertimbangan yang komprehensif sebelum membuat Akuan Berkanunnya. Pendedahan Anwar membuktikan bahawa dialah “BAPAK SEGALA KONSPIRASI”.

Dialah yang merancang untuk menjatuhkan Ghaffar Baba sebagai TPM. Dia telah menderhaka dengan menyimpan berkotak-kotak surat rahsia kerajaan di luar negara untuk mengugut kerajaan. Dia juga telah bersekongkol dengan IMF dan menggunakan kaedah-kaedah mereka semasa gawat melanda Malaysia yang hampir melumpuhkan ekonomi negara ini.

Sepertimana dia mengadu diracun dan apabila didapati tidak benar, Anwar selamba sahaja kerana kegagalan terakhir ini hanya merupakan salah satu dari puluhan atau ratusan malah ribuan rangkaian konspirasinya.

Anwar tidak boleh melarikan diri lagi. Dia terperangkap dengan sistem konspirasi yang telah dia sendiri wujudkan. Akhirnya, jerat makan tuan. Sesungguhnya pembalasan Tuhan bukan sahaja di akhirat.

Kepada semua rakyat, selamatkanlah negara ini dari pemimpin yang sedemikian rupa.

Suara Politik
Belantan

Anonymous,  January 4, 2013 at 4:38 PM  

Jawab gomo jawab...hehehe

Anonymous,  January 4, 2013 at 4:54 PM  

Nak selamat kan apa? Bukan nya dia berkuasa apa apa? Nampak sangat ko ni terlalu yakin Anwar akan menang. ... Kih kih kih kih kih kih. Sabar lah dulu, ko ni terlalu yakin rakyat ramai sokong Anwar.

Anonymous,  January 4, 2013 at 5:48 PM  

Umno bodoh, smaking banyak fitnah kaatas Nuar smaking ramai rakyat brsimpati n mnyokongNya. Contohnya sprti kami pngundi atas pagar.

Anonymous,  January 4, 2013 at 6:05 PM  

SAYA PUN PENGUNDI ATAS PAGAR, SAYA SOKONG PR

Anonymous,  January 4, 2013 at 6:28 PM  

KESIAN PULAK TENGOK PENCACAI2 NAJIS NUAR BRAHEM MERAPU, MEROYAN, MERACAU, MENYALAK, MENGILAI, MERABAN, MERAPU, MENGELEPAR, MERAUNG SAMBIL BERSEWANG DALAM BLOG PAPAGOMO.

PATUTNYA TANAH 10,000 EKAR YG DIHADIAHKAN N.AJIS PADA "NGEH DAN NGA KERANA NGOK" TU BAGI FREE JE KAT KORANG UTK BUAT PENEMPATAN KHAS... LANTIK LA SUNGAI NERAKA, AMENO WEL WEL, MILO BASI JADI AHLI JKKK.. LEPAS TU BOLEH LA KORANG GALI LUBANG SORANG SATU KAT BUKIT BOTAK TU BUAT GUA MEWAH KAH KAH KAH.

LUV U GUYS MUAH MUAH MUAH.. TATAAA!!!

CHEQ WAN.

Papa Zola January 4, 2013 at 7:04 PM  

hai abang, adik budak baru belajar. mintak tolong link blog adik ni http://the-papazola.blogspot.com/ terima kasih bang

kingnek January 4, 2013 at 7:23 PM  

Wang BR1M amat manfaat bagi majoriti rakyat dan juga dengan ekonomi yang mantap akan memastikan kemenangan BN. Rakyat sejagat tak kisah cerita Lynas, Deepak semua, majoriti rakyat tak baca setiap hari blog pro-PR atau pro-BN, yang penting dapat suap anak bini. Yang terpekik terlolong sebenarnya penyokong kuat PR atau BN aje, hehe

Anonymous,  January 4, 2013 at 8:35 PM  

atutlah Najib tak berani jawab tuduhan Deepak tu.. tengoklah siapa di belakang Deepak ni...

Bermula sejak dari hari Perhimpunan Agung UMNO Baru yang diadakan di PWTC tidak lama dulu dan berterusan hingga ke hari ini, Ahli perniagaan Deepak Jaikishan telah melakukan pendedahan-pendedahan yang melibatkan Rosmah Mansor.

Pendedahan tersebut sememangnya mencalarkan dan memburukkan lagi imej Rosmah ( kecuali dimata Pencacai UMNO) yang selama ini terkenal dengan sikap borosnya..

Tercalar dan bertambah buruk imej Rosmah Mansor juga menjadikan imej Najib tercalar kerana beliau dikatakan gagal mengawal tindak tanduk isterinya yang kedua itu..

Biarpun pendedahan berterusan selama berminggu-minggu telah dibuat oleh Deepak Jaikishan namun tiada sepatah perkataanpun keluar dari mulut Najib bagi membela isterinya itu sendiri.

Kecuali pencacai UMNO yang sanggup untuk memperbodohkan dirinya sendiri bagi mempertahankan Rosmah ( baca di SINI ) tiada sepatah perkataan juga didengar dari pemimpin UMNO yang lain untuk mempertahankan Rosmah dan Najib..

Zahid Hamidi yang semasa Perhimpunan Agung UMNO Baru telah berjanji untuk menjawab dakwaan Deepak juga sanggup menjadikan dirinya munafik dengan tidak menjawab dakwaan Deepak sebagaimana yang telah dijanjikannya di ( SINI )

Anonymous,  January 4, 2013 at 10:15 PM  

Jelas penyokong PKR semakin meraban dengan ajaran songsang PKR dan PAS. Fitnah dan cerita separuh masak dan jadi mainan mereka. Bercakap pun serupa orang yang tiada agama. Apa pun mereka perlu muhasabah diri dan fitnah yang mereka hebohkan semestinya akan diadili kemudian hari selagi mereka bergurukan pemimpin sesat yang menggunakan agama untuk kepentingan puak politik mereka.

Anonymous,  January 4, 2013 at 10:28 PM  

Kepada semua pencacai PKR. Jangan fikir penyokong UMNO berdiam diri. Kami tidak melayan komen-komen korang kerana komen-komen kau sesen pun tak guna. Jangan haraplah dengan komen-komen kau orang BN akan tumbang. Tapi parti PKR yang jatuh dengan IZIN ALLAH . InsyaAllah kami penuh yakin BN akan menang dengan 2/3. Rafizi bodoh tu pun dah mengelabah asyik hentam sana hentam sini, merekacipita padahal habukpun tiada. Orang-orang macam ini InsyaAllah ALLAH TIDAK akan tolong. PERANGAI SEPERTI HAPRAK, EGO, SOMBONG, PENDENDAM, DENGKI, KIANAT. SEDAR2LAH.

Anonymous,  January 4, 2013 at 11:44 PM  

kerusi majoriti melayu mesti Umno bertanding dan bukan bagi pd parti komponen lain

Anonymous,  January 5, 2013 at 12:02 AM  

I will vote for umno!!!!

Anonymous,  January 5, 2013 at 12:06 AM  

Hoi bacul anak pelacur!!!! Mak kau tak ajar ke macamana nak komen kat blog orang. Jenis babi!!!

Anonymous,  January 5, 2013 at 12:23 AM  

He he lawak juga hangpa ni no.... Hang ni mesti gulungan tadak sekolah pasai mak pak hang baru sampai dari India. Miskin tadak duit nak sekolahkan hang. Campoq laki pompuan bukan sabik British tau dak? Mat sabu hang dok campoq dengan Normah dalam bilik hotel tu pasai british ka?? Coba hang bagi mak hang ka kakak hang kat Nuar Aljuburit tu tengok dia ikut british ka ikut India macam hang. Lepaih tu hang check ghabak tak ghabak depan belakang. Kalau tak caya tengok la video tu macamana dia ghabakkan cina doll tu. bodo sungguh hang ni no...nasib baik keluarga hang dtg malaysia ni. Kalau tak mungkin dah kena rogol beramai2 macam baru2 ni.

Matt January 5, 2013 at 1:12 AM  

Moga Allah bantu orang Islam Malaysia, jumlahnya sekitar 60% daripada penduduk je dan lemah dan bodoh dan miskin berbanding kaum pendatang dan suka berkelahi sesama sendiri..

Kalau Allah tak bantu habislah Melayu Islam merempat di tanah sendiri lepas pru13 nanti..

Anonymous,  January 5, 2013 at 6:26 AM  

Anon 4.54 pm. Bro, ko salah tafsir komen tu. Anwar memang tak berkuasa tetapi gelagat dan tindak tanduknya bercanggah dengan nilai Islam dan memecahkan perpaduan Melayu dan akidah umat Islam
PAS yang selama ini berjuang atas prinsip Islam pun sanggup menukar asas perjuangan mereka dan semakin sesat.bila mula berkompromi dengan DAP.

Anonymous,  January 5, 2013 at 11:27 AM  

jom pilih ameno,kroni semakin berjaya,jom songlap,hentam ppl kuat2,jom fitnah sinan sinun,jom putar belit demi komisyen,songlap dan sewaktu dengannya....jom bagi duit 1 malaysia after that naikkan harga barangan...jom..jom,kita jadi lembu dulu,sekarang dan selamanya

Anonymous,  January 5, 2013 at 2:08 PM  

Ko nak tahu siapa kroni yang paling berjaya di Malaysia sekarang ini kalau bukan PKR dan DAP yang telah didaftarkan sebagai perniagaan keluarga Anwar dan Lim Kit Siang. Dengan ramainya pengikut mereka, jangan terkejut jika PKR dan DAP didaftarkan dalam Bursa Saham.

Anonymous,  January 5, 2013 at 8:52 PM  

tabung mamali aper citer???

duit felda temahang yg menang saman apa citer???

tu blum tabung2 masjid cremah pas..

kaki klentong org pas pkr ni...

Anonymous,  January 5, 2013 at 9:04 PM  

saya org berprinsip.

tak suka duk atas pagar. nanti bontot kne duri pagar.. adoiii... mc anuwar sontot saiful...

org duk atas pagar mcm beruk atas pokok..

tp kalo beruk atas pagar pencacai pkr mungkin atas pokok.. atau mesyuarat bawah pokok...

sederet jiran aku di sri gombak undi UMNO..

mampos ko assminnn

Anonymous,  January 6, 2013 at 11:03 PM  

bila baca komen puak puaka pakatun ni kita kena baca"auzubillahi minassyaitonirrojiim"..sebab apa? Perangai hasad dengki fitnah adu domba takbur riya busuk hati semua tu ada pada setan..depa ni setan semua..huhu..

Anonymous,  January 12, 2013 at 8:58 AM  

Blog papafuckgomo....laporan penuh fitnah oleh pencacai BN

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP