Game Shukor & Johan Rebut Jawatan Pengerusi Umno Selangor Jadikan Noh Omar Kudeta

Monday, July 1, 2013



Belum apa apa jawatan dulu menjadi rebutan pemimpin UMNO ini. Kita faham pilihanraya telah selesai namun pekara yang terbaik dilakukan oleh kepimpinan UMNO adalah melihat kekurangan yang mana wujud waktu Pilihanraya ke 13 lalu dan mengatasi masaalah tersebut. Apa yang nak disentuh disini adalah Negeri Selangor yang dilihat cukup berat PRU13 lalu dan tidak mustahil dengan perebutan jawatan yang wujud waktu ini memudahkan Pakatan PAS,DAP dan PKR menang sekali lagi pada PRU14.

Setahu Gomo PM Dato Sri Najib Tun Razak belum lagi melepaskan jawatan Pengerusi UMNO Selangor. Jawatan tersebut masih lagi kekal dan dipegang oleh Najib Razak walaupun PRU13 telah berakhir. Namun dengan keadaan waktu ini pengumuman telah dibuat yang mana jelas ada satu unsur perebutan jawatan sedang berlaku didalam kepimpinan UMNO Selangor. Siapa dalangnya?

Pada pandangan mata kasar Gomo individu tersebut adalah YB Dun Kuang Dato Shukor. Baru baru ini kita dimaklumkan bahawa Noh Omar sebagai pengerusi UMNO Selangor dan Syukor pula sebagai timbalan dan Johan sebagai setiausaha. Tanpa keputusan pucuk pimpinan atasan UMNO pusat pihak Umno Selangor mendahuluinya dan ini semua adalah satu Game yang dirangka agar seseorang individu dapat duduk didalam sangkar emas jika dilantik Pengerusi Umno Selangor yang baru.

Noh Omar yang digugurkan dari jawatan Kabinet dijadikan luncai oleh individu berkepentingan dalam Umno Selangor. Kenapa Gomo kata demikian? Kerana apabila Noh Omar diletakkan sebagai pengerusi Umno Selangor waktu ini yang mana Dato Sri Najib belum memutuskan siapa yang layak sudah pasti menimbulkan perasaan kurang senang Umno pusat dalam pekara ini. Besar kemungkinan Noh Omar tidak menjadi pengerusi Umno Selangor dan yang akan melobi jawatan tersebut sudah pasti Timbalan yang angkat bakul sendiri waktu ini Dato Shukor.

Game ini begitu tinggi percaturannya kerana tempoh hari Pertemuan telah dibuat di Jakarta dan Manila oleh beberapa ketua bahagian, dan memorandum kononnya mahukan Noh Omar telah ditandatangani oleh 16 ketua bahagian. Namun ianya tidak semua ketua bahagian bersetuju tetapi tandatangan untuk jaga hubungan baik dengan Noh Omar. Siapa yang mengerakkan Game ini yang menaja Ketua bahagian ke Jakarta dan Manila kalau bukan individu yang bercita cita besar menjadi pengerusi Umno Selangor?

Buat Dato Shukor dan Dato Johan sila hormati Presiden parti Dato Sri Najib Tun Razak. Kita semua faham apa yang berlaku di Selangor sewaktu PRU13 lalu dan semestinya kita mahukan Selangor kembali kepada BN pada PRU14 kelak. Namun dengan apa yang dilakukan waktu ini untuk memainkan game perebutan jawatan jelas ianya adalah satu pekara yang tidak sihat dan memualkan rakyat Selangor itu sendiri.

Gomo juga harap agar ketua Bahagian di Selangor jangan cuba membuat usul yang tidak sihat bagi menentang Dato Sri Najib pada Perhimpunan Agong ini. Cakap cakap tentang gerakan untuk menentang Najib Razak oleh Umno Selangor makin terasa bahangnya. Dan diharapkan Noh Omar selaku Timbalan Pengerusi Umno Negeri Selangor yang masih sah dapat menasihati ketua bahagian Umno yang cuba melakukan sesuatu yang dangkal pada perhimpunan Umno nanti.

Gomo harap Dato Noh Omar dapat melihat game yang dimainkan ini agar beliau tidak tersalah langkah. Jangan Noh Omar ingat semua ketua bahagian suka dengannya kerana dalam politik yang ada ini bila bila masa Noh Omar boleh jatuh dek kerana perangkap yang dipasang rakan sendiri.

Jika Noh Omar masih ragu ragu tentang Game yang dimainkan untuk mematikan karier politiknya sila tonton Wayang Filem White House Down. Lihat game yang dimainkan oleh politician dalam filem berkenaan dan jangan jadi mangsa kerakusan orang lain.

Buat Umno Selangor, cukup cukuplah memualkan rakyat.

11 comments:

Anonymous,  July 1, 2013 at 11:27 AM  

Noh Omar??? carila org lain...

usin July 1, 2013 at 1:16 PM  

apsal dgn noh omar, pernah jentik telur ko ke? ke ko sakit ati sebab tak dpt benih padi....

Anonymous,  July 1, 2013 at 4:42 PM  

Saya sebenarnya tak kisah siapapun pemimpin Umno Selangor asalkan bermaruah untuk mempertahankan hak-hak orang -orang Melayu,memperkasakan ekonomi orang-orang Melayu dan dapat memperbanyakkan usahawan-usahawan Melayu.Kalau sifat-sifatini ada pada orang berkenaan ,saya sokong orang ini 1000%.dan anda penyokong Umno juga wajib menyokong orang ini.

Anonymous,  July 2, 2013 at 12:34 AM  

noh bukannya cerdik mana. harapkan ego je tinggi. elok la cari orang lain.

Anonymous,  July 4, 2013 at 1:48 PM  

tak paham apa yang hendak direbutkan dalam negeri yang kalah PRU...dapat rm1billion ke?

tapi ramai yang kata dalam negeri yang kalah, ketua bahagianlah kenyang..ambil contoh kelantan..kalah sampai kiamat pun tak apa..ketua bahagian semua kaya-kaya berniaga tender..itu sebab mereka tidak mahu menang, asalkan kerajaan pusat masih lagi BN...

Selangor dah nak jadi macam kelantan lah tu...malanglah DSN dah melabur beratus juta sebelum PRU13 tapi hanya untuk ditipu...

tersenyumlah ketua bahagian mengumpul kekeyaan sambil buat perangai munafik kononnya mahukan kemenangan, anak buah yang berkerja tak tahu cerita...

Najib perlu lihat dan berfikir, siapa yang mahukan UMNO menang dan kalah...puak-puak yang ada di sekelilingnya di Selangor semuanya mahukan kekalahan...itu sebab letak calon semuanya muka nak kalah.

Fikir Tajam July 8, 2013 at 6:56 PM  

Boikot 7 Eleven (Vincent Tan)

Boikot GIANT

Boikot ECONSAVE

Boikot FAMILY STORE

Boikot TONG HUP (Berdekatan Masjid Kg Hulu, Melaka)

Boikot Pasaraya COWBOY di Malim, Melaka.

Boikot The Store

Boikot Recycle Furniture di Cheng, Bachang, Bukit Piatu (biar lingkup Cinabeng ni)

Boikot Jonker Walk (pusat gangster dan barangan ciplak China)...low class...

Boikot Madam King di Jalan Bunga Raya, Melaka.

Boikot biskut Hup Seng, Julie's, Mamee (kilang di Ayer Keruh, Melaka).

Boikot Munchy's (kilang di Batu Pahat).

Boikot Bee Loon di Little India, Melaka (jual pakaian seragam sekolah) ..kasi mampos Cinabeng ni!

Boikot semua kedai hardware Cinabeng! Ada 2 kedai hardware Melayu (jual cat, paip, besi dll) di Bukit Rambai Melaka. Ada juga kedai hardware (jual pasir, bata, simen, besi dll) di Bukit Balai, Durian Tunggal, Melaka.

Boikot semua kedai tayar Cinabeng!

Boikot semua kedai aksesori kereta Cinabeng!

Boikot semua kedai computer Cinabeng!

Boikot STYGIX di Bukit Beruang, Melaka, NCS di Ong Kim Wee, Melaka.

Boikot semua kedai computer PC World. Semua Cinabeng punya kecuali satu di Durian Tunggal (budak Melayu punya).

Boikot semua kedai kasut Cinabeng.

Boikot semua kedai peralatan sukan Cinabeng.

Beli produk sukan di Al Ikhsan, dan ada satu lagi milik Melayu di Bangunan MARA lama di Hang Tuah Mall.

Boikot semua kedai jeans Cinabeng!

Ada satu kedai jeans milik Melayu di Dataran Pahlawan, Melaka yg jual jenama Lee dll.

Boikot semua pusat tuisyen Cinabeng!

Boikot semua kedai jahit Cinabeng.

Boikot kedai kain Nagoya (milik Cinabeng)

Anonymous,  July 8, 2013 at 11:07 PM  

buat malu keturunan je kau ni gomo, kote sejewmput, se gay2 nuar at least kote besar, dasar jantan dayus kau ni gomo, cakap je lebih, tu lah dulu belajar malas, sekolah setakat darkjah 5, BODOS!

./soya bean army

berani pada bilis jer,  July 9, 2013 at 8:59 PM  

kontraktor cine tak mau boikot ke.boikot YTL.GENTING.ader brani ker.

Penn Silvernado July 10, 2013 at 8:01 PM  

Papagomo selamat menyambut ramadhan al mubarak jadi puasa kita kali ini lebih baik dari yang lepas okeyyy

Anonymous,  July 11, 2013 at 3:18 PM  

PappapGomo selamat BerRamadhan.Sejak kena saman gertak papa gomo semacam sejuk dan kurang dikuasakan,yelar nak jd blooger tegar dan berkuasa kurang kurang pun kena ada bon beratus juta dlm bank takdelah terketar ketar bila berhadapan dgn isu ikan ikan raksaksa.Malay Rights blog baru saudara pun dah takde ruang utk anonymous...apa pun selamat berjuang utk bangsa agama dan negara.

Gombug July 22, 2013 at 10:00 AM  


Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
Baca selanjutnya...

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP