Jangan Marahkan Nyamuk, Kelambu Dibakar - Kanang Anak Langkau

Wednesday, January 16, 2013

Memang terbaik apa yang mendiang Kanang Anak Langkau nyatakan dalam video diatas. Rakyat Malaysia seharusnya menilai sudut positif apa yang disampaikan oleh Mendiang.

Read more...

Rakyat Selangor Rayu Janji Kerajaan Negeri...Khalid Jangan Nak Membisu


Sekretariat Orang Muda Selangor (SERANG) dan Pemuda Barisan Nasional (BN) mengadakan lawatan ke Parlimen Kota Raja berhubung isu perumahan kos rendah yang telah menyebabkan rakyat tertekan kerana terpedaya dengan janji manifesto Pakatan Rakyat (PR) ketika Pilihan Raya lepas (PRU12).

Antara keluarga yang dilawati adalah ke rumah Kefli Mohd Nor di Kg Batu 7,Jalan Kebun.Kefli,60,bekerja sebagai pengawal keselamatan mula menyewa di Jalan Kebun itu sejak 22 tahun lepas.Beliau yang mempunyai 5 orang anak itu tinggal sebumbung bersama dua keluarga lain menjadikan jumlah 9 orang kesemuanya termasuk menjaga seorang anak Orang Kurang Upaya (OKU).

Seterusnya,SERANG dan Pemuda BN bergerak menuju ke rumah keluarga Vincent A/L Eruthairaji di Taman Klang Jaya yang turut mengalami nasib sama.Vincent,37,mengidap sakit paru-paru dan kebas dibahagian kaki sejak 5 bulan lepas dan kini tidak lagi bekerja.Sebelum ini beliau bekerja sebagai buruh kasar dengan menerima upah harian antara RM15 - RM20 sehari.Menurut isterinya,Devija,36,akibat daripada itu kehidupan mereka bertambah rumit.Beliau yang bekerja di kilang dan memiliki 2 orang anak itu mengharapkan keprihatinan kerajaan negeri untuk mengurangkan beban perbelanjaan mereka. Undi PKR Bawa Kehancuran Negara 
Undi PAS Bawa Pepecahan Umat Islam 
Undi DAP Bawa Penindasan Bangsa 
Undi BN Bawa Kemakmuran Agama, Bangsa Dan Negara.

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP