2 Klip Video Ini Membuktikan Anwar Ibrahim Dalang Konspirasi

Thursday, January 3, 2013
Pada 4hb 2012 Gomo telah mengeluarkan satu klip video rakaman sulit yang mana membuktikan bahawa Deepak Jaikishan mengakui segala serangan dalam merekayasa fitnah ke atas Datuk Sri Najib Razak dan Datin Seri Rosmah Mansor adalah datangnya dari Anwar Ibrahim.

Malah didalam rakaman tersebut Deepak mengakui Anwar Ibrahim terbang dari Jakarta dan apabila sampai di Malaysia terus bergegas berjumpa dengan Deepak disebuah rumah milik ahli kanan parti PKR.

   

Segala kenyataan didalam video diatas membuktikan dengan jelas yang Anwar Ibrahim sanggup melakukan apa sahaja bagi menfitnah Najib Razak dan Rosmah Mansor.

Bermacam macam cerita dikeluarkan oleh pihak pembangkang selepas tersebarnya video tersebut yang mana pihak pembangkang memberikan bermacam macam tipu helah menafikan video rakaman sulit Deepak itu.

Ada diantara pihak pembangkang menyatakan Anwar Ibrahim tidak terlibat dan Gomo sengaja menfitnah Anwar Ibrahim. Tidak pula dengan kenyataan cybertroopers pembangkang yang menyatakan rakaman tidak jelas dan sebagainya bagi menutup bangkai yang ada pada mereka.

Media pro pembangkang meneruskan fitnah ke atas Najib Razak dan Rosmah Mansor tampa henti dan semalam merupakan satu fitnah yang lebih dasyat lagi dikeluarkan oleh Rafizi Ramli yang dipercayai atas suruhan Anwar Ibrahim.

Segala galanya terjawap petang semalam juga apabila Deepak Jaikishan menafikan apa yang didakwa oleh Rafizi Ramli berhubung fitnah pembelian berlian oleh Rosmah Mansor. Malah lebih pahit lagi buat PKR apabila Deepak Jaikishan sekali lagi mengakui bahawa Anwar Ibrahim adalah perancang rekayasa fitnah ke atas Najib Razak dan Rosmah Mansor berhubung pekara ini.


 Video diatas juga menguatkan video yang dikeluarkan oleh Papa Gomo yang mana disahkan sendiri oleh Deepak bahawa memang Anwar Ibrahim berjumpa dengan beliau sejurus pulang dari Jakarta. Malah Deepak mengakui Anwar Ibrahim berjanji kepada Deepak apabila sanggup melangsaikan hutang beliau dengan pihak Bank berjumlah sekitar RM 500 juta.

Gomo rasa sampai disini sahaja untuk artikel ini kerana 2 paparan video diatas sudah cukup membuktikan betapa KONSPIRASI yang dirancang oleh Anwar Ibrahim dan Pakatan PAS,DAP dan PKR cukup jijik sama sekali. Mereka sanggup menfitnah demi mendapatkan kuasa politik walaupun dengan cara yang paling kotor.

  
Panjang Muncung Al Juburi


Deepak Jaikishan pada Gomo beliau tetap seorang CONMAN yang mana seorang PENIPU. Elok sangat lah bila PENYANGAK iaitu Anwar Ibrahim berkonspirasi bersama dalam menfitnah kerana akhirnya kedua dua mereka akan jahanam seperti mana waktu ini.

Psssttt.... Rafizi Ramli memang terbukti pencacai abadi kepada Anwar Ibrahim


Undi PKR Bawa Kehancuran Negara 
Undi PAS Bawa Pepecahan Umat Islam 
Undi DAP Bawa Penindasan Bangsa 
Undi BN Bawa Kemakmuran Agama, Bangsa Dan Negara.Read more...

Deepak Dakwa Rafizi Ramli PKR Gayboy AnwarAhli perniagaan Deepak Jaikishan berkata beliau tidak tahu menahu mengenai dokumen yang dikemukakan Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli hari ini berhubung dakwaan pembelian barang kemas - didakwa sebahagian daripada sogokan untuk melicinkan satu urusniaga tanah.

Menurut Deepak lagi, beliau juga tidak pernah menyerahkan apa-apa dokumen sama ada kepada Rafizi mahupun Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim berhubung dakwaan pembelian barang kemas tersebut READ MORE.........
Rafizi Ramli Gagal lagi nampaknya berhubung isu terbaru yang beliau keluarkan semalam diblog beliau. Malah kali ini bertambah tambah malu lagi apabila Deepak Jaikishan individu yang dikaitkan semalam mengakui apa yang didedahkan oleh Rafizi Ramli adalah satu PENIPUAN dan PENDUSTAAN dan merekayasa fitnah jahat. Fitnah Jahat Rafizi KLIK DISINI


Mana Rafizi Ramli nak letak muka? Sebelum ini Rafizi Ramli yang merupakan pengarah Strategik PKR sudah acap kali gagal dalam menfitnah. Fitnah ke atas Datuk Sri Shahrizat Jalil GAGAL, Fitnah ke atas Dato Sri Nazri Aziz juga GAGAL dan terkini fitnah ke atas Datin Seri Rosmah Mansor juga GAGAL.

Gomo sudah muak dengan fitnah sebegini yang dilakukan oleh pihak pembangkang. Muak dan mual dengan rekayasa yang mereka lakukan dalam menfitnah pihak Kerajaan Barisan Nasional. Apakah rakyat tidak muak dengan rekayasa ciptaan mereka ini?


Lagi PANAS KLIK DISINI

Psssttt.... Rafizi Ramli ni Ketua Pemuda Angkatan Keadilan ke sekarang?Undi PKR Bawa Kehancuran Negara 

Undi PAS Bawa Pepecahan Umat Islam 

Undi DAP Bawa Penindasan Bangsa 

Undi BN Bawa Kemakmuran Agama, Bangsa Dan Negara.

Read more...

Aliran Keluar Wang Haram : Antara Tersurat dan TersiratAliran keluar wang haram boleh didefinisikan sebagai wang yang diperoleh, dipindah atau digunakan melalui aktiviti seperti pengubahsuaian cukai yang diisythiharkan, pengelakkan cukai secara agresif, jenayah dan korupsi.

Aktiviti pengaliran keluar wang haram didorong dengan kewujudan 'tax heavens', iaitu polisi yang diamalkan di negara-negara (territory) dalam negara tertentu yang melindungi syarikat luar yang beroperasi dalam memberikan maklumat percukaian kepada negara asal.

Sebahagian besar dari aliran keluar wang haram berpunca dari aktiviti dagangan antarabangsa yang tidak telus. Ini berlaku apabila pengeksport menggunakan invois yang memaparkan harga yang kurang dari harga yang sebenar. Manakala di pihak pengimport pula mengisytiharkan barang pada harga yang lebih tinggi daripada nilai sebenar barangan yang diimport.

Contohnya, sebuah syarikat ingin menghantar produk yang dikeluarkan ke sebuah negara lain. Bagi pemindahan wang keluar secara haram, syarikat ini akan mengisytiharkan produk yang dieksport pada harga yang lebih rendah dari harga sebenar, contohnya nilai transaksi sebenar antara pengeksport dan pengimport (proksi) berjumlah RM500,000 namun nilai yang diisytiharkan pada kastam hanyalah RM300,000.

Oleh yang demikian, sejumlah RM 200,000 telah mengalir keluar negara secara haram. Syarikat yang sama juga boleh memindahkan wang keluar negara secara haram melalui peranan yang dimainkan oleh syarikat di negara barangan dieksport (proksi) melalui pengisytiharan nilai barangan pada harga yang lebih tinggi dari nilai sebenar dagangan, misalnya nilai dagangan berjumlah RM 500,000 namun nilai yang disytiharkan di negara eksport adalah RM700,000. Oleh yang demikian sebanyak RM 200,000 telah dialir keluar secara haram.

Aktiviti-aktiviti jenayah terancang seperti penjualan dadah dan senjata api, penyeludupan, kegiatan pelacuran dan pemerdagangan manusia juga merupakan antara faktor yang menggalakkan pengaliran keluar wang secara haram.

alt

Wang yang diperolehi dari aktiviti-aktiviti ini perlu 'dibersihkan' oleh penjenayah. Apabila aktiviti jenayah menjana keuntungan yang besar, individu atau kumpulan yang terlibat perlu mencari cara untuk mengawal dana tanpa menarik perhatian pihak berkuasa menyiasat sumber kewangan yang diperolehi.

Penjenayah melakukan 'pembersihan wang' dengan mengubah bentuk atau menggerakkan dana ke tempat di mana mereka kurang cenderung untuk menarik perhatian. Wang yang diperoleh dalam jumlah yang besar akan dibahagi-bahagikan kepada jumlah yang lebih kecil sama ada dalam bentuk tunai atau menggunakan instrumen-instrumen kewangan seperti cek, money order dan bank draft yang kemudiannya dikumpul dan dimasukkan kedalam akaun-akaun bank yang berlainan. Peringkat seterusnya, dana-dana ini akan dimasukkan kedalam akaun-akaun bank luar negara. Pada peringkat ini, aliran keluar wang haram telah berlaku.

Selain faktor manipulasi cukai dan jenayah, korupsi turut menjadi punca pengaliran keluar wang haram. Menurut Dewan Bahasa dan Pustaka, korupsi dinyatakan sebagai amalan atau perbuatan yang salah atau tidak amanah (seperti pecah amanah, menerima rasuah dan sebagainya).

Dalam konteks aliran keluar wang haram, korupsi boleh dikaitkan dengan organisasi yang bertanggungjawab menjaga pintu keluar masuk negara dalam perdagangan antarabangsa. Proses ini berlaku apabila pegawai yang bertanggungjawab untuk meluluskan import atau eksport sesuatu barangan itu diberikan 'imbuhan' oleh syarikat yang mengimport atau mengeksport untuk menyegerakan pelepasan tanpa melalui pemeriksaan atau pemeriksaan terhadap barangan dilakukan secara minimal.

alt

Walau bagaimanapun, proses pemantauan oleh pihak berkuasa tempatan menjadi agak rumit memandangkan terdapat terlalu banyak barangan yang keluar dan masuk di pelabuhan-pelabuhan seluruh dunia setiap hari terutama di negara-negara membangun.

Barangan-barangan ini pula sukar dipastikan nilai sebenar dan hanya berpandukan dokumen-dokumen dan invois yang dibekalkan oleh pengeksport. Dari laman web Global Financial Integrity (GFI), rasuah, sogokan dan hasil rasuah menjadi punca utama pengaliran keluar wang haram dari negara-negara Timur Tengah dan Afrika Utara, manakala pengubahsuaian nilai dagangan menjadi faktor utama untuk negara di lain-lain rantau.

Dari laporan GFI, 'Illicit Financial Flows From Developing Countries : 2001 – 2010' kajian Dev Kar dan Sarah Freitas di mukasurat 16, carta nombor 6 menunjukkan 93.51% daripada pengaliran keluar wang haram di benua Asia berpunca dari pengubahsuaian nilai dagangan, manakala baki 6.49% lagi berpunca dari kegiatan lain seperti jenayah dan korupsi.

Laporan GFI juga menyenaraikan 10 negara teratas mengalami masalah pengaliran keluar wang haram secara serius yang menunjukkan Malaysia berada di tempat ketiga dalam senarai selepas China dan Mexico.

Laporan ini sekaligus dimainkan oleh sesetengah pihak untuk memberikan persepsi kepada rakyat Malaysia kononnya korupsi menjadi punca utama pengaliran keluar wang haram berjumlah USD 64.38 billion iaitu anggaran yang dibuat untuk tahun 2010 adalah tidak benar sama sekali.

alt

Walau bagaimanapun, 93.51% pengaliran ini secara jelas ditunjukkan dalam laporan yang dibuat of GFI adalah berpunca dari pengubahsuaian nilai dagangan terutama oleh pelabur-pelabur dari luar negara.

Pada tahun 2010, Malaysia telah memperoleh pertumbuhan FDI yang paling tinggi dikalangan negara-negara Asia iaitu sebanyak 409.7%, peningkatan yang signifikan kepada USD 7 billion berbanding USD 1.4 billion pada tahun 2009. Oleh yang demikian, peningkatan FDI secara mendadak ini mungkin boleh juga dikaitkan dengan aktiviti pengaliran keluar wang haram memandangkan sektor perdagangan luar negara didominasi oleh syarikat-syarikat multinasional yang beroperasi di negara ini.

Dari maklumat yang diperoleh dalam laman web European Trade Commission, barangan eksport utama bagi Malaysia (62.8% ; 11.6%) ialah jentera-jentera berat, alat/komponen pengangkutan, dan produk-produk kimia. Barangan yang serupa juga merupakan eksport terbesar bagi Singapura (39.4% ; 42.3%).

Bagi Indonesia (21.4% ; 15.8%), eksport utama merupakan pelbagai produk perkilangan, dan pelbagai bahan-bahan mentah. Eksport utama bagi negara Thailand (42.2% ; 19.4%), Vietnam (29% ; 41.1%) dan Filipina (62.1% ; 12.7%) merupakan jentera-jentera berat, alat atau komponen pengangkutan dan pelbagai produk perkilangan.

Maklumat eksport negara-negara yang dinyatakan ke negara-negara Kesatuan Eropah (EU) dijadikan penanda aras memandangkan EU merupakan antara 3 negara teratas bagi kegiatan eksport. Berdasarkan maklumat diatas , boleh dikatakan faktor pengaliran keluar wang haram dalam jumlah yang besar juga berkait rapat dengan jenis barangan yang dieksport. Dari rujukan yang sama, negara China dan Mexico turut menyumbang kepada eksport terbesar ke negara EU bagi produk jentera-jentera berat dan alat/komponen pengangkutan.

Singapura, walaupun dengan volume eksport luar negara yang lebih besar berbanding Malaysia mempunyai aktiviti aliran keluar wang haram yang terkawal memandangkan peraturan dan undang-undang perdagangan di negara itu adalah lebih ketat.

Sebaliknya di Malaysia, undang-undang perdagangan antarabangsa yang diamalkan agak longgar mungkin bagi menarik minat pelabur-pelabur luar negara. Selain itu, Singapura merupakan rakan eksport utama bagi Malaysia, oleh yang demikian urus niaga yang dilakukan dengan hanya melangkaui Selat Tebrau sebenarnya memberikan kelebihan kepada negara jiran itu.

Bahan-bahan mentah diperoleh dengan mudah dari Malaysia dengan kos pengangkutan yang minimal untuk diproses di negara itu menjadi barangan siap, Dengan kedudukan pelabuhan yang strategik dan laluan kapal-kapal perdagangan , Singapura tidak perlu risau dengan pelaburan luar ke negara itu, justeru mereka mungkin 'berani' untuk menguatkuasakan undang-undang perdagangan antarabangsa yang lebih ketat kerana 'keistimewaan-keistimewaan' ini.

Sumber KLPOS


Undi PKR Bawa Kehancuran Negara 
Undi PAS Bawa Pepecahan 
Umat Islam Undi DAP Bawa Penindasan Bangsa 
Undi BN Bawa Kemakmuran Agama, Bangsa Dan Negara.

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP