Rejim Pakatan Selangor Terus Kayakan Diri Dengan Duit Pasir.

Monday, February 11, 2013
Untuk rekod pada tahun 2009 pembahagian keuntungan bersih hasil jualan pasir diperolehi sebanyak RM 6.159 juta dan perbelanjaan pentadbiran sebanyak RM 4.677 juta. Pembagaian ini juga merangkumi pembayaran bonus kakitangan serta lembaga pengarah sebanyak RM 641,113.89 iaitu sebanyak 13.74% kenaikkan berbanding tahun sebelumnya.

Bayaran kepada lembaga pengarah pula sebanyak RM 527,398.00 diperuntukkan yang mana tidak termasuk bonus. Jumlah keseluruhan hasil jualan pasir di Selangor yang telah diberikan kepada lembaga pengarah adalah sebanyak RM 1,168511.89 yang merupakan rekod pembayaran paling tinggi berlaku didalam Malaysia.

Apa yang menjadi pertanyaan disini adalah pembayaran Gaji dan bonus kepada kakitangan Kumpulan Semesta Sdn Bhd yang begitu banyak sedangkan keuntungan yang diperolehi oleh kerajaan negeri Selangor adalah hanya sebanyak RM 1.39 juta sahaja. Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor seharusnya menjelaskan kepada rakyat akan kewajaran untuk KSSB menerima ganjaran gaji dan bonus sedangkan rakyat Selangor tidak mendapat manfaat hasil dari pasir yang dikorek oleh KSSB. Read More...

Benar dan sememangnya benar belaka apabila hasil pasir Selangor hanya dinikmati oleh keroni keroni rejim Pakatan Selangor. Bukan sikit tapi dah bertahun mereka tadbir dah berbilion mereka kebas. Itu yang dipungut hasil penjualan pasirnya belum lagi kita kira lori pasir yang dijual tampa dikira ataupun dengan tepat jual secara haram pasir pasir ni.

Gua harap rakyat Selangor sedar pekara ni, tentang kerajaan pakatan Sleangor yang menjanjikan rumah untuk golongan muda juga sampai ke hari ini tidak ada apa apa yang berlaku. Sebaliknya harga rumah di Selangor meningkat begitu ketara sehingga membuatkan golongan anak muda tidak mampu untuk memiliki sebuah rumah idaman mereka.

Psssttt.... Datum Jelatek pulak hanya untuk warganegara Singapore... bangsat punya rejim pakatan.


Undi PKR Bawa Kehancuran Negara 
Undi PAS Bawa Pepecahan Umat Islam 
Undi DAP Bawa Penindasan Bangsa 
Undi BN Bawa Kemakmuran Agama, Bangsa Dan Negara.

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP